Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor hogy van ez a tej...

Most akkor hogy van ez a tej kérdés? Inkább csak 2 évesen?

Figyelt kérdés
1 éves státuszon mondta a védőnő, hogy semmiféleképpen ne igyon tejet, továbbra is a tápszert javasolja. Még a tejitalra is húzgálta a száját.
2012. márc. 6. 12:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Ha még csak 0+ volt eddig, akkor vezesd be neki folyamatosan, 1 majd a 2es, ha erre nem lesz érzékeny, akkor valószínű már a tej se fog problémát okozni. És akkor jöhetnek a tejitalok és a tej. nekünk most a szójatejet ajánlotta a védőnő, mert nem issza meg a folyékony tápot a baba és sajnos nem bírj a joghurtot a gyomrocskája, savat csinál neki. Így mondta, h próbáljam meg uzsira a szójatejet amiből pudingot vagy darakását készítsek neki.
2012. márc. 7. 06:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Erről a tej-mizériáról megvan a véleményem. Nálunk a védőnő szerint,aki 3 éves kor alatt tejet ad a gyerekének, az konkrétan ártani akar a picinek.

Amikor a kislányom 1 éves volt és rákérdeztem a tejre, az volt a válasz és ez szó szerint így hangzott el: Mivel mi megtehetjük anyagilag, ezért mindenképp tápszert adjak neki 3 éves koráig. Ez nálam kiütötte a biztosítékot :O

A gyerekorvos szerint 1 éves kor után nyugodtan adható.

Én az arany középutat választottam, így a kislányom 21 hónaposan kapott és azóta is issza a házi tejet (igaz a tejszínt leszedem róla, így már nem olyan zsíros), semmi baja.

Nekem amúgy is nagyon gyanús, hogy a tápszergyártók lobbitevékenysége érvényesül, érdekes módon a másik mumus (glutén) bevezetését előbbre hozták, és lám ennél nincs semmilyen érdekeltség.

2012. márc. 8. 17:26
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Nyugodtan adhatsz neki forralt tejet. Legjobb a házi, ha az nincs, akkor a 2,8 as, vagy afeletti zsírtartalmú. Két lányom van, nagyobbik öt éves lesz, egy éves korától kapott tejet, imádja a mai napig is, és semmi baja tőle. A kicsit is ugyanígy fogom szoktatni. Előszőr napi egy, majd ha bírja, napi két alkalommal megkínálom. A tápszergyártó cégek meg menjenek melegebb éghajlatra. Nálam azóta hitelüket vesztették, mióta piacra dobták az anyatejes babáknak készített, majdnem olyan probiiotikumokat tartalmazó tápszerüket, amit szerintük a szoptatás után kell a jóllakott, alvó babába beleönteni. Merthogy majdnem ugyanolyan probiotikum van benne mint az anyatejben....logika nulla, hozzáértés nulla, szakmai hitelesség nulla! Ezek után, előhozakodnak azzal, hogy két éves korig tápszerezzük a gyereket, tej helyett...csak halkan jegyezném meg, hogy ha a gyerek továbbra is szopik, akkor megintcsak minek? Plusz ott van a főzelékek problematikája, mert én pl tejjel készítem a sóskát, és a spenótot is. Most majd készítsem tápszerrel? :O Ha nincs bevezetve a tej, mert az szerintük káros, akkor a gyerek két éves koráig ne egyen csomó kaját sem? Vagy adok neki kajában, akkor meg megint ott vagyok, hogy be van vezetve a tej azzal, minek a tápszer? :D Szóval ez úgy ahogy van, egy nagy butaság. Napi fél liternél többet ne adj neki, de ha ízlik neki, akkor ihatja :)
2012. márc. 8. 17:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Kisfiam 10,5 hónapos és elkezdtem lassan ismertetni a tejjel,először két kanállal kapott a krumplipürébe,aztán 1dl tej,2dl vizes tejbegrízt készítettem neki,hetente egyszer kap 1 dlnél nem többet,és mindig higítva és csak házi tejet forralva. Nem értek egyet eleve ezzel a hozzátáplálási újabb és újabb "szabályokkal".Lassan 10 éves korig kell szoptatni,vagy tápszert adni. Engem a doki lecseszett hogy adtam joghurtot aztán elmondtam,hogy nem tudom mi a baja 2,5 hónapja kap joghurtot az egyik kedvence a sajt és a túró mellett.Te döntsd el.Figyel kisfiam nagyon kevés dolgot nem eszik még.Tojásfehérje,hal,méz,aprómagvasak,diófélék,tejföl,tejszín,füstölt húsok.Kb ennyit nem evett még.

Óvatosan kell próbálkozni és ha nincs baja akkor mehet.A gluténnál is volt cirkusz mikor 1év után ajánlották,és miután rengeteg gluténallergiás lett,hirtelen már 4-7 hónap között javasolják.Csupán kísérleteznek a gyerekekkel.Érdekes már 2 hónaposan el kellett kezdeni a hozzátáplálást amikor kicsi voltam (22éve), levekkel kezdték,mellette szopiztam is 1 éves koromig.Élek és virulok,nincs étel allergiám,se gyomorbajom. Tedd ahogy jónak látod.

2012. márc. 8. 19:24
 15/19 A kérdező kommentje:
Ha ételben kapott már tejet, akkor azzal be van vezetve? (spenót, tejberizs, tejbegríz, levesek)
2012. márc. 8. 20:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem, az még nem bevezetés. Ha tisztán iszik 2-3 dl tejet rendszeresen, jelentkezhet probléma.

Majd kiderül.

Én a 2 évesemnek tejitalt adok minden reggel és este. Mindenki másképp csinálja.

Mellesleg nem kerül többe (Bebivita), mint a tehéntejtej, sőt...

2012. márc. 8. 21:04
 17/19 TKI Ibolya ***** válasza:

Pont ma olvastam egy cikket ami szerint 3 éves korig ne adjunk a gyereknek:tejet,virslit,kekszet,csokit,túrórúdit,pudingot,felvágottat és olyan ételt sem ami nem nekik lett külön főzve,mert a felnőttek étele nem jó a gyereknek pl. rántott hús,rizses hús,palacsinta,lekvár stb.

Most komolyan miért kell ennyire félteni a gyereket?! Aztán bekerül az oviba vagy bölcsibe és komolyan sokkolva lesz szegény szervezete,mert lekváros kenyeret mernek neki adni.Csodálkozunk ha allergiások lesznek a gyerekek amikor mindentől óvjuk már őket és még egy szál ropiban is az ellenséget látjuk.

Én adtam a gyerekeimnek tejet 1 éves koruk után és köszönik szépen nagyon jól vannak.Szerintem százszor inkább tej mint tápszer de ez az én véleményem.

2012. márc. 8. 21:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen. Ha eszik tejes főzeléket, tejbegrízt, tejlevest, stb-t, akkor a tej be van vezetve. :) A fehérje bennmarad a főzéssel, és a többi összetevő is. Az más kérdés, hogy az íze más mondjuk a spenótnak, mint egy pohár tejnek. Ha a spenóttól, amit tejjel készítesz, nincs baja, akkor a forralt tejtől sem lesz, mert ugyanaz történik a tejjel ha magában, vagy ha mással együtt forralod. :) Ezért írtam én is, hogy nem értem, miért ragaszkodnak a tápszerhez, ha a gyerek amúgy egy éves kora után, nagyjából naponta találkozik tejtartalmú élelmiszerekkel. :)
2012. márc. 8. 21:57
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
18 vagyok. Pont most akartam írni a palacsintát, a császármorzsát, a kalácsokat, a csokoládét, és a többit, amiben mind tej van. Rengeteg étel tartalmazza, és ezen kívül még vannak olyanok, amik csak a tejfehérjét tartalmazzák, mert tejporral készülnek. Ilyen alapon a gyerek nem ehetne semmit sem. Ez megint arról szól, hogy a cégeknek nem elég a bevételük, aztán akarnak némi pluszt keresni.
2012. márc. 8. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!