Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor azt hallod hogy szép...

Amikor azt hallod hogy szép NAGY babája született valakinek akkor mekkorára gondolsz?

Figyelt kérdés
Itt is sokszor olvasom hogy várhatóan nagy lesz a baba 3800 körüli meg hogy szép nagy babám lett 3500 és 55 cm stb. Az szép nagy?? Számomra a nagy baba 4 kiló felett kezdődik, vagy ilyenkor mihez értik hogy nagy a baba? Anyukához képest? Vagy a pici 2800 grammoshoz képest? Dehát nem az az átlagos...
2012. márc. 6. 12:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nekem 4kg+ nál kezdődik a nagy. Kinek mi.
2012. márc. 6. 12:55
 2/22 anonim ***** válasza:
Az én 2700 grammos fiamhoz képest a 3500 grammos szép nagy baba. Tehát szerintem viszonyítás kérdése. Egyébként ha hangsúlyozzák, hogy NAGY baba, akkor én is 4000 gramm feletti babára gondolok. Kolléganőm 4720 grammos 58 cm-es babája például nekem már óriásbébi volt. :)
2012. márc. 6. 12:56
 3/22 anonim ***** válasza:
Számomra is a 4 kiló felettiek számítanak nagynak. Ehhez képest mindkét gyerekemre azt mondták nagyon sokan, hogy milyen nagyok, pedig 3,5-3,9 között voltak, szerintem nem voltak olyan nagyok. Persze a 2,5 kilóshoz képest nagy, de láttunk már ennél nagyobbakat is.
2012. márc. 6. 12:59
 4/22 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, hogy ha így kiemelik hogy nagy baba akkor az 3300-3500 grammosra semmiképp se gondolnék...

meg nem is értem hogy ez miért van, a NAGY BABA az értékesebb? Vagy hogy??

2012. márc. 6. 12:59
 5/22 anonim ***** válasza:
Én is 4kg fölötti babára gondolok, mikor olvasom/hallom, hogy valakinek szép nagy babája született. Nem értékesebb egyik gyerek sem a másiknál. Lehet viszonyítás kérdése is. Nekem is azt mondták a babámra, hogy nagy, de szerintem a cm-gr-hoz képest mondták annak. (47 cm, 3590 gr volt.)
2012. márc. 6. 13:05
 6/22 anonim ***** válasza:
Én is 4 kg fölöttire gondoltam mindig, amikor a doki mondta, hogy nagy babám lesz, ehhez képest "csak" 3300 grammal született.
2012. márc. 6. 13:12
 7/22 anonim ***** válasza:

Hát kinek mi a nagy baba,szerintem azok az anyukák akik így írnak csak örülnek,hogy nem 3 kiló alatti kisbékájuk van.

Mindenki a sajátját látja tökéletesnek,és büszke akar lenni arra,hogy "szép nagy babának" adott életet.

Az enyémet jó súlyunak neveztem mindig,mert hozzám képest jó súlyal született 3880 grammal és 51 cm,inkább olyan jó tömzsinek tünt,tokája volt neki és naaagy kövér kerek arca:D

Mindenesetre a te példáddal éljek a 3500 és 55 cm es baba egyáltalán nem tűnik nagynak optikailag se mert a hossza elveszi a súlyát,ha érted mit mondok.

2012. márc. 6. 13:16
 8/22 A kérdező kommentje:
Értem persze. Igen kicsit nekem olyan mintha ez vmi befolyásolható érdem lenne, hogy húú de király vagy mert nagy babád lett holott ez az anyukától mennyiben függ??? Nem sokban.
2012. márc. 6. 13:20
 9/22 anonim ***** válasza:
én 3.5 felettire gondolok
2012. márc. 6. 13:38
 10/22 anonim ***** válasza:

9. vagyok, kiegészítés:

3-3.5 között átlagos

2.5-3 alatt picike

2.5 alatt nagyon pici

3.5-4 között "szép nagy"

4-4.5 nagy

4.5 fölött öööö óriás

tehát a "szép nagy" alatt, nagy, de azért mégis formás, nem kirívóan nagy babára gondolok

2012. márc. 6. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!