Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is nagy feneket...

Szerintetek is nagy feneket keritek a dolognak?

Figyelt kérdés

Anyósomék nem igazán látogatják az unokájukat, pedig majdnem szomszédok vagyunk, de mindig van más dolguk. A kapcoslat köztünk jó volt, akkor sem voltak túl érdeklődők amikor terhes voltam és előtte sem, de a férjem elég hideg nevelést kapott, nem is csodáltam. Most viszont nagyon bánt, hogy ilyenek, mert a gyerek nem is ismeri őket.

Egy hónap után mentünk mi a nagy hidegben, hozzájuk, és a gyerek sírt, 4 hónapos, amikor levette tőlem, mert hisz ő a nagyanyja és fogni akarja. 100fok volt benn, pedig szóltunk, hogy a gyerek nem bírja a meleget max 21 fok legyen, sírt is, teljesen kiizzadt és már már örjöngött. Melege volt, idegen fogta és persze hogy sírt. Erre az volt a válsz, hogy a gyerek, hisztis és kényes, meg mi lesz vele nyáron, ha nem bírja a meleget. A meleg, 30 fok nem egyik percről a másikra jön, hanem fokozatosan és megszokja a gyerek. Az hogy hisztis, mert sír egy idegennél megint egy nagy marhaság szerintem. A férjemnek mikor mondtam hogy beszéljük meg, mert bánt, azt mondta, nem eröltetheti a szüleire a gyereket és hogy majd megyünk ha melegebb lesz többszr hozzájuk és megismeri majd őket. Jelzem, anyósoméknak se mozgásszervi gondjuk, se időbeli nincs, tehát tudnának jönni. Minusz 20ban mi vittuk és mégsem volt jó. Mit tegyek hogy jó legyen? Nem ők kellene látogassák néha a gyereket, én kell vigyem, hogy lássák??? Szerintem ez felháboritó!

2012. márc. 6. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%

Tudom mit érzel. Nekem a nagyszülők, sógornők kb 2 órára laknak, ennek ellenére mindig mi visszük. Elvárták volna, főleg az egyik sógornőm, hogy a 6 hetes gyereket szélben, esőben, viharban utaztassam le(tömegközlekedés) azért, mert az ő lánya ballag az óvodából. Amúgy először még a kórházban 2 naposan látták, aztán meg 2 hónaposan. Anyósom mentségére szóljon, hogy beteg volt(daganat), de akkor még annyira nem volt megviselt. Ha mi nem vittük akkor nem is látták. Anyósom már nincs köztünk,azóta apósom néha néha feljön.

Most az egyik sógornőm azon van felháborodva, hogy nem hívjuk őket. Ehhez hozzáteszem, azt hogy mi hogy vagyunk kb 2x kérdezte meg, apósom 3x, mi volt egy időbe, hogy hetente hívtuk őket. Még azt hozzáteszem, hogy mindig bejelentkezünk, ha megyünk, persze mindig elfelejtenek szólni, ha valamelyik gyerek beteg. Persze az enyém is elkapja mindig.

Ne vidd a gyereket, majd ha akarják átmennek.

Ja még a fokokról annyit, hogy itt írták, hogy ne foglalkozz vele. Hát én szerintem igenis kell. Ezzel is megjártam párszor. Anyósom mindig 40 fokban érezte jól magát, a fiam kb 18-20 fokban. Ha lementünk tuti megfázás volt a vége, főleg ha kint mínuszok voltak. Felöltöztetni ugye fel kell, de mire mindent ráadok leizzad, mert bent az egyszál polóban is megfől a gyerek. Tehát az izzadt gyereket vidd ki a hidegbe, garantált lesz a megfázás. Legalábbis nálunk az volt. Főleg ezért télen amikor nagyon hideg volt nem is nagyon vittem. Max 1 hónapban 1x, 1 napra.

2012. márc. 6. 15:01
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy létezik még olyan ember aki egyetért velem.
2012. márc. 6. 18:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a párom családja nem is kíváncsi a babára. most volt a lányunk egy éves. az Ő rokonsága egyáltalán nem kíváncsi rá / ránk. sajnos ez van én ezt el tudtam fogadni, ettől mi még nagyon boldogok vagyunk. nem azt mondom, hogy ez a normális sőőőőőt, hisz az én családom pont az ellentéte, de sajnos nekem is és a Páromnak is el kellett fogadni, hogy ez a helyzet, hisz erőltetni nem lehet.
2012. márc. 6. 19:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnos én is tudom miről beszélsz. Az én anyósomék szintén nem látogatják az unokáikat, pedig csak az én 2 gyerekem van. A mai napig bánt az egész, pedig a nagyobbik már 5 éves. Ha mi nem visszük, ők nem jönnek, pedig gyalog 5 percre laknak. Számtalanszor hívtam már őket, az ajtóm nyitva áll, de ők meg nem mozdítják a seggüket. Most már én nem megyek, ha úgy adódik a elviszi őket, de nem örülök neki. Sokszor mondom ám, hogy nem érdekel ha nem jönnek, de belül meg felőröl a dolog.

Én a helyedben biztos nem vinném egy darabig a picit, aztán majd meglátod mi lesz.

2012. márc. 6. 23:03
 15/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kettő válaszoló. Tudom, hogy vannak még velem egy cipőben járók, csak a mi lányunk még nagyon pici és nekem ez nagyon fura, mert az én szüleim meg áldozatot hoznak csakhogy 10 percet is lássák, foglalkoznak vele, vigyáznak rá, míg főzök, bevásárolni megyek stb. Nagyon bánt! Tudom régebben titeket is bántott, de már beletörődtetek, vagy még midig őröl, de gondolom ezt nem mutatjátok. Nekem ez még nem megy, naponta 3x is eszembejút hogy lehetnek ilyenek. De ami a legdühítőbb, hogy ha gond van akkor megtalálnak minket és természetesen jópofát vágva megoldjuk.
2012. márc. 7. 07:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Az előző oldalon már válaszoltam, de köszi a lepontozást.

Figyelj, mindenkinek van panasza szerintem az anyósára (vagyis aki szerencsés, annak nincs:)) de ezt el kell fogadni, és nem szabad ezen rágódni, mert magadnak teszel ezzel rosszat.

Az én anyósom kijelentette, hogy ő lányos anyós. Igazat mondott, a 3 hónapos kislányomat körülugrálja, a 2 éves fiammal tök furán viselkedik. Mióta a kicsi megvan, hív minket, lelkes, buszra is ül (előtte nem igazán) csak hogy láthassa a kislányt. Szerinted nekem jólesik, hogy már most ennyire különbséget tesz a gyerekeim között? nyilván nem, de inkább kerülöm a találkozást, és ami a legfőbb: nem idegesítem magam rajta.

2012. márc. 7. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!