Keresztelő, mit csinálnátok a helyemben?
Nincs valami jó kapcsolatom anyóssal, páromnak sem annyira "szoros". Van huszonéves öccse is egyből szülés után elkezdte kérdezgetni,hogy ő lesz ugye a keresztapja(mai napig nem látta személyesen a gyereket.)Nem tudom,lehet engem neveltek rosszul,de szerintem illik megvárni a felkérést még ha "szokás" is hogy az apuka testvére lesz az egyik keresztszülő. Bár igazából az ember azt választja erre a feladatra akire ha esetleg bármi baj esik a szülőkkel rá mered hagyni.Nem ő lenne az tuti!6 éve vagyunk együtt,anyós mindent elkövetett eleinte hogy szétszedjen minket,de szerencsére a szerelmünk erősebb volt.Párom "engem" választott, de természetesen ha valami problémájuk van azért lehet rá számítani.Igazából nem is ez a lényeg.Van egy 5 hónapos gyönyörű fiúnk, csodálatos az életünk, szeretnénk megkeresztelni,de itt jönne a probléma.
Nem akarjuk hogy a párom öccse legyen a keresztapa, de ha így döntünk akkor abból biztos olaj lenne a tűzre.Anyós pajti alig várja hogy "hibázzak" lehessen min veszekedni, kötekedni, és a legnagyobb baj hogy nem nekem mondja hanem a páromat idegesíti egyfolytában... Nekem tuti nem mondaná mert 3 mp alatt faképnél hagynám és forrjon magában.
Szóval arra lennék kíváncsi hogy mit tennétek a helyemben?
Szeretnénk megkeresztelni a fiúnkat, de természetesen mi szeretnénk választani neki, és nem szokások alapján csinálni bármit is.
Sziasztok!
Éppen tegnap írtam le egy hasonló keresztelős kérdéshez a véleményem. :)
Miért választanátok olyan embert a gyerek keresztszülőjének, aki 5 hónaposan még csak nem is látta a gyereket??? Én ezt simán megmondanám. Hogyan tudná ellátni, ha valamiért a keresztszülőnek kellene? Mert a keresztszülőség erről szól, nem? Nálunk a nagylányomnak 2 keresztanyja lett, mert az ex párom nővére megsértődött, hogy miért az én nővérem lesz a keresztanyja. Azóta a lányom 19éves, de SOHA felé nem nézett, se szülinap, se karácsony, de még csak meg sem kérdezte hogy van a kislány. Nővéremék tökéletes keresztszülők. Mindenben a lányom mellett állnak és a sógorom hangoztatja is, hogy nekik ez a dolguk, mert a keresztszülei. Ők tényleg olyanok, mintha a második szülei lennének. Így nem volt kérdés, hogy a most 9hónapos kislányomnak is ők lesznek a keresztszülei. Pedig a férjemnek is van egy húga, meg egy bátyja, akik akkor látták a kislányt mikor megszületett. Én el sem hívom őket még a keresztelőre sem. Mondjuk ennek az is oka, hogy Apukám pár hónapja halt meg és nem jöttek el a temetésére. Mondtam a férjemnek, hogy innentől sehova nem hívjuk el őket. Bár eddig sem voltak kíváncsiak ránk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!