Igaz, hogy az új módi szerint nem szabad még kekszet sem adni a babáknak egy éves korig?
Szerintem igen.Ezért panaszkodnak a 8-9 hós babák anyukái,hogy a gyerek nem hajlandó semmit megenni a tápszeren meg a bébiételen kívül.Mindenre allergiásak.
A tápszer meg a bébiételgyártóknak az az érdeke,hogy a termékeik fogyjanak,ezért alkalmaznak " tudósokat",akik ezt propagálják.
A kismamáknak elkellene olvasni akár a neten a különféle véleményeket,megvenni a dr.Spook könyvét stb. és használni a józan eszüket.
Nemrég olvastam a neten egy Németországban tartott világkonferenciát.Ott a gyermekorvosok megállapították,hogy a tászergyártók nem a babák,hanem a saját érdekeiket nézik.
Egyébként sem értem,hogy ha a vitaminokat pl. természetes úton,gyümölcsökből,zöldségekből meg kaphatja a gyerek,miért kellene mesterséges úton adni nekik,sokszor gyógyszerek formájában.Igaz,hogy az anyatejben is vannak vitaminok,de az is csak közvetetten jut a gyerek szervezetébe.
Ausztriában pl.már rájöttek,hogy még is a régiek módszere volt a jó.
Én külföldön élek és itt hat hónapos kortól el kell kezdeni bevezetni a glutént, mert elvileg minél később vezetjük be, annál nagyobb az esély az allergiás reakcióra.
Állítólag az a lehető legjobb, ha akkor van bevezetve, amíg a baba még anyatejet is kap, mert az anyatej segíti a glutén tartalmú dolgok emésztését.
Szóval én hat hónapos korától adok a babámnak kekszet, nem sokat, de kap. És azóta jól átsütöm a kenyeret, hogy vastag legyen a héja, azt odaadom a babámnak. Tök jól elrágcsálja, semmi baja tőle. Egyébként már hat foga van, szóval apró darabokra cincálja az egészet. Az egyetlen hátránya az, hogy komplett konyhatakarítás következik utána a nyálas morzsák miatt. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!