Akinek későn kezdett forogni a babája, mit jelent nála azt, hogy "későn" (hány hónaposan)? Volt valami egészségügyi problémája vagy csak "lusta" volt?
7,5 hónaposan kezdett forogni, egy évesen már ment.
Már teljesen be voltam sz.rva, és minket senki nem küldött sehova.
Most 15 hós, és csak úgy szalad.
6,5 hósan még nem forog. A gyerekorvos elküldött gyógytornászhoz. Egy kicsit gyenge a nyaki és háti izma.
A gyógytornász szerint lusta gyerek nincs. Ha nem forog, annak megvan az oka. A lányom is szeretne forogni, látszik rajta, de nem tud. (Valószínűleg torna nélkül is forogna majd valamikor. Nem hiszem, hogy háton maradna élete végéig. :))
Ennek ellenére én eléggé kényelmesnek látom a lányomat. :) A hozzátáplálás is lassan halad, szórakoztatni kell, kis mimóza stb...
A nővére 4 hónaposan forgott, azóta lelőhetetlen. :)
Kedves 20.16os válaszoló: az én lányom is 6,5 hós és szerintem nagyon nyugodt, talán lustácska is - ezért nem hajlandó hasra fordulni (gondolom én). Mi 2 hét haladékot kaptunk, ha még mindig nem forog, gyógytornászhoz kell menjünk. Amúgy, most hogy írtad, lehet neki is gyengébbek a nyakizmai, ... bár a fene se tudja, hisz nem is igazán ösztönzi a dolog, azzal játszik, amit háton vagy oldalt fekve elér, szóval nem látom, hogy akarna hasra fordulni csak nem tud.
A hozzátáplálás nálunk is nagy kihívás, úgy kell "belejátszani" az ételt a szájába. :)
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
20.16-os vagyok.
A lányom mozgásfejlődése lassabb is volt, mint a nővéréé. Ráfogtam a hízására (2870 g-mal született, 6,5 hósan 7300g), a habitusára, meg arra, hogy elég sokat van szórakoztatva, mindig a tesót lesi, aki produkálja neki magát. Gondoltam neki ez elég. Éjjel sem fészkelődik. Hajnalban úgy veszem ki a kiságyból, ahogy este beraktam, míg a nővére 3 hónaposan már a kiságy túlsó sarkában ébredt. Ő sem nyúl messzebbi játékokért, inkább a kezét nézi, ha nincs a közelben valami. :)
A gyerekorvos szerint jobb megnézetni. Nagy problémája nincs, de azért már illene megmozdulnia, hiába kényelmes, hogy ő még egyhelyben van és csak a nagyobbik után kell futnom. :) Így kerültünk Dévény tornára. Nem tudom mi lesz a hatása, mert még csak egyszer voltunk, de kíváncsian várom.
Sok anyuka mondta a környezetemben, hogy nem forgott ennyi idősen a gyerekük, a gyerekorvos sem küldte őket sehova, mert majd forognak ha akarnak.
Igazából nem tudom melyik a jó, de az látszik a kiscsajon, hogy nem "jól" tartja a kezét támasztás közben, alapból is kicsit hátrébb tartja, hason sokat repülőzik még. Én úgy gondolom, hogy egy kis torna mindenkinek kell, akkor meg pláne, ha látható jelei vannak a rossz tartásnak.
Aztán lehet, hogy a te lányod 2 hét múlva már forogni fog. :)
Köszönöm a válaszokat!
Tegnap óta próbálkozik a kicsilány, igaz még a keze sokszor útban van. Ma viszont, már 1-1 alkalommal sikerült kihúznia. Ami érdekes az az, hogy eddig utált hason lenni, most ha mégis sikerül valahogy hasra "vergődnie" magát, úgy kifárad, hogy csak fekszik a hasán percekig, amit eddig nem szivesen csinált :).
Remélem egyre ügyesebb lesz és talán gyógytornászhoz nem kell elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!