Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás/ atópiás kérdés! A...

Ekcémás/ atópiás kérdés! A csecsemőkori ekcémát tényleg ki lehet nőni?

Figyelt kérdés

Vagy ezzel csak nyugtatják az anyukákat, hogy ne essenek totál kétségbe. Mitől függ, hogy a baba arcán vagy a testén jön ki? Van, akinek csak itt vagy csak ott?

Vagy az allergéntől függ? Pl, ha hidegre vagy ételre, akkor inkább arc, ha valami kemikália (mondjuk kőolajszármazék a mosóporban), akkor meg inkább test?

Vagy tök mindegy.

2012. márc. 4. 20:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igen ki lehet nőni, erre példa vagyok én nekem is volt csecsemő korban, anyukám szerint a fürdetőkrémmel kellett fürdenem. Csak most 28 évesen, terhesen jött ki újra: hasamon, nyakamon, kézhajlatban. Újra fürdetőkrém, bőrgyógyász írt fel testápolót, és a sokak által leszólt szteroidos krémet. Ez 2 nap alatt elmúlasztotta, utána csak a testápolót és fürdetőt kell használni.
2012. márc. 5. 12:19
 12/19 anonim ***** válasza:

Kislányom 3 évig tápizott. Miután abbahagytuk, áttértünk a tehéntejre (amit amúgy természetesen evett addig is, csak a reggel, este tápizott) akkor kezdődtek a problémák. Állandó hasfájás a tej után, utána bedurvult és jöttek az atópiás ekcéma. Ezzel szenvedtünk jó darabig mire allergológhoz kerültünk. Kapott gyógyszereket, diéta (igaz nem nagyon tudtuk tartani) és a tünetek elmúltak. Azóta eltelt kb. 4 év és igen kinőtte végre.

Neki tej, tojás, hal, csoki, mogyoró allergiája volt. Egész testén voltak kiütései, amik nagyon viszkettek.

Viszont ismerek olyan kiscsajt, akinek viszont nem segitenek a gyógyszerek, de ő viszont még csak 2 éves.

2012. márc. 5. 15:39
 13/19 anonim ***** válasza:

Az en lanyom anyatejes volt, mar babakoraban voltak szaraz foltjai, a legdurvabb tavaly telen volt 1,5 eves koraban. Mindent kiprobaltunk mar (mindenfele draga kremeket). A legjobban bevalt furdeto az Eucerin volt nalunk, amit anyu szokott kikuldeni Magyarorszagrol.

Egyebkent az en lanyomnak a paradicsomtol jott ki. Hu, mire erre rajottunk!

Neki a combjan volt nagyon csunya.

2012. márc. 5. 15:55
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Minket 2 perc alatt lerendezett a bőrgyógyász, "ekcéma, majd kinövi, hidratáljuk, ha piros nagyon pedig kenjük be a krémmel, amit felír".

Szteroidos krémet írt fel, és most teljesen készen vagyok, neki az egész arca ekcémás, nem csak egy kis folt. Mindkét pofija és az álla :(((( hason alszik, olyankor tök vörös, ha felkel (lehet látni melyik oldalon aludt), aztán napközben csökken a pirosság, de azért látni. Óránként kenem hidratálóval (cremor aquosus), de kb 30 perc után már száraz újra és javítani nem javít rajta egyenlőre, csak egyre nagyobb részen piros az arca...

Totál kivagyok, az arcára nem szívesen kennék szteroidos kenőcsöt, jajaj.

Ezért várnám az ötleteket, hogy arcra nektek mi vált be?

Még csak 2, 5 hónapos, ez borzasztó, senkinek nincs egyik családban se ekcém, se allergia. Ha nem javul a sima krémektől muszáj lesz kipróbálni a szteroidos krémet.

Csak anyatejet kap, én már 1,5 hónapja nem eszem tejterméket, mindennap kap probiotikumot is kap, szóval nem tudom "belülről" mit tehetnék még :((((((((

2012. márc. 5. 18:33
 15/19 TKI Ibolya ***** válasza:
Mint már írtam a Linola fett fürdető olajat az nem szteroidos és az arcát is moshatod vele.Nekünk a bőrgyógyász ajánlotta.Nem a gyerekre kell kenni hanem a fürdővízbe kell tenni.Hidd el nagyon jó! Az én fiamnak ha előjön az ekcémája mindenhol van párszor megfürdik benne és nyoma sincs.
2012. márc. 6. 08:00
 16/19 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, feltétlen kipróbálom!

A Sanatopic krémet vettem még meg, ajánlotta a recepciós hölgy a kórházban (2 ekcémás gyerekkel), ettől tényleg csökken talán a szárazság (úgy látom), csak a pirosság nem. (Meg napfényben látszik, hogy nem olyan a felszíne a bőrének, hanem olyan, mintha, nem is tudom, kis kerek lapocskákból állna, amik fénylenek).

2012. márc. 6. 08:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Mi is a Sanatopik termékeket használjuk. A fürdetőjét, azaz folyékony szappanját és az intenzív krémet (kézre lábra-ez van ráírva). A szappanja amúgy nem csípi a szemet (én kipróbáltam magamnak és a gyerek sem panaszkodott miatta). Tényleg nagyon jók. Folyamatosan, minden este a fürdés után használjuk és ennek ellenére van, hogy "bedurvul" az ekcémája. Szerencsére nem viszket neki. Az arcán nincs, csak a testén.

Bőrgyógyásztól kaptunk Elocom szteroidos krémet (patikai kikevertet, állítólag az nem olyan erős). Azzal csak akkor kenem és csak is a foltjait és vékonyan, ha pirosak a foltok, és csak pár napig, amíg a pirosság elhalványodik. Kb 8 hónapos korában jött elő és most 3 és fél éves. Szerintem neki ez már nem fog elmúlni :(

Szerintem nyugodtan kenhetsz az arcára a szteroidosból is, csak vékonyan, és csak 1-3 napig. Amint eltűnni látod a foltot abba is lehet hagyni és a Sanatopickal kenni vagy a legjobb mind a kettővel.

2012. márc. 6. 11:03
 18/19 anonim ***** válasza:

12-es

Balneum Hermal olajos fürdető és Excipial Lipolotio testápoló. direkt ilyen bőrre vannak.

2012. márc. 7. 13:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Kinőhető, ha nagyon súlyos az eset, mi csak akkor használjuk a szteroidos krémet (már egyáltalán nem az, 30 hónapos, így azt már nem is használjuk) egyébként nekünk a Sanatopic, majd 2 éves korától kezdve a Baba kamillás testápoló jött be.
2012. márc. 9. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!