Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Kislányom mindjárt két és fél éves és mostanában elviselhetetlen hisztiket csap.Ha nem az van amit Ő akar akkor ordít, dobál és a legújabb hogy verekszik,azaz engem ütlegel.Akkor is ez van ha valakivel beszélgetek és nem Rá figyelek.Nagyon nem tudom hogyan kell kezelni az ütlegelést, a többit tudom nem kell figyelembe venni de ha megüt mit csináljak? Üssek vissza vagy ne is vegyem észre? Mindenki mást mond,mármint anyuék és a keresztapja is a másik papa meg csendben mosolyog a bajsza alatt persze nem kárörvendés képen csak mert Ő nem akar beleszólni.

Valaki tud tanácsot adni?

Köszönöm

2012. márc. 6. 22:15
 1/2 anonim ***** válasza:

vissza ne üss!!!!!!! az erőszak erőszakot szül, és egy gyermek utánozva tanul, így az csak olaj lenne a tűzre, na meg nem is érdemli meg, mert még nagyon kicsi, és nem szándékosan csinálja, csak még nem tudja máshogy levezetni a dühét

beszélj vele szépen, nyugodtan, mond e neki 100 szor hogy nem szabad, illetve ne vedd észre, nálunk ez utóbbi vált be, mondjuk ő korábban kezdte ezt, egy időben harapott csípett, és a legjobb leszoktató módszer nálunk az volt, hogy észre sem vettük

2012. márc. 6. 22:22
 2/2 anonim ***** válasza:
Nálunk nem vált be a "megbeszélősdi". A fiam Karácsonykor múlt 3 éves, és még mindig nagyon hisztis és akaratos. Szerintem minden gyereknél más és más válik be. Lehet, hogy nálad beválik a nyugodt, higgadt beszélgetés. Nekem most a "nem szólok hozzád, amiért bántottál, ez nagyon fájt anyának" jött be. Ha pedig hisztizik, egyszerűen megmondom neki, hogy engem nem zavar a hiszti, nyugodtan hisztizze ki magát, aztán beszélgethetünk. Nagyon fontos, hogy neked kell erősnek lenni, és semmit de semmit ne érjen el hisztivel. Gyermekeink nagyon okosak, és próbálgatnak minket. Ha most nem fogod meg, később nehezebb lesz. Hidd el, mert saját tapasztalatból beszélek. Ők mindent túl élnek, mi sokkal jobban sajnáljuk őket. Sok sikert!
2012. márc. 6. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!