Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Veletek is fordultak már elő...

Veletek is fordultak már elő kisebb-nagyobb balesetek?

Figyelt kérdés

Ágyról, kanapéról leesés, vagy bármi.

Itt olvastam egy kérdést, amiben egy kisbaba leesett a pólyázóról. Eszembe jutott, hogy az én kisfiam, mikor menni kezdett, nekiesett egy kemény kiálló valaminek a garázsban. Pedig ottvoltam mellette, figyeltem rá. Annyira hamar megvan a baj, szegényemnek akkora monoklija lett. A boltban még meg is kérdezték, hogy miért kellett egy ekkora kisgyereket megütni -.-

Veletek is fordultak elő hasonlóak?

Nem arról szeretnék vitatkozni, hogy mi kinek a hibája, és felelőtlen szülő, akinek a gyermekével ilyen történik. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg olyan kevés gyerekkel történik baleset, mint itt a szuperanyukák állítják?

2012. márc. 12. 18:01
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy őszintén válaszoltatok. örülök, hogy nem csak én nem vagyok olyan "szuperanyuci", aki minden pillanatban óvni tudja a babáját. De ahogy így elnézem, mostmár inkább csak jót mosolygunk a történeteken, pedig akkor micsoda nagy volt az ijedtség :)
2012. márc. 12. 19:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Mindig azt mondtam h én aztán soha le nem veszem a gyerekemről a szemem. még csak kúszott 5 hónaposan és max 20-30 cm-t de én már a tőle 4-5 méterre lévő veszélyforrásokat szüntettem meg. először fordult hasról hátra onnantól kezdve csak akkor lehetett az ágyon ha ő belül feküdt én meg kívül, de amint kitettem a lábam a szobából már tettem le a szőnyegre. egész jól haladtunk... aztán elkezdett mászni meg feltérdelgetni, néha eldőlt de mindig nagyobb volt az ijedtség mint a fájdalom. akkor elkezdtem körbepárnázni... DE!!! egyik napról a másikra úgy belendült a mászásba, hogy amíg én kimentem a konyhába fogta magát és odamászott az ajtó mögé, én jöttem befelé toltam az ajtót még szerencse hogy nem nagy lendülettel és kopp... ez volt az első nagyobb baleset. másnap drága gyermekem a kezeivel rátámaszkodott a gurulós játéktelefonjára az kigurult alóla és úgy végig nyúzta az orrával a szőnyeget hogy tiszta horzsolás a nózija. úgy gondoltam hogy nálam jobban senki sem tud figyelni a gyermekére, de még így is történhetnek balesetek ma meg már tudom hogy még annyi de annyi fog.... sokkal nagyobbak is!!! nem attól szuper anyuka valaki hogy az ő gyermekével nem történnek balesetek (mert olyan nincs), hanem hogy mindent elkövet ezeknek a baleseteknek a minimalitására!
2012. márc. 12. 19:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Olvastam azt a kérdést. :)

Persze, mindenhol történnek szerintem.

Pelenkázót 6-7 hós korában elfelejthettük, mert már láttam, hogy rossz vége lenne. Ettől még volt ágyról leesés, pedig sose raktam fel az ágyunkra, csak mikor megtanult felmászni, de le még nem, és egy pillanat alatt átkotort a másik oldalra, csak nyúlni tudtam utána. Mikor felállni megtanult, nem tudtam mindig elkapni, míg nem tanult meg leülni belőle, vagy fenékre esni. Még pici volt, mikor a pihenőszék biztonsági övével véletlenül becsíptem a kis ujját, akkor 1 hétig nem mertem belerakni a székbe, mert nem mertem becsatolni. Egy ismerősöméknek eszükbe sem jutott, hogy éjszaka vágják a pici baba körmét, és hát nappal addig ficánkolt, amíg bele nem vágtak a kis ujjába. Előfordulhat. Emberek vagyunk.

2012. márc. 12. 20:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Fiam egy éves volt, a felállást gyakorolta, és befejelte a számítógép házat, fémből van.

Akkor jött ki az első fogacskája, kicsit megkésett vele, na vissza is csúszott az ínyébe. Ketten álltunk egyébként mellette.

Másfél éves volt, mikor egy pillanatra nem figyeltem, van négy lépcsőnk, lement rajta motorral.

Hálistennek egy karcolás nélkül megúszta.

Amúgy nagyon oda kell figyelni rá, már lassan négy éves, de most is előfordul, h bedugja az ujját ide-oda, rendszerint rászorul valami...

Barátnőmék kislányának 3 és fél évesen beszorult a feje a Coopban lévő forgóajtóba, lakatost kellett hívni, akkor is ketten voltunk mellette.

Olyat már én is csináltam, h az ajtó mögött volt a gyerek, én meg rányitottam az ajtót, de csak koppant, sírni sem sírt.

Akkor is mindketten itthon voltunk, mikor felállt a fotelben, és dobott egy fejest a szőnyegre.

2012. márc. 12. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
Lányom rájött 2 évesen, hogy meg lehet nyitni a fürdőben a csapot, ha rá áll valamire! El pakoltam a lavórt, vödröket. Na bevitt egy labdát, hogy majd arra rá áll! Ott voltam mellette, fogtam a vállát, néztem mit akrobatizál, mégis megcsúszott valahogy, és bele harapott a mosdóba. Picit letört a foga, de nem is venni észre, összecsiszolódott.
2012. márc. 12. 21:40
 16/16 anonim ***** válasza:

A fiam túlélő művész. Egy időben azzal szórakozott, hogy fel tudott mászni az ágyunkra. Igen ám, hiába tanítottuk, hogyan tolja le a popsiját, ő fejjel. Számát se tudom, hogy hányszor tettem le, ment fel, és azzal esett is le. Már csak vigasztalni értem be(pl pisilni indultam...)

Lépcsőzés, ő nagyfiú, faképnél hagyott a kertben, és mire 2-3an kaptunk utána ő simán esett egy fokot.

Akkor ugrabugra, radiátornak, nemrég az ágyából eset ki, hogy a hasát a támla nyomta és fogta meg a gyereket, de a feje pont leér, annyit mondott szembe jött a padló, és folytatta az ugrálást.

Ő ilyen esik kell töri zúzza magát, néha kék meg zöld, én meg kapkodom a fejem.

A csajosom megfontoltabb, ő egyszer esett le az ágyunkról, és slussz. de csak elkapni se kell.

2012. márc. 12. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!