Most akkor hogy van ez a tej kérdés? Inkább csak 2 évesen?
Szia! Erről a tej-mizériáról megvan a véleményem. Nálunk a védőnő szerint,aki 3 éves kor alatt tejet ad a gyerekének, az konkrétan ártani akar a picinek.
Amikor a kislányom 1 éves volt és rákérdeztem a tejre, az volt a válasz és ez szó szerint így hangzott el: Mivel mi megtehetjük anyagilag, ezért mindenképp tápszert adjak neki 3 éves koráig. Ez nálam kiütötte a biztosítékot :O
A gyerekorvos szerint 1 éves kor után nyugodtan adható.
Én az arany középutat választottam, így a kislányom 21 hónaposan kapott és azóta is issza a házi tejet (igaz a tejszínt leszedem róla, így már nem olyan zsíros), semmi baja.
Nekem amúgy is nagyon gyanús, hogy a tápszergyártók lobbitevékenysége érvényesül, érdekes módon a másik mumus (glutén) bevezetését előbbre hozták, és lám ennél nincs semmilyen érdekeltség.
Kisfiam 10,5 hónapos és elkezdtem lassan ismertetni a tejjel,először két kanállal kapott a krumplipürébe,aztán 1dl tej,2dl vizes tejbegrízt készítettem neki,hetente egyszer kap 1 dlnél nem többet,és mindig higítva és csak házi tejet forralva. Nem értek egyet eleve ezzel a hozzátáplálási újabb és újabb "szabályokkal".Lassan 10 éves korig kell szoptatni,vagy tápszert adni. Engem a doki lecseszett hogy adtam joghurtot aztán elmondtam,hogy nem tudom mi a baja 2,5 hónapja kap joghurtot az egyik kedvence a sajt és a túró mellett.Te döntsd el.Figyel kisfiam nagyon kevés dolgot nem eszik még.Tojásfehérje,hal,méz,aprómagvasak,diófélék,tejföl,tejszín,füstölt húsok.Kb ennyit nem evett még.
Óvatosan kell próbálkozni és ha nincs baja akkor mehet.A gluténnál is volt cirkusz mikor 1év után ajánlották,és miután rengeteg gluténallergiás lett,hirtelen már 4-7 hónap között javasolják.Csupán kísérleteznek a gyerekekkel.Érdekes már 2 hónaposan el kellett kezdeni a hozzátáplálást amikor kicsi voltam (22éve), levekkel kezdték,mellette szopiztam is 1 éves koromig.Élek és virulok,nincs étel allergiám,se gyomorbajom. Tedd ahogy jónak látod.
Nem, az még nem bevezetés. Ha tisztán iszik 2-3 dl tejet rendszeresen, jelentkezhet probléma.
Majd kiderül.
Én a 2 évesemnek tejitalt adok minden reggel és este. Mindenki másképp csinálja.
Mellesleg nem kerül többe (Bebivita), mint a tehéntejtej, sőt...
Pont ma olvastam egy cikket ami szerint 3 éves korig ne adjunk a gyereknek:tejet,virslit,kekszet,csokit,túrórúdit,pudingot,felvágottat és olyan ételt sem ami nem nekik lett külön főzve,mert a felnőttek étele nem jó a gyereknek pl. rántott hús,rizses hús,palacsinta,lekvár stb.
Most komolyan miért kell ennyire félteni a gyereket?! Aztán bekerül az oviba vagy bölcsibe és komolyan sokkolva lesz szegény szervezete,mert lekváros kenyeret mernek neki adni.Csodálkozunk ha allergiások lesznek a gyerekek amikor mindentől óvjuk már őket és még egy szál ropiban is az ellenséget látjuk.
Én adtam a gyerekeimnek tejet 1 éves koruk után és köszönik szépen nagyon jól vannak.Szerintem százszor inkább tej mint tápszer de ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!