Kisfiam csak az ölemben alszik el, most 3,5 hónapos. Az a baj, hogy hason alszik, de ha beteszem a kiságyba hasra, hogy elaludjon ordít. Ha a hátára teszem, úgy meg nem alszik el. Most is betettem a hátára, de csak nyöszörög. Aki ölben altatta a babáját annak magától leszokott róla vagy tett valamit az érdekében. Lehet, hogy jobb lesz ha megtud magától fordulni?
Nekem 13 hónapos a kisfiam. Napközbeni alváshoz még mindig ringatom, de nem bánom. Egyébként mindig rohan, csak ilyenkor hagyja, hogy magamhoz öleljem :) Az esti alvás viszont az ágyban fekve történik, megissza a tejecskét és alszik. Volt egy időszak olyan 10 hós korában, hogy napközben is csak fekve aludt el, akkor úgy altattam, de aztán megint felkéredzkedett. Ha ez az igénye, akkor ez van. Engem nem zavar, amíg birom ringatni a 11 kilóját :)
2012. márc. 6. 21:53
12/14 anonim válasza:
A lányom 8 hós és már nem kell ringatni. Kb 6,5 kilóig bírtam a ringatást. De már ő se igényli. Egyszer akárhogy ringattam csak sírt, hát letettem és abba maradt a sírás. Azóta volt párszor, h valami bajság miatt újra ringatni kellett, de csak egy-egy alkalom nagy ritkán.
Szerintem minden baba más, és mást igényel. Próbáld ki, hogy a Te babádnak hogyan jó.
2012. márc. 9. 08:57
13/14 anonim válasza:
Bocsi, de csak hason alszik? Úgy tudom, napközben mikor a szülő figyeli, meg amikor már forgolódnak nagyon jó a hason fekvés, nagyon segíti a fejlődésüket, de éjszakára a háton fekvést ajánlják. Nem tudom, mennyire igaz. Van gondolom légzésfigyelőtök is, szóval nem akarok belekotyogni.
Mi 13 hónaposak vagyunk, de még mindig ölben alszik csak el, sőt ringatni kell és járkálni vele.
Ez teljesen egyéni, egyszer majd megérik rá, és magától is alszik majd, ne félj.
2012. márc. 9. 09:03
14/14 A kérdező kommentje:
Igen csak hason alszik, ha a hátára teszem akkor 10 perc múlva fent van, szóval esélyem sincs. Van légzésfigyelőnk. De én úgy gondolom a háton alvás sem jobb mert a felbüfizett kaját visszanyelheti. Mondtam a dokinak és azt mondta semmi gond vele. Nálunk mondjuk soha nem jön vissza egy csepp kaja sem, spórolós a kis drága. De tudom, hogy megoszlanak erről a vélemények, és szívesen meghallgatok mindenkit:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!