Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek későn kezdett forogni...

Akinek későn kezdett forogni a babája, mit jelent nála azt, hogy "későn" (hány hónaposan)? Volt valami egészségügyi problémája vagy csak "lusta" volt?

Figyelt kérdés

2012. márc. 9. 20:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Clark minket küldtek azonnal gyógytornászhoz 6 honaposan? Durva! Engem meg ijesztgettek, hogy mennyire el van maradva, meg hasonlók. :/
2012. márc. 10. 00:46
 12/19 anonim ***** válasza:
7 hónaposan. De én nem aggódtam, mert 6 hónaposan már mászott, csak valamiért megfordulni nem tudott.
2012. márc. 10. 07:07
 13/19 anonim ***** válasza:

7,5 hónaposan kezdett forogni, egy évesen már ment.

Már teljesen be voltam sz.rva, és minket senki nem küldött sehova.

Most 15 hós, és csak úgy szalad.

2012. márc. 10. 12:37
 14/19 anonim ***** válasza:

6,5 hósan még nem forog. A gyerekorvos elküldött gyógytornászhoz. Egy kicsit gyenge a nyaki és háti izma.

A gyógytornász szerint lusta gyerek nincs. Ha nem forog, annak megvan az oka. A lányom is szeretne forogni, látszik rajta, de nem tud. (Valószínűleg torna nélkül is forogna majd valamikor. Nem hiszem, hogy háton maradna élete végéig. :))

Ennek ellenére én eléggé kényelmesnek látom a lányomat. :) A hozzátáplálás is lassan halad, szórakoztatni kell, kis mimóza stb...

A nővére 4 hónaposan forgott, azóta lelőhetetlen. :)

2012. márc. 10. 20:16
 15/19 anonim ***** válasza:
7 hónaposan kezdett forogni a lányom, addig elvétve sikerült neki. Elég husi baba volt, 6 hósan 9,5 kg, ezen kívül más oka nem volt a késői forgásra. :) 11 hónaposan már önállóan járt, azóta is örökmozgó csajszi (lassan 6 éves).
2012. márc. 10. 20:59
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves 20.16os válaszoló: az én lányom is 6,5 hós és szerintem nagyon nyugodt, talán lustácska is - ezért nem hajlandó hasra fordulni (gondolom én). Mi 2 hét haladékot kaptunk, ha még mindig nem forog, gyógytornászhoz kell menjünk. Amúgy, most hogy írtad, lehet neki is gyengébbek a nyakizmai, ... bár a fene se tudja, hisz nem is igazán ösztönzi a dolog, azzal játszik, amit háton vagy oldalt fekve elér, szóval nem látom, hogy akarna hasra fordulni csak nem tud.

A hozzátáplálás nálunk is nagy kihívás, úgy kell "belejátszani" az ételt a szájába. :)

Köszönöm az eddigi válaszokat! :)

2012. márc. 10. 21:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező van egy tipp-em! Lányom 7 hónaposan még nem forgott, minket nem küldtek sehová sem de én akkor is aggódtam...! Barátnőm egyik ismerősét viszont küldték és elmondta hogy mit csinálnak a babával és mit javasolnak otthon mit kell vele csinálni...! Van a nagy gimnasztikai labda arra kell hason tenni a babát (tetszeni fog neki elfog nyúlni) szóval te pedig fogd a bokáját és úgy gurítgasd előre hátra kezei szinte érjenek a padlóhoz...! Így a nyakizma hátizma erősödik...! Lányommal elkezdtem ezt "játszani" esténként! Egy hét múlva megfordult! Most 8 hónapos és felül magától :D Remélem segítettem valamit :)
2012. márc. 10. 21:45
 18/19 anonim ***** válasza:

20.16-os vagyok.

A lányom mozgásfejlődése lassabb is volt, mint a nővéréé. Ráfogtam a hízására (2870 g-mal született, 6,5 hósan 7300g), a habitusára, meg arra, hogy elég sokat van szórakoztatva, mindig a tesót lesi, aki produkálja neki magát. Gondoltam neki ez elég. Éjjel sem fészkelődik. Hajnalban úgy veszem ki a kiságyból, ahogy este beraktam, míg a nővére 3 hónaposan már a kiságy túlsó sarkában ébredt. Ő sem nyúl messzebbi játékokért, inkább a kezét nézi, ha nincs a közelben valami. :)

A gyerekorvos szerint jobb megnézetni. Nagy problémája nincs, de azért már illene megmozdulnia, hiába kényelmes, hogy ő még egyhelyben van és csak a nagyobbik után kell futnom. :) Így kerültünk Dévény tornára. Nem tudom mi lesz a hatása, mert még csak egyszer voltunk, de kíváncsian várom.

Sok anyuka mondta a környezetemben, hogy nem forgott ennyi idősen a gyerekük, a gyerekorvos sem küldte őket sehova, mert majd forognak ha akarnak.

Igazából nem tudom melyik a jó, de az látszik a kiscsajon, hogy nem "jól" tartja a kezét támasztás közben, alapból is kicsit hátrébb tartja, hason sokat repülőzik még. Én úgy gondolom, hogy egy kis torna mindenkinek kell, akkor meg pláne, ha látható jelei vannak a rossz tartásnak.

Aztán lehet, hogy a te lányod 2 hét múlva már forogni fog. :)

2012. márc. 11. 15:03
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tegnap óta próbálkozik a kicsilány, igaz még a keze sokszor útban van. Ma viszont, már 1-1 alkalommal sikerült kihúznia. Ami érdekes az az, hogy eddig utált hason lenni, most ha mégis sikerül valahogy hasra "vergődnie" magát, úgy kifárad, hogy csak fekszik a hasán percekig, amit eddig nem szivesen csinált :).

Remélem egyre ügyesebb lesz és talán gyógytornászhoz nem kell elvinni.

2012. márc. 11. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!