Veletek is fordultak már elő kisebb-nagyobb balesetek?
Ágyról, kanapéról leesés, vagy bármi.
Itt olvastam egy kérdést, amiben egy kisbaba leesett a pólyázóról. Eszembe jutott, hogy az én kisfiam, mikor menni kezdett, nekiesett egy kemény kiálló valaminek a garázsban. Pedig ottvoltam mellette, figyeltem rá. Annyira hamar megvan a baj, szegényemnek akkora monoklija lett. A boltban még meg is kérdezték, hogy miért kellett egy ekkora kisgyereket megütni -.-
Veletek is fordultak elő hasonlóak?
Nem arról szeretnék vitatkozni, hogy mi kinek a hibája, és felelőtlen szülő, akinek a gyermekével ilyen történik. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg olyan kevés gyerekkel történik baleset, mint itt a szuperanyukák állítják?
Aki gyakorló szülő az tudja, hogy tényleg egy pillanat alatt megvan a baj, és nem mindig tudod megakadályozni. Egy gyereket képtelenség megóvni minden bajtól, de nem is biztos, hogy kell. A szüleink és mi is felnőttünk élve, pedig nem volt mindenféle biztonsági kütyü.
A kérdésedre visszatérve az én gyermekem kiskorába megfogta a forró tepsit. Előtte számtalanszor elmondtam már, hogy ne nyúljon hozzá, és akkor is csak egy pillanatra nem néztem oda. Hideg víz alá nyomtam a kezét azonnal, szerencsére nem lett nagyobb baja, sőt annyi haszna lett a dolognak, hogy soha többé nem próbálkozott.
Az ágyról is esett le mikor felmászni tanult, nagyobb korába meg esett el bicajjal meg úgy simán hasra. ezeken szerintem minden gyerek keresztülmegy, így tanulja meg hogyan kell vigyázni és koordinálni a mozgását. Nem értek azokkal egyet akik a széltől is óvják a gyereket.
Az én kicsi fiam (6 hós) most kezd mászni.
Félúton az ágyról lefelé kaptam el, egy pillanat alatt történt az egész. Egyik percben fél méterre az ágy szélétől, másikban már csúszott is le..
Rá kb. 1 órára lefejelte a laptopot, de úgy tisztességesen.. (oda van érte, ha meglátja, addig megy míg el nem éri)
Megesnek az ilyen balesetek, fog még huppanni párszor, mire mindent megtanul. Azóta beszereztünk egy jó nagy szőnyeget neki, megcsináltuk a játszósarkot, és ott kedvére mászkálhat. Persze így is koppan, ez elkerülhetetlen.
6 hósan legurult a lányom az ágyról.50 centiről szőnyegpadlóra, alatta beton van.Sem púpja nem lett és komoly baja sem hálistennek.Egy pillanat volt az egész, gyomorgörcsöm lett és sírtam, hívtam az apját, hogy mi történt és, hogy nyugodjon meg, nincs baj, de ő azért hazajött a munkából.
8 hós korában kezdett mászni a lánykám, akkor volt, hogy rosszul tette a kezét és lefejelt valamit.Szőnyeget, járólapot stb.Azóta tanítjuk neki az ágyról, kanapéról letolatás technikáját, de csak nem akarta megtanulni, mindig húzta az agyunkat, hogy már félig lelógatta magát a magas helyekről fejjel előre.
Múltkor bőszen mászott a nappaliba a járólapon, a konyhából kifelé.Elakadt a bal keze a lábamban, nem tudtam időben arrébb húzni, megfejelte a küszöböt.Lett egy kis huplija, azta figyel, hogy hová teszi a kezét.
13 hónaposan itt voltak a rokonok.A lányom a kanapén mászkált, onnan tologatta a kanapé végében álló babakocsiját.Ketten álltak tőle 30 centire, az apja mellett ült, én másfél méterről figyeltem és egyszercsak hupp!Szépen leesett, nagyon koppant.Nem lett baja az ijedtségen kívül és azóta tudja, hogy kell letolatni a magas helyekről, sőt, tökélyre fejlesztette a technikát:)
Ennyi jutott eszembe.Ezek a nagyobb balesetek, voltak akkor is koppanások, mikor felállni tanult, az tartott sokáig megtanulnia, hogyan jöjön el mondjuk a tv állványtól anélkül, hogy megütné magát.
14,5 hónapos most, majdnem 14 hósan elindult felém, jó sokat jött de elesett és megijedt.Azóta nem nagyon akarja gyakorolni a lépéseket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!