Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tegyem túl rajta, hogy...

Disi kérdése:

Hogyan tegyem túl rajta, hogy nem akar másik babát a férjem?

Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy nem fogom átverni és már csak azért is teherbe esni. Nagyon régóta együtt vagyunk, most 8 hós a babánk és valahogy szóba jött a kistesó. Erre kijelentette hogy ő nem akar másikat, mert ennek az egynek szeretne mindent megadni és téma lezárva. Eddig is mondta már biztos csak valahogy nem vettem komolyan. Én mindig úgy képzeltem, hogy minimum 2 gyerkőcöm lesz (nekem 4 tesóm van, nagy családban nőttem fel), és nem most gondoltam én sem a másikat, de annyira rosszul esik hogy ennyire mereven elzárkózik. Teljesen bele vagyok betegedve.
2012. márc. 5. 23:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Megértem hogy szomorú vagy egy kicsit. Szerintem még ne tedd túl magad a dolgon. Mi a kisfiunk 8 hónapos korában még úgy voltunk hogy nem kell második baba, elég ez az egy. Aztán most már (15 hónapos) annyira édes hogy egész nap azt figyelgetjük hogy hogy lehet valaki ilyen okos, és cuki, és szeretnénk második babát. Viszont! Úgy határoztunk hogy inkább a biztos jót választjuk és nem vállalunk második babát anyagiak miatt, mint a bizonytalant. Véletlenül sem szeretnénk olyan helyzetbe kerülni hogy valamire vágyna később (drága felsőoktatás) de mi nem tudjuk előteremteni rá a pénzt. Szóval inkább igyekszünk mindent biztosítani ennek az egy kicsinek (persze nem elkényeztetésre gondolok) és talán így később tudunk segíteni elindulni neki az életben. A két gyerekeseket nem támogatják eléggé ahhoz hogy be merjük vállalni. Szóval várj még, mert ha jól álltok azért anyagilag, könnyen lehet hogy pár hónap múlva már el sem tudod téríteni a második babától. Az én férjem már az elejétől kezdve elmondhatatlanul szerette, de most már annyira jól el lehet vele játszani, dögönyözni, birkózni, kezd dumálgatni, szóval a férfiak onnantól még hatványozottan jobban szeretik őket szerintem. Lehet hogy onnantól megjön a kedve. Ha pedig nem, akkor tényleg azt kell nézni hogy így lehet hogy egy nagy halom pénzt félre tudsz tenni, amivel könnyebben jut lakáshoz később, és nem lesz olyan szörnyű helyzetben mint most sokan ebben a hiteles világban.
2012. márc. 6. 11:11
 12/17 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat. Azért nem vettem eddig komolyan hogy csak egyet akar, mert egy pár éve még esküvőt sem akart, és ezt a bébit sem akarta, aztán 2 éve mikor felhoztam, hogy abbahagynám a gyógyszert akkor azt mondta rendben, vágjunk bele. Aztán az esküvőt már úgy csináltuk, hogy félidős terhes voltam és majd kicsattant a boldogságtól. Úgyhogy egyáltalán nem igaz, hogy egyedül döntök bármiben, eddig is megbeszéltük a fontos dolgokat és pont ezért is esett rosszul, hogy nélkülem akar dönteni. Szerencsére mára kibékültünk, és megbeszéltük, hogy egyenlőre hanyagoljuk a témát, mivel még egyáltalán nem aktuális, majd később beszélünk róla ha kicsit nagyobb lesz a kismanó.

A válaszom hangneméről pedig annyit, hogy ha valaki el van keseredve, akkor nem támadásra vágyik még egy frontról, hanem vigasztalásra, így szerintem érthető ha nem esik jól ha mindjárt azt kap a fejéhez.

2012. márc. 6. 12:37
 13/17 anonim ***** válasza:
12%
Nézd, ez nem lelki segélyszolgálat, azt írtad, mondta a férjed, hogy nem akar, és most meg csodálkozol... Ennyi erre mit írjon?
2012. márc. 6. 12:58
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

épphogy egyedül akarsz dönteni. Mert a férjed döntését (amit már régen közölt veled) nem is veszed komolyan. Amit írsz abbólaz derülki,hogy majd addig döntöügettek ketten,amíg az nem lesz a döntés amit te akarsz.

volt egy döntés,a férjedmondta,hogy csak egy gyereket akar és te elfogadtad. Nem tiltakoztál,nem hagytad el.

az elfogadás is döntés.Most ezt borítanád.

2012. márc. 6. 13:07
 15/17 anonim ***** válasza:
53%
karíkírozva amit írtál: hadd járjon a szája,esküvőt se akart,mégis lett, úgyis úgy lesz ahogy én akarom.
2012. márc. 6. 13:08
 16/17 A kérdező kommentje:

Teljesen félreértetek, de mindegy. Soha nem tennék olyat amit nem akar, és nem egy bugyuta bábu akit ha eleget nyaggatnak akkor beadja a derekát.

Persze ez nem lelkisegély-szolgálat, mégis volt néhány hozzászóló, aki a saját sztorijával próbált segíteni. Ettől függetlenül mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, hisz ez volt a lényeg hogy halljam mások véleményét és ezt megkaptam :))) Mindenkinek szép napot!

2012. márc. 6. 15:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Sztem kesobb ahogy no a gyerek,lehet vagyni fog egy pici babara.. evek mulva... drukkolok
2016. aug. 26. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!