Milyen idős kortól alkalmazható a felvesz-letesz módszer?
KÉpzeld el, hogy zaklatott vagy, a FÉrjedhez fordulsz megnyugtatásért. Neki kezdesz, oda bújnál hozzá, ő meg sarkon fordul. Te elpityeredsz, mire ő visszajön, de amint mondanál neki valamit megint ott hagy. Ekkor már sírsz mert nem képes Rád figyelni, ő visszanéz, megvárja míg már csak szipogsz és megnyuggodsz, hogy mégis ott van Veled, de amint megszólalnál megint faképnél hagy... MIndezt addig játssza veled míg Te beletörődsz, hogy hiába, nem hallgat meg...minek is próbálkozol... Ugye, milyen fasza hatással van ez a kapcsolatotokra, a közérzetedre, világképedre? És Te felnőtt vagy, itt pedig pici gyerekről van szó, aki még fel sem fedezte, hogy Anya és ő nem egy személy... GOndolkodj(atok) el... Hallottatok már a bizalomról? Ha hagyod sírni, tartós stressznek teszed ki(fel-le játék), nem azt tanulja meg, hogy hogyan kell elaludni, hanem azt, hogy hogyan hagyod magára a problémájával. Te az eszeddel tudod, hogy biztonságban van de neki az, hogy leteszed "életveszélyt" jelent.
Picike gondolkodással ez belátható.
Kedves Utolsó! A Kérdező arra volt kíváncsi, hogy hogy tudja elérni, hogy az ágyában aludjon el a babája. Mert szeretné, ha nem kéne vele minden este járkálni. Mi ahhoz adtunk ötleteket, hogy ezt hogy tudja megvalósítani. Ezért nyugodtan le lehet minket pontozni. Azt gondolom,hogy mindenki úgy neveli a saját gyerekét ahogy akarja. Az én fiam 2 hónapos kora óta alszik el egyedül, sírás nélkül (szerencsére sosem volt hasfájós, így az nem kavart be), és a védőnő is meg a gyerekorvos is minden alkalommal megjegyzi, hogy milyen nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Ja, és minden reggel vidáman ébred, nem sír, csak beszélget a játékkal, amivel alszik. És természetesen nagyon örül, ha jön apa vagy anya.
Aki szeretné minden este járkálva altatni a gyerekét, az tőlem csinálja nyugodtan. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó megoldás, de ez az én véleményem. (Egyébként mi is megijednénk, ha a férjünk mellett aludnánk el, és egy tök másik üres szobában ébrednénk. Valószínű így van az a baba is,aki anya karjaiban alszik el, és a kiságyában ébred.)
3. voltam
Azt a módszert, hogy megvárom,míg az idegrendszere érett lesz az egyedül elalvásra. Az alváshoz szükséges ellazult állapot egyedül való elérése ugyanis igen fejlett agyi folyamatokat igényel, amihez a homloklebeny barázdáltsága pl. általában másfél- 2 éves korra épül ki.
Addig pedig igenis segítek neki ellazulni.
Nyilván Ti is szeretitek álomba sírni magatokat a helyett, hogy Férjet átölelve, együtt szuszogva aludnátok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!