Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babák anyukái, milyen...

Ekcémás babák anyukái, milyen praktikák váltak be nálatok?

Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak nem volt konkrétan ekcémája, de nagyon száraz volt a bőre és kis piros, ekcéma jellegű foltok kezdtek előbújni. Tettem tejet és napraforgóolajat (gyógyszertári) a vizébe, plusz kókusz olajjal kenem minden este e bőrét. Shea vaj is jó erre. Mi teljesen tejmentesen étkezünk- tej allergia gyanú miatt.
2012. márc. 11. 11:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem fürdetem mindennap, azóta sokkal jobb a bőre.
2012. márc. 11. 11:19
 3/12 anonim ***** válasza:

Próbáltam már egy csomó "drága" készítményt. Egyik sem vált be.

A fellángolások idején muszáj az Elocomot is használni, de csak is a foltokra, vékonyan kenve, és amint halványodik a folt (2-3 nap) rögtön abba hagyom a használatát. Általában csak lezuhanyozom a fiam, ritkán fürödhet is. Testápolóval minden zuhi után kenem: Sanatopic intensiv-vel, és a Sanatopic folyékony szappanjával fürdetem. Patikában lehet kapni. Nem mindenhol tartják készleten, rendelni kell. (Én már csak betelefonálok és úgy rendelem.)

Úszni is jár, ilyenkor vastagabban kenem rá a testápolót. Ezekkel "kordában" tudom tartani a foltokat.

2012. márc. 11. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:

Ritkán szabad adni tejterméket, joghurtot, stb.

Érzékeny bőrre való mosószer, jobb fajta.

Öblítő tilos, helyette ecet.

Babé testápoló, fürdető (patikában lehet kapni).

2012. márc. 11. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Johnson&johnson olaj-gél. Fürdés után még a fizes bőrre alaposan kenni, törölközővel csak körbetekered, hagy szívja még egy kicsit be.

Mióta így fürdünk nem jött ki rajta semmi hála.....

+sima gyógyszertári testápolóval kenekszünk néha-néha, de nem nagyon szereti ha "piszkálom", de szerencsére csak az álla szokott ritkán kivirulni...

2012. márc. 11. 13:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Babé-ban van laurit sulfate, ami nem jó érzékeny bőrre, j&j termékeket meg alapból nem ajánlanám, tele van kőolaj származékokkal, bár amit a válaszoló említett nem ismerem.

Mosópor vagy gél helyett, a mosódiót ajánlanám, olcsóbb is, jobb is.

2012. márc. 11. 14:56
 7/12 anonim ***** válasza:

A Johnsontól én is óckodtam először (én írtam az olaj-géles verziót), mivel a tusfürdője úgy x...ar ahogy van, kiszárította a fiam bőrét, gondoltam én elhasználom, hát nekem is, sőt még viszkettem is tőle. Testápólóját sem szeretjük, viszont ez a gél nekem is meglepetés volt. Lekopogjam.....kopp...kopp....kb 8-10hónapja nem jött ki a fiamon ekcéma, pedig már kb 2éve "diagnoztizálta" nála a bőrgyógyász, aki fürdetni is olyan terméket ajánlott ami olajos. Fiam egy úszóbéka, minden nap kell pancsolni, mert ha nem.....elszakad a cérna....

Egyébként ha tudod, bőven elég a két-három naponta fürcsi ha nem koszolja magát nagyon össze, sokat javít a bőr állapotán.

2012. márc. 11. 15:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2012. márc. 11. 16:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Én meg a Babé-s válaszoló vagyok. Előtte kipróbáltunk vagy 5-6 féle terméket, ez az egy jött be, bármi is van benne. Már a második gyerekem ekcémás bőrére használjuk,mindkettőnek szuper.
2012. márc. 11. 16:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekünk bőrgyógyász írt fel testápolót, amit rendszeresen használunk és így nincs is gondunk.
2012. márc. 12. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!