Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen vihetem magammal...

Mennyi idősen vihetem magammal a kislányomat pl. bevásárolni, messzi útra rokonoknak bemutatni stb? És mikortól lehet bébihordókába tenni?

Figyelt kérdés
Kislányom most 4hetes, ilyen korban beletehetem már kézi bébihordókába vagy még várjak vele?Nemtudom hogy mikortól lehet már bevásárlóközpontba vinni magammal, vagy a rokonaimhoz elvinni.Félek hogy fárasztó lenne még a túra kislányomnak.
2008. ápr. 11. 15:47
 1/9 anonim ***** válasza:
semmi köze nincs hogy fárasztó vagy nem, a gyerek alszik ha fáradt. a hordozóba bármikor bele teheted sokan abban hozzák el, de már szerintem 4 hetesen bele mehet. rokonokhoz szerintem viheted, csak betegek ne legyenek. bevásárló központba mondjuk úgy 18 éves koráig ne vidd. én nem vinném el egésszen addig amíg ö nem kéri hogy elakar jönni, neked is jobb ha betojik akkor ne kelljen ott a koszban pelusoznod.... meg ugye a sok beteg köhécsel. a gyerekek csak azért mennek vásárolni hátha kapnak valamit, amúgy meg tökre unják és egy nagyobb is ha rájön hogy nem kap semmit, vagy már megkapta akkor elkezd hisztizni mert unja ha a 20-ik levesepor megvizsgálatát.
2008. ápr. 11. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Bevásárlóközpontba még én sem vinném, hiszen ott a sok embertől elkaphat bármi betegséget, én nem kockáztatnék. Persze elkerülhetetlen bizonyos helyzetben az emberek közelsége, de amennyiben tudod, még kerüld el. rokonokhoz viheted persze. és igaza van az előttem szólónak, ha egy baba fáradt, akkor alszik.
2008. ápr. 11. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nyugodtan vidd magaddal bevásárolni a babádat.Jól öltöztesd fel,takard be plusszba a fejecskéjét.Én is féltem,de 2 hetesen eggyütt mentünk bevásárolni,mert a párom estig dolgozik,és senki sincsen,aki ezt megcsinálja hejettem.Jó annak,aki hejett ezt megteszik.

Ne aggódj,nem lessz semmi bajotok.Söt,mink 7 hetesen haza utaztunk Németországból Nógrádmegyébe megmutatni a lányunkat.

2008. ápr. 11. 16:48
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
"mink", "hejettem" LOL :D:D:D
2008. ápr. 11. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Rokonokhoz már viheted babakocsiban, vagy ha autóval mész, akkor a hordozóban. Persze csak egészségesekhez. Ennyi idősen még bárhol elalszik, a zaj sem zavarja. Bevásárolni nem a legjobb, de persze muszáj, a gyereket meg nem lehet addig otthon betenni a fiókba. Én azt mondom, kb. kéthónapos koráig ne vidd zsúfolt bevásárlóközpontba, vagy ha mégis muszáj, akkor szigorúan csak a vásárlás időtartamára (nem shoppingolásra gondolok), mert tényleg egy fertőzéstelep az összes pláza meg árkád. Ha nagyobb lesz egy picit, akkor viheted, mert a legtöbb baba elalszik a babakocsiban, nem zavarja, hogy ottvan a nyüzsiben. Aztán ha majd még nagyobb lesz, akkor megintcsak ne vidd, mert baromira unják a gyerekek az ilyen helyeket. Persze arra majd meg lehet tanítani, hogy amíg megveszed az ebédnekvalót, addig viselkedjen rendesen, de akkor sem ajánlatos elvinni megkeresni az ideális melltartót vagy szoknyát.
2008. ápr. 11. 22:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi 6 hetes korában vittük először bevásárlóközpontba, arra viszont figyeltünk, hogy az ne hétvége és zsúfolt időpont legyen, amikor 1000 ember rohangál. Reggeli első szopi után felöltöztettük, be a kocsiba, reggel fél 7-kor már ott álltunk a multi előtt, másfél óra alatt végeztünk. Hétköznap reggel alig vannak, még a pénztárnál se volt senki, a babóca pedig végig aludt. És neked is kell, hogy egy kicsit kimozdulj. Amikor betöltötte a 2 hónapot, már vittük mindenhová.
2008. ápr. 12. 06:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Szeritnem bébihozóba 12-hetes kora előtt ne "ültessd" inkább fekve babakocsiban/mózesban, vagyhordozókendőben vidd (a gerince miatt)

Mi 4 hetesen mentünk ki először az utcára a babával, de szerintem lehet akár korábban is. A lényeg, hogy fertőzéses időszakban ne vigyétek túl zsúfolt helyre. Mi voltunk bevásárolni is, kirándulni is.

Beteg embrek közé ne vigyétek, és ha tartasz attól,hogy elkap valamit idegenektől, ne engedd, hogy mindenki végigpuszilgassa, ölelgesse. lesz rá később alkalom még bőven.

Baba akkor alszik amikor álmos, etesd meg amikor éhes, szoptatni bárhol lehet! tisztába tenni szintén. Ne legyél gátlásos. Vigyél magaddal jól felszerelt pelenkázó táskát, és nem lesz gond. Nálad mindig legyen innivaló.

Neked fárasztóbb lehet mint a picinek :) de szerntem rád is rád férhet már egy kis kikapcsolódás.

2008. ápr. 12. 13:13
 8/9 anonim ***** válasza:

SZia!

Mi a fiam 2 hetes korától rendszeresen jártunk a rokonokhoz, persze ha valaki beteg volt, akkor őt letiltottuk az ölelgetésről. MIndig vittük magunkkal a babakocsit és abban aludt.

Bébihordozó: egyik ismerősöm már a kórházból is abban vitte haza a kisfiát.

Bevásárló központ: Babakocsival bármi megoldható.

+1 tipp: a széltől is óvod a gyerkőcöd, akkor nem erősödik meg az immunrendszere, és később nagyon sokat lesz beteg.

2008. ápr. 13. 22:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is vittem bevásárolni, az butaság, hogy csak unatkozik a gyerek ott, meg csak azért jön, hogy kapjon valamit... különben is csecsemőről van szó! Szerintem meg kell tanulja, hogyan kell bevásárolni, és hogy ha unalmas is, muszáj. Az enyémek egyébként marhára szeretik, akkor is, ha nem kapnak semmit sem...
2008. ápr. 14. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!