Tojássárgáját hogyan vezettétek be?
Az érdekel, hogy reggelire vagy ebédre adtátok-e?
Én ebédre gondoltam, úgy hogy főzök rizst, s vettem bio tojást, s azt is megfőzöm, majd a rizst és a tojássárgáját összekeverem.
Így jó?
Esetleg írhatnátok más változatot is, valamint azt is szívesen venném, ha leírnátok, ti hogyan vezettétek be.
Szerintem az nagyon száraz lesz a babának. Tedd főzelékbe, úgy sokkal jobb.
Én konkrétan spenóthoz tettem először, ahhoz jól illik. Vagyis délben adtam először neki.
Mindenképpen olyan dologgal keverd, ami nem száraz, fújtós, mert a tojás sárgája nagyon száraz.
Negyed tojássárgájával kezdj, és inkább pürés főzelékbe keverd bele. A rizs és a tojás együtt nagyon száraz.
Én zöldbabfőzelékbe tettem neki, azzal is nagyon finom, szereti.
Oké. Akkor főzelékbe vezetem. Még most tudtam elolvasni amit írtatok, ma vezetném be, spenót bébiétel már nem hiszem h van itthon, zöldbab tegnap volt. Akor borsófőzelékébe teszem.
Remélem ez így jó.
A babám már 1 éves lesz, csak korábban allergiás voltam a tojásra, s azért vártunk eddig.
Reggelit hamarabb bevezettük, mivel hízókúrán vagyunk, s mivel mondta a védőnő, hogy a szopi mellé kapjon tápszert, már mikor elmúlt 10 hónapos, szóltam, hogy akkor nem várunk 1 éves koráig a reggeli bevezetésével. Valahol olvastam, hogy vajhoz keverve, kenyérre kenve is lehet.
Ti adtatok már így a babának?
Eddig teavajat kapott, de lassan bevezetem nála azt a vajat, amit mi is eszünk. Delma vajra gondoltam, s majd abba keverném bele.
Csak nem tudom, sót vagy hagymát vagy valamit tegyek-e még hozzá. Ezt a tojásos-vajas kencét majd későbbiekben gondolom, ha már megszokta a tojást, s nincs baja tőle.
Eddig csak teavajas kenyere kapott sonkával. (pulyka, csirkemell sonka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!