Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7.5 hónapos babának főzelék...

7.5 hónapos babának főzelék helyet mit adjak?

Figyelt kérdés
nem szereti,öklendezik,köpi ki,ha almát banánt adok vagy alma+csirke mell vagy banán+csirke mell(üvegeset)azt meg eszi.Mit tudnék bele tenni, hogy édesebb legyen.
2012. márc. 9. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:

cékla,répa,ezek édesek.

Alma répa csirke pl lehet h izlene neki

Amúgy ha azöldséges főzeléket nem szereti,próbáld meg simán puhára párolva,kis darabkákban elé tenni,hátha csipegetni jobban szeret. Ügyesen elmajszolják fog nélkül is.Vannak olyan babák,akiknek a pépessel van a bajuk nem az ízzel.

2012. márc. 9. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:

A gyümölcsöket keverheted zöldségekkel. Pl. alma-sütőtök, alma-krumpli, sütőtök-sárgabarack, alma-cékla stb.

Vagy a zöldségekhez/főzelékekhez keverhetsz Sinlacot is. Ez gyümölcsökhöz is megy, de főzelékekhez is lehet adni, és mivel enyhén édeskés az íze, ezért kellemessé teszi a főzelékek ízét is, sok baba szereti! Lányom is így ette egy ideig.

Anyatejes vagy tápszeres? A főzelékeket elkészítheted anyatejjel vagy tápszerrel is, az is jobb ízt ad a főzeléknek, lehet úgy elfogadná a babád.

Amúgy az is lehet, hogy ő ilyen baba. Jobban szereti a gyümölcsöket. Ez lehet csak átmeneti, és később meg fogja enni a zöldséget is. Kínálgasd, ne add fel.

2012. márc. 9. 14:12
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, a sütőtököt nem szereti,anyatejes.
2012. márc. 9. 14:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Persze, írtad nem szereti a zöldségeket, de ha gyümölcshöz (mondjuk 80 grammhoz) teszel kevés (mondjuk 20 gramm) zöldséget, akkor lehet meg sem érzi a ízén, de legalább tettél azért, hogy zöldséget is kapjon, és a zöldség adagját emelheted napról napra, míg végül lehet elfogadja, megszokja az ízét.
2012. márc. 9. 14:30
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi,próbáltam a zöldbab + krumpli(üveges)és nem fogadta el ,öklendezett,tettem hozzá almát, így megette.
2012. márc. 9. 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom az üveges kajákat nem eszi meg :(, csak azt amit én csinálok neki. Én kicsit izletesebben csinálom
2012. márc. 9. 15:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én babám is válogat ám, nem eszik meg akármit, de azért kínálgatom. Nálunk sem kedvencek a főzelékek, főleg az ilyenek mint zöldbab+burgonya, sütőtök+pulykahús ....stb. Tápszert szoktam belekeverni, attól picit hígabb és édesebb,...így lecsúszik pár kanállal.

Az én babám sem szereti a sütőtököt, de ilyen formában megeszi.

2012. márc. 9. 17:22
 8/8 anonim ***** válasza:
A főzelékezés nálunk is küzdelmes, bár csak pár hete, sejtésem szerint a foga miatt, bár ki tudja. Én mostanság joghurtot, kefírt teszek hozzá, bár ő már 10 hónapos múlt, és úgy azért jobban lecsúszik neki. Persze a gyümölcsöt, és a tejpépet minden gond nélkül megeszi, vélhetően ugye mert édes. :)
2012. márc. 12. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!