Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Nem tudom, hogy mi a...

Anyukák! Nem tudom, hogy mi a baja a lányomnak?

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve!!! De, nagyon .. 8 hónapos lányomra vasárnap délután amíg aludt a keresztanyja vigyázott rá. Mi 5 emelettel feljebb voltunk elintézni egy dolgot (panel), tehát nem órákra mentünk el. Max. 1 óra volt, amíg távol voltunk, tehát nem órákra. Mi abban a hitben voltunk, hogy a teljesen fáradt lányunk alszik békésen az ágyában. Viszont, mikor beértünk a lakásba, akkor hallottuk, hogy üvölt, mint a sakál. Valószínűleg valamitől megijedhetett (jobban mondva szomszédtól, mert becsapta a vas ajtót ami leválasztja a lakásokat a folyosóról). Keresztanyja ott állt a kiságy mellett és mondta neki, hogy nincs baj, simogatta. A lányom feje már a matracba volt ágyazódva és úgy üvöltött. Azonnal kikaptam és magamhoz öleltem, de semmit sem segített. 5 percig még legalább így sírt a kezembe, amíg meg nem tudtuk párommal nyugtatni.

Azóta ha lerakom a pelenkázóasztalra üvölt, mint a sakál. Kiságyába teszem szintén ez van. Ha a szobájában a földön játszik vagy oda rakom, hogy előkészüljek a fürdéshez, hiába beszélek hozzá csak üvölt, üvölt és üvölt.

Egyébként ha a nappaliban vagyunk vagy bárhol máshol és nem lát vagy nem hall, nem kezd el sírni.. tehát nem lehet szeparációs szorongása.

Nem tudom, hogy mit csináljak vele. Egyszerűen hihetetlen az egész. Ténylegesen nem tudom, hogy mennyi ideig sírhatott vasárnap a kiságyában, de a barátnőm (keresztanyja) azt mondta, hogy akkor kezdte el, amikor mi beértünk a lakásba.

Mennyi ideig tart ez? Mit tudok ellene csinálni?

Reggelijét és a vacsoráját sem eszi meg normálisan. Üvölt egy idő után. Napok óta 100ml tápszert óhajt enni.

Egyébként jó kedve van, napközben kiegyensúlyozott.

2012. márc. 8. 20:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez így van. Nagyon nehéz visszaszokatni, ha történik valami. Valamitől megijedt, fél ez biztos. Az én lányom első perctől kezdve nagyon szeretett pancsolni. Már repesve várta a fürdésidőt. Aztán most a télen a házunk előtti villanyoszlopnak neki szaladt egy autó (senkinek nem lett súlyos baja, de óriási csattanás volt) mindeközben a lányom a kádban volt. Iszonyatosan megijedt, üvöltött, majd másnap mikor a fürdetésre került a sor szintén, armadik nap újra. Nem lehetett a vízbe tenni. Ha meglátta a kis kádat sírt. Vettünk neki egy másik kádat, és most abban lubickol. Ő a zajt, a régi kádjával társította, attól megrémült. Hetekig próbáltuk visszaszokatni de nem sikerült.
2012. márc. 8. 22:47
 22/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Én arra gondolok hogy valamitől nagyon megijedt.Lehet tényleg leesett,lehet az ajtótól.De ha az ajtótól akkor a pelenkázón miért sír?És a Barátnőd ha sírt a Kicsi miért nem vette ki az ágyból?Ezt nem értem.Azért ezeket megkérdezhetnéd tőle.

Énis elvinném dokihoz hogy mit mond,mesélj el neki mindent!

Így vagy nyugodtabb te is!

Majd írd meg mi a helyzet veletek!

14hónapos kislány anyukája

2012. márc. 8. 22:59
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is megijedt. De inkább attól, hogy mikor felébredt, nem az anyukája üdvözölte őt. Fiam is ilyen.
2012. márc. 8. 23:04
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

A 20-as és a 23-as válaszolóval tökéletesen egyetértek. Nem kell az ördögöt a falra festeni.

Egy példa. Pár hete elmentünk hárman sétálni, mindhármunknak van babája. Barátnőm meg akart nézni valamilyen babakaját a tescoban. Mikor odaértünk, mondtam, hogy én is megnézek valamit, a harmadik barátnőnk azonban kimaradt, mert a fia aludt épp, nem akarta, hogy felébredjen. Én bevittem magammal a lányom, másik anyuka megkérte a kint maradó barátnőnk, hogy vigyázzon a lányára, mivel ő is alszik.

Mire kijöttünk szegény kislány keservesen ordított. Pedig max ha negyed órát voltunk bent. Anyuka elmondta, hogy pár percre rá, hogy bementünk a fia felébredt, és elkezdett hangosan ordítani. Szegény kislány erre felriadt. Anya sehol... A harmadik anyuka hiába vette ki, hiába nyugtatta bárhogy. Ne tudjátok meg! Már javában hazafele sétáltunk, de szegény pici vigasztalhatatlan volt. Pedig akkor már anya ott volt mellette. Kézben kellett hazáig hozni. Amint vissza akarta rakni a babakocsiba ismét keserves zokogás következett.

Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy mi sem feltételeztük egyből azt, hogy valami elképzelhetetlen katasztrófa kapcsán kiesett a kocsiból, és vissza rakta az anyuka. Azt sem gondoltuk, hogy azonnal orvoshoz kellene menni. Egyszerűen babóca felébredt, és hirtelen nem abba a helyzetbe került, amire számított. Pedig pont elég "sokk" volt neki, a hangoskodás és a hirtelen ébredés is.

Ha bármi olyan baja lenne a kérdező babájának, akkor az nem csak kizárólag az ő szobájában jönne elő (egészségügyi baj). Sírna szegénykém ha kell ha nem.

Mellesleg a szeparációs szorongást sem lehet teljesen kizárni. Az sem a nap minden pillanatában jelentkezik szerintem. Van úgy, hogy a 9 hónapos kislányom, ha elfordulok tőle és másik irányba teszek két lépést, már sír, van úgy, hogy leköti magát, és azt sem veszi észre, hogy kiszaladok wc-re. :) Változó melyik baba milyen mértékben reagál rá.

Szegény barátnőt (keresztanyát) meg nem kell azonnal keresztre feszíteni. Nem tudom mennyi idős, van-e gyermeke. Amíg nem született meg a lányom, biztos bepánikoltam volna, ha ilyen helyzetbe kerülök. Lehet, hogy nekünk törvényszerű az, hogy ölbe vesszük a babát, ha sír, de akinek még nincs babája, annak nem biztos. Nem hiszem, hogy elhallgatta volna, ha nagy baj történik. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni.

2012. márc. 9. 06:38
 25/30 A kérdező kommentje:

Jó reggelt anyukák!

Feljöttem elolvasni, hogy írtatok-e és hogy mit. Köszönöm a sok választ. Jelenleg a lányom szobájában játszunk. Nincs semmi baja, nem sír. Pedig ezen a héten eddig ha csak leraktam a földre a játékok közé már üvöltött. Nagy haladás, hogy egy hangja sincs eddig, ami sírást illeti.

Mászik fel s alá, nézelődik, fogdos mindent. Előbb át is fordult. Ebből nekem az következik, hogy szervi baja nincs. Ha fájna bármilyen porcikája, szerve is már rég üvöltene és nem csak a szobájában, bárhol.

Szerintem is csak ijedtségről van szó és nem engem vagy a páromat látta meg először mikor felébredt rá, hanem a keresztanyját. Nem sűrűn találkoznak. Ismerik egymást, de hát .. most léptünk abba a korba, hogy az idegenektől félni kell. Valószínűleg így nagyobb volt neki a "sokk".

A szepát se zárom (már) ki. Lehet azért is. Vagy összekapcsolja a két dolgot.

Ma reggel úgy pelenkáztam és öltöztettem át, hogy oda raktam a zenélő csigát mellé. Egy hangja nem volt, nevetett. Ha kikapcsolt, akkor kezdett el szomorúnak lenni. El kell terelnem a figyelmét.

Szép lassan csak összejönnek a dolgok.

Na, most a pontozásról és máról:

Én mindenkinek pozitívat adtam, hiszen válaszoltatok. Elolvastam mindent, ha negatív volt a barátnőmre nézve, ha pozitív. Én továbbra sem gondolom úgy, hogy a gyerekkori barátnőm hazudna a lányom (keresztlánya) életével kapcsolatban.

2012. márc. 9. 07:39
 26/30 anonim ***** válasza:
Szia, utolsó vagyok, aki a vásárlós történetet írta. Örülök, hogy rendeződni látszik a helyzet.:)
2012. márc. 9. 08:40
 27/30 anonim ***** válasza:

De jó, örülök, hogy rendeződni látszik a helyzet, csak így tovább!!!

A barátnődet pedig Te ismered, Neked kell tudnod, mennyire bízol benne (bár gondolom, eléggé, ha a kislányodat rábíztad:)).

Csak így tovább!!!

2012. márc. 9. 12:35
 28/30 A kérdező kommentje:

Helyzet jelentés a gyerekszobából:

Alszik a húsos és egyszer sem sírt ma még. :)))

Legutóbbi pelenkázásnál pedig már a figyelmét sem kellett elterelni.

Remélem este a fürdetésnél is minden rendben lesz :]]]

2012. márc. 9. 14:58
 29/30 anonim ***** válasza:
Ez remek! Látod nem is kellett volna úgy megijedni, na de mit tesz egy csupa szív anya persze hogy rögtön a legrosszabbra gondolunk, és keressük hol a hiba, pedig néha nincs is semmi, ilyenek ezek a lurkók :)!
2012. márc. 9. 22:15
 30/30 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy rendben van minden :-))

Lehet tényleg túlzásba vittük a gondolkodást, szegény keresztanya :-)

2012. márc. 10. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!