Ahogy haladunk a korral, ez úgy tolódik kifelé. Szerintem az unokám már majd csak 10 évesen ihat először tejet. Puff.. badarság. Eddig pár hó volt, majd 1 év, a legújabb majmolás 2 év. Nem kell mindig mindenkire hallgatni. Ha ki akarod próbálni akkor adj neki egy kis forralt tejet, pár kortyot.
2012. márc. 6. 13:00
2/19 anonim válasza:
Ne, erre a kérdésre mindenki mást fog mondani. :) Lesz, aki szerint már ihat, és lesz aki szerint nem. Sőt, védőnő, és védőnő között sincs egységes álláspont. Ez a Te döntésed legyen. Én sem adok még a kislányomnak, aki 17 hónapos.
2012. márc. 6. 13:00
3/19 anonim válasza:
A tejitallal nem értem mi lehetett a baja a védőnődnek, de tejet én sem adok a babámnak, minimum két éves koráig. Most 16 hónapos és a Nestlé fémdobozos tejitalát kapja, reggel és este, 14 hónapos korától.
Még várhatsz pár hónapot, kaphatja még a tápszert.
2012. márc. 6. 13:02
4/19 anonim válasza:
Hát amikor mi kisbabák voltunk 6 évesen már bőven kaptunk tejet (higítva és forralva). Most nem lehet adni, valaki 10 hó, valaki 1év, 2 év, sőt már hallottam 3 évet is. Én azért elgondolkoznék azon, hogy vajon miért is? Hát azért, mert mindenkinek tömik a zsebét a sok pénzzel hogy az ő tápszerüket ajánlja és írja fel, mert az pénzbe kerül, sok sok pénzbe! Szerintetek egy egy éves gyerkőc miért ne ihatna tejet ha nincs allergiája? Mi az oka neki? Olvastam egy tanulmányt azon babák között akiknél később volt bevezetve a tehéntej, azoknál később gyakrabban fordultak elő allergiás reakciók. Én már előbb fogok adni mint egy éves, ha bírja!
2012. márc. 6. 13:04
5/19 anonim válasza:
bocs az előző vagyok, nemm 6 éveset akartam írni, hanem 6 hósat! :D
2012. márc. 6. 13:09
6/19 anonim válasza:
Nalunk tok jó, mert a gyerekorvos és a védőnő is egyetért abban, hogy egy évesen be lehet vezetni a tejet. A doki annyit mondott, hogy ha nem issza meg, akkor adhatok tejitalt. De inkább tejet. Szerencsére a lanyom nagyon szereti. Sok velemeny van, én a gyerekorvosunkra bíztam magunkat. Nyilván nem mondta volna, ha nem lenne így jó.
2012. márc. 6. 13:11
7/19 anonim válasza:
1 évesen fogom neki adni,nem szeretnék kockáztatni egy allergiát,márpedig én úgy hiszem ha túl későn ismerteted meg vele,többet ártasz mint használsz.Nem kell napi fél litert adnia,de a szervezete hadd ismerkedjen meg vele.Nekem a dokim és a védőnőm is egyet ért ebben.
2012. márc. 6. 14:04
8/19 A kérdező kommentje:
Én is inkább arra hajlok, hogy hamarabb ismerje meg. Ott van a glutén is, azt előbbre hozták a hozzátáplálásban, 6 hó helyett 4 hót ajánlanak. Babám 3 hós korától tápszeres, ami egyesek szerint ördögtől való ha az anyatejjel említjük egy lapon, viszont ha a tejjel, akkor inkább sokan a tápszerre szavaznak. Ivott már elég tápszert úgy gondolom. Pici korától AR tápot iszik, még most is a 0+ jelűt. Megszűnt a bukás, nem értem a védőnő miért akarja, hogy egy 1 éves baba 0+ tápot igyon továbbra is. Váltanék tejitalra, de végső soron az is tápszer, nem?
2012. márc. 6. 16:03
9/19 anonim válasza:
Igen,a tejital az nem tej!Én adnék a helyedben neki nyugodtan tejet.Tudod nekem azt mondta a védőnőm,hogy azok akik azt mondják 2-3 éves korig tápszer,azokat általában támogatja valamelyik tápszergyártó cég!
Nekem 10 hónapos a lányom,és szívem szerint már most adnék neki tejet,vagy hamarabb is,de nem mertem,mert beparáztattak,és nem élném túl ha mégis baja lenne tőle,így várok,de egy évet betölti,és kezdem a tejet neki fokozatosan.Én az ilyen ajánlásokra pont a glutén óta nem adok,meg mikor azt tanácsolták hogy oltassam be magam H1N1 ellen terhesen...na érted:tejet ne mert az méreg,de egy nem kikísérletezett higanyt tartalmazó szart azt adhatok...elnézést ha túl durvára sikerült,de attól tartok azok akik ezeket a hülye hozzátáplálási tanácsokat hozzák,mindent néznek már,csak a mi gyerekeink érdekét nem!
2012. márc. 6. 20:48
10/19 anonim válasza:
Szoktasd a tejhez, és ha nincs tőle baja, nyugodtan add neki!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!