Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit alszik napközben 3...

Mennyit alszik napközben 3 hónapos babátok, és milyen időközönként eszik?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az enyém max. 1 órát alszik, de inkább csak 45 percet. Mivel kb. másfél órát van ébren, így túl sűrűek az etetések.
2012. márc. 9. 12:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Bár 4 hónapos, de kb ugyan azt csinálja, mint 3 hónaposan. Kicsit össze-vissza, rendszertelen az alvása, étkezése. Talán most, 1-2 napja mintha alakulna valami napirend féleség (nem akarom elkiabálni....) de eddig volt, hogy kétszer aludt 2 órákat, vagy háromszor 1 órákat. Napközben 5-6 alkalommal szopizik, éjszaka egyszer vagy kétszer vagy háromszor :(

Reménykedem benne, hogy hamarosan beállunk valami rendre, mert elég nehéz így kiszámítani mondjuk a sétákat - van egy 2 évesem is, vele már jó nagyokat lehet csavarogni, de az öcsike miatt elég nehéz....

2012. márc. 9. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Lányom 3-4 hónapos koráig nem igazán aludt nappal, talán néha-néha bealudt 20-30 percre, de elég rossz alvó volt.

Olyan 3 óránként evett, nem percre pontosan, csak nagyjából.

2012. márc. 9. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Kisfism sem jó alvó. A séta kivételével kb 2szer alszik 30 percet, egyszer délben, egyszer 7 körül. 1-2 körül sétálunk, akkor min 2-2,5 órát, ezt végigalussza. Enni meg általában ébredés után szokott (fél órát még azért próbálok elhúzni), átlag 1-1,5 órát van ébren, uh van, hogy 2-2,5 óra múlva, van, hogy csak 4 óra múlva.

Viszont reggel 6-7 előtt nem kukorékol, és még utána is visszaalszik 10-11ig (igaz 11-éjféltől), de én ezzel ki vagyok békülve :)

2012. márc. 9. 12:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Én próbálom tartani az alvás, evés, játék és aztán megint alvás ritmust, mert a nagyobb gyerekemnél bevált. Csakhogy: ha csak 45 percet alszik, akkor még nem éhes ébredéskor. Ha meg várok az etetéssel, akkor egyrészt borul a ritmus :), másrészt nem fog nyugodtan aludni, mert esetleg felkölti az emésztése.
2012. márc. 9. 12:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3,5 hónapos, és én sem tudtam tartani a evés játék alvás dolgot, és emiatt káosz volt. Aztán azt mondtam elég és ráhagytam a dolgokat. Mára rendszereződött a dolog. Ami nálunk fix az az evések időpontja és az esti fürdés. Az alvások is kb ugyanakkor vannak, de nem mindig lehet kiszámítani pl ha oltásra vagy babamasszázsra megyünk nem akkor alszik mint mikor otthon vagyunk. Van olyan is, hogy délelőtt 1,5 órát alszik van, hogy csak 40 percet. Ilyenkor ha hamarabb felkel a következő etetésik szórakoztatom, de van, hogy elvan magának. Mivel nektek is az alvás van össze-vissza, szerintem te is az etetéseket fixáld.
2012. márc. 9. 12:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy 4,8,12,15,18-kor eszik plusz fürdés 8-kor és utána is eszik még egy kicsit, szóval 6-szor egy nap. Az időpontok természetesen csúszhatnak egy fél órát ide vagy oda.
2012. márc. 9. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!