Miért csak fél órákat alszik a babám napközben?
Kisfiam 4 hónapos, és nem tud egyhuzamban 30 percnél többet aludni.
Próbáltam mindent, rögtön szopi után letenni, várni kicsit, játszani vele és amikor már látom rajta a fáradságot akkor altatni.
Aludt a levegőn, aludt szobában, babakocsiban.
Eddig aludt kint 3-4 órákat is egyhuzamban, de kb. 1 hónapja csak rövideket alszik.
Hogy tudna többet aludni?
Látom rajta, hogy igénylené...
Szia.
Valószínűleg fogzik a baba és a fájdalom nem hagyja aludni.Nézegesd meg az ínyét és ha duzzadt fehér a teteje ilyesmi,esetleg kipróbálhatjátok a homeos bogyókat.
Szia! Az én kislányom pénteken lesz 5 hónapos, amikor a 4 hónapot betöltötte ugyanúgy kezdett viselkedett mint a te kisfiad! Eddig ő is imádott aludni a babakocsiban, volt olyan hogy 3-4órát simán aludt a levegőn. Mostanra ez teljesen megváltozott: fél óra alvás és még egy fél óra nyűgösködés nélkül, aztán már nem lehet vele bírni. Nálunk így megy az alvás: este 7:30kor alszik el és reggel 7-7:30körül ébred, aztán 2óra múlva alszik 30percet, aztán séta közben megint egy fél óra, és kb.4 körül ismét 30perc.
Szerintem ez náluk a "korral" jön, szerintem nem érdemes erőltetni, ha álmos akkor úgyis jelzi neked és elalszik. Én örülök neki hogy napközben nem alszik sokat, így legalább az éjszakáink nyugodtak.
Mi 5 hónaposak vagyunk és napközben talán csak 1x alszik hosszabban a fiam. Egyébként ő is 30-40 perceket szokott.
Azt mondják egyre kevesebb lesz az igényük a napközbeni alvásra és hogy ez teljesen rendben van, nem kell aggódjunk.
A barátnőm babája is 4 hós és napközben bent a lakásban 5x 20 perceket alszik szintén, viszont a levegőn ő is 3-4 órát.
Szerintem altasd levegőn, feltéve, hogy nem fúj a szél és nincs -15 fok. Később, ha pedig már többet tudnak mozogni, szerintem lefárasszák magukat és többet is fognak aludni..
Addig pedig kitartás! :))
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Megnyugodtam, hogy semmi komoly baj nem lehet :)
Igaz, "kicsit" könnyebb volt amíg hosszabban aludt, de hát ez van...nekünk kell alkalmazkodni a picikhez!
Egyébként lehet abban valami, hogy nappal kevesebbet alszik, az éjszakákat viszont azóta végigalussza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!