7.5 hónapos babának főzelék helyet mit adjak?
cékla,répa,ezek édesek.
Alma répa csirke pl lehet h izlene neki
Amúgy ha azöldséges főzeléket nem szereti,próbáld meg simán puhára párolva,kis darabkákban elé tenni,hátha csipegetni jobban szeret. Ügyesen elmajszolják fog nélkül is.Vannak olyan babák,akiknek a pépessel van a bajuk nem az ízzel.
A gyümölcsöket keverheted zöldségekkel. Pl. alma-sütőtök, alma-krumpli, sütőtök-sárgabarack, alma-cékla stb.
Vagy a zöldségekhez/főzelékekhez keverhetsz Sinlacot is. Ez gyümölcsökhöz is megy, de főzelékekhez is lehet adni, és mivel enyhén édeskés az íze, ezért kellemessé teszi a főzelékek ízét is, sok baba szereti! Lányom is így ette egy ideig.
Anyatejes vagy tápszeres? A főzelékeket elkészítheted anyatejjel vagy tápszerrel is, az is jobb ízt ad a főzeléknek, lehet úgy elfogadná a babád.
Amúgy az is lehet, hogy ő ilyen baba. Jobban szereti a gyümölcsöket. Ez lehet csak átmeneti, és később meg fogja enni a zöldséget is. Kínálgasd, ne add fel.
Az én babám is válogat ám, nem eszik meg akármit, de azért kínálgatom. Nálunk sem kedvencek a főzelékek, főleg az ilyenek mint zöldbab+burgonya, sütőtök+pulykahús ....stb. Tápszert szoktam belekeverni, attól picit hígabb és édesebb,...így lecsúszik pár kanállal.
Az én babám sem szereti a sütőtököt, de ilyen formában megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!