Tízóraira főzelék - később nem lesz gond?
Nem akartam hosszabb kérdést írni, szóval arról van szó, hogy most még ( 8 hónapos) tízóraira eszi kislányom a főzelékeket, eddig csak ekkor kapott szilárd ételt ( csak anyatejes baba) , most kezdjük majd el az uzsonnához is... az merült fel bennem, hogy most ugye megszokja, hogy tízóraira kapja a tápláló ételt, később nem lesz gond, ha ebédre akarunk áttérni? Elég lesz neki akkor a gyümölcs tízóraira? vagy hogy megy ez? Mikor "kell" már az ebédet is kiváltani, vagy legalább is akkor enni a főzeléket?
Remélem érthető a kérdésem?!
Köszönöm
6-7 hónapos korban szokták az ebédet kiváltani. nem is értem miért nincs még kiváltva nálatok és miért az uzsin gondolkodsz? :)
egyből a 10órai után váltják ki, pont ezért, mert 10órainál kóstoltatnak, majd jön a gyümölcs és 6-7 hónapos kor között már kell a főzelék, husi, ezért be is vezetik az ebédet a többség. de az uzsi tényleg totál felesleges még, amíg az ebéd nincs kiváltva...
mi 5 hónaposan kezdtük a kóstoltatást, 8 hósan így evett a babám
reggeli: cicizett
10órai gyümi, majd cici az elalváshoz
ebéd főzelék
a 2. alváshoz megint cicizett
uzsira kapott tejterméket (akkor vezettük pont be)
vacsira sinlacot vagy tejpépet, majd cicit kapott
1. vagyok. Próbáld meg te is úgy csinálni, ahogy a 2. válaszadó. Nekem is így volt, amíg volt tejem. Aztán idővel mondjuk másfél éves kora körül már elég, ha estére adsz neki anyatejet (szerintem).
A tejtermékkel azért picit vigyázni kell, bár a te babád már 8 hónapos. Mindegy, azért figyeld, hogy nem jönnek -e ki rajta kiütések, ha esetleg adsz neki joghurtot.
Akkor variálok picit, végül is még nem kezdtük el az uzsit kiváltani, úgyhogy akkor tízóraira kezdem le gyümit - tejterméket adni, s ebédre át tesszük a főzeléket.
Köszönöm a válaszokat!
Nem értem miért ragaszkodnak sokan annyira röghöz kötve hogy ezt szokták, azt szokták, ekkor szokták, akkor szokták, így kell, meg úgy kell...............
Nem vagy rossz anya akkor sem ha úgy csinálod ahogy jónak érzed.
Én nem csináltam ebből ekkora nagy hókuszpókuszt, kapott tízóraira is, meg volt hogy még ebédre is főzeléket. Másnap meg nem. Akkor evett főzit mikor kedve volt. Hupsz neki. Két éves múlt a fiam, és túlélte a mások által "hülyeségnek" és "nem szabadnak" ítélt dolgaimat. Nagyon jó evő. 8hósan a fiam reggel evett tejcsit, és este lefekvéshez. Ha napközben mást nem akart, akkor is tejcsit kapott.....
Nyugodtan le lehet pontozni...........Csak egy kicsit sok már hogy mennyire "rémísztgetik" itt az anyukákat.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!