Ekcémás babák anyukái, milyen praktikák váltak be nálatok?
Próbáltam már egy csomó "drága" készítményt. Egyik sem vált be.
A fellángolások idején muszáj az Elocomot is használni, de csak is a foltokra, vékonyan kenve, és amint halványodik a folt (2-3 nap) rögtön abba hagyom a használatát. Általában csak lezuhanyozom a fiam, ritkán fürödhet is. Testápolóval minden zuhi után kenem: Sanatopic intensiv-vel, és a Sanatopic folyékony szappanjával fürdetem. Patikában lehet kapni. Nem mindenhol tartják készleten, rendelni kell. (Én már csak betelefonálok és úgy rendelem.)
Úszni is jár, ilyenkor vastagabban kenem rá a testápolót. Ezekkel "kordában" tudom tartani a foltokat.
Ritkán szabad adni tejterméket, joghurtot, stb.
Érzékeny bőrre való mosószer, jobb fajta.
Öblítő tilos, helyette ecet.
Babé testápoló, fürdető (patikában lehet kapni).
Johnson&johnson olaj-gél. Fürdés után még a fizes bőrre alaposan kenni, törölközővel csak körbetekered, hagy szívja még egy kicsit be.
Mióta így fürdünk nem jött ki rajta semmi hála.....
+sima gyógyszertári testápolóval kenekszünk néha-néha, de nem nagyon szereti ha "piszkálom", de szerencsére csak az álla szokott ritkán kivirulni...
Babé-ban van laurit sulfate, ami nem jó érzékeny bőrre, j&j termékeket meg alapból nem ajánlanám, tele van kőolaj származékokkal, bár amit a válaszoló említett nem ismerem.
Mosópor vagy gél helyett, a mosódiót ajánlanám, olcsóbb is, jobb is.
A Johnsontól én is óckodtam először (én írtam az olaj-géles verziót), mivel a tusfürdője úgy x...ar ahogy van, kiszárította a fiam bőrét, gondoltam én elhasználom, hát nekem is, sőt még viszkettem is tőle. Testápólóját sem szeretjük, viszont ez a gél nekem is meglepetés volt. Lekopogjam.....kopp...kopp....kb 8-10hónapja nem jött ki a fiamon ekcéma, pedig már kb 2éve "diagnoztizálta" nála a bőrgyógyász, aki fürdetni is olyan terméket ajánlott ami olajos. Fiam egy úszóbéka, minden nap kell pancsolni, mert ha nem.....elszakad a cérna....
Egyébként ha tudod, bőven elég a két-három naponta fürcsi ha nem koszolja magát nagyon össze, sokat javít a bőr állapotán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!