Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen idős kortól alkalmazhat...

Milyen idős kortól alkalmazható a felvesz-letesz módszer?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 hónapos. Nagyon hasfájós volt ezért sokat volt ölben. Mára ez elmúlt, viszont elaludni csak ölben hajlandó, és az a baj, hogy nem elég ha ülök vele, hanem járkálni is kell. Lassan 7 kg, viszonylag hamar elalszik, de a súlya egyre csak nő. Szeretném ha elaludna magától, mert azt olvastam, hogy kisebb korban könnyebb hozzászokatni. Kinek mi vált be? Felvesz-letesz módszer, vagy sírni hagyás, vagy más ötletek? Milyen idős korban érdemes kipróbálni ezeket?
2012. márc. 5. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Igen, a suttogó azt írja, hogy az első pillanattól (ha kell) kezdheted alkalmazni a felvesz-letesz módszert, mert annál jobb minél kisebb korban kezded hozzászoktatni. Amikor már megszokja, hogy nálad alszik el, ráadásul járkálás közben, utána már nagyon nehéz lesz egyedül a saját ágyában elaludni. Szerintem kezdd el, ne hagyd sírni, hanem tanítsd meg neki, hogy kell egyedül elaludni.
2012. márc. 5. 09:48
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
be az agyba... sirni fog(ha nagyon hangosan persze vedd ki de majd megint rakd vissza: kozben mondogasd neki hogy nagyon jo a pihe puha agyikoban aludni)... de ha mesevel lefoglalod nagy kezmozdulatokkal meselsz neki(persze csak mig megnyugszik utana nem kell hadonaszni :) . Esetleg odafekszel melle a foldre vagy az agyra(ha ott van a kozelben)... es mondod neki rakja le ugy a fejet ahogy te es akkor meselsz neki vagy a kedvenc dalat elenekled. Megfogja szokni!! Hidd el. A babanak az a dolga hogy sirjon es ha minden alkalommal kikapod az agybol egy egy kisebb sirasnal, soha nem fogja megtanulni. Kb 2-het es megszokja. :)
2012. márc. 5. 09:55
 3/14 anonim ***** válasza:
48%
Egyet értek a második válaszolóval. Kicsit nem baj, ha sír. Próbáld anélkül megnyugtatni, hogy kivennéd. Simogatás, éneklés, dúdolgatás stb. Persze, ha nem megy, vedd ki, nyugtasd meg, tedd vissza. Nekem elég hamar megtanulta az egyedül elalvást, persze van, hogy szopi közben elalszik, de ez nem zavarja össze.
2012. márc. 5. 11:07
 4/14 anonim ***** válasza:
42%

KÉpzeld el, hogy zaklatott vagy, a FÉrjedhez fordulsz megnyugtatásért. Neki kezdesz, oda bújnál hozzá, ő meg sarkon fordul. Te elpityeredsz, mire ő visszajön, de amint mondanál neki valamit megint ott hagy. Ekkor már sírsz mert nem képes Rád figyelni, ő visszanéz, megvárja míg már csak szipogsz és megnyuggodsz, hogy mégis ott van Veled, de amint megszólalnál megint faképnél hagy... MIndezt addig játssza veled míg Te beletörődsz, hogy hiába, nem hallgat meg...minek is próbálkozol... Ugye, milyen fasza hatással van ez a kapcsolatotokra, a közérzetedre, világképedre? És Te felnőtt vagy, itt pedig pici gyerekről van szó, aki még fel sem fedezte, hogy Anya és ő nem egy személy... GOndolkodj(atok) el... Hallottatok már a bizalomról? Ha hagyod sírni, tartós stressznek teszed ki(fel-le játék), nem azt tanulja meg, hogy hogyan kell elaludni, hanem azt, hogy hogyan hagyod magára a problémájával. Te az eszeddel tudod, hogy biztonságban van de neki az, hogy leteszed "életveszélyt" jelent.

Picike gondolkodással ez belátható.

2012. márc. 5. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! A Kérdező arra volt kíváncsi, hogy hogy tudja elérni, hogy az ágyában aludjon el a babája. Mert szeretné, ha nem kéne vele minden este járkálni. Mi ahhoz adtunk ötleteket, hogy ezt hogy tudja megvalósítani. Ezért nyugodtan le lehet minket pontozni. Azt gondolom,hogy mindenki úgy neveli a saját gyerekét ahogy akarja. Az én fiam 2 hónapos kora óta alszik el egyedül, sírás nélkül (szerencsére sosem volt hasfájós, így az nem kavart be), és a védőnő is meg a gyerekorvos is minden alkalommal megjegyzi, hogy milyen nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Ja, és minden reggel vidáman ébred, nem sír, csak beszélget a játékkal, amivel alszik. És természetesen nagyon örül, ha jön apa vagy anya.

Aki szeretné minden este járkálva altatni a gyerekét, az tőlem csinálja nyugodtan. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a jó megoldás, de ez az én véleményem. (Egyébként mi is megijednénk, ha a férjünk mellett aludnánk el, és egy tök másik üres szobában ébrednénk. Valószínű így van az a baba is,aki anya karjaiban alszik el, és a kiságyában ébred.)

3. voltam

2012. márc. 6. 08:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászóló. Van igazság abban amit írsz. Kíváncsi lennék, hogy Te milyen humánus módszert tudnál ajánlani, ha szerinted a felvesz-letesz módszertől lelki sérült lesz a gyerek. Hozzáteszem, ezt a módszert azért elég sokan alkalmazták már a múltban,jelenben is, anélkül, h a gyerek megtört volna.
2012. márc. 6. 10:18
 7/14 anonim ***** válasza:
már utolsó előtti:)
2012. márc. 6. 10:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Azt a módszert, hogy megvárom,míg az idegrendszere érett lesz az egyedül elalvásra. Az alváshoz szükséges ellazult állapot egyedül való elérése ugyanis igen fejlett agyi folyamatokat igényel, amihez a homloklebeny barázdáltsága pl. általában másfél- 2 éves korra épül ki.

Addig pedig igenis segítek neki ellazulni.

Nyilván Ti is szeretitek álomba sírni magatokat a helyett, hogy Férjet átölelve, együtt szuszogva aludnátok el.

2012. márc. 6. 10:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja igen:nem pontoztam le senkit, értelmes párbeszédet folytatunk,nem látom értelmét:).
2012. márc. 6. 10:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, a drasztikus sírni hagyásnak én se vagyok híve, de úgy gondolom kell egy határt húzni, mert később isszuk meg a levét ha mindenben engedünk nekik. Úgy gondolom sokkal okosabbak az ilyen korú babák mint ahogy mi gondoljuk, és hamar rájönnek, hogyha engedünk nekik valamiben akkor mindent megtehetnek. Sajnos nekem nincs a közelben segítség, férjem pedig sokat dolgozik, így nem tudom megtenni, hogy minden nyikkanására ugorjak. ettől függetlenül imádom a kis manómat, és úgy gondolom ezt ő is érzi:)
2012. márc. 6. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!