Így segíthetek neki felállni?
Persze, szabad.
Én az ágyra is megtanítottam felmászni, mikor már felérte, meg lemászni, nehogy abból legyen baleset, hogy épp nem látom, és egyedül tanulgatja. (Ez már később volt.)
Persze, nyugodtan segíts neki ennyit! :D
Az, hogy hagyni kell a maga ütemében fejlődni nem erről szól, hanem arról, amikor a baba még épp csak fordulni próbál és a felnőtt (nálunk anyósom próbálkozott meg vele, de rövid úton leordítottam a haját XD) meg erőlteti, hogy álljon négykézlábra és másszon. Tehát tuszkolja be a gyereknek a lábát maga alá és mozgatja neki, hogy "na, így csináld" :D
Majd lesz olyan is, hogy fel tud már állni egyedül, de ha pottyan, akkor fel kell segíteni. Legalábbis az én lányomnak most ez a legújabb szokása. 14 hónapos, már 3 hónapja jár egyedül, de ha elesik feltérdel, nyújtja a kezét és megvárja, hogy odamenjek és megfogjam a kezét. :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!