Miért baj az hogy a 6honapos babám szinte még csak anyatejet eszik?
Mikor mi voltunk 6 hós státuszon nekem is azt mondta a védőnő és a doktornő is, hogy egy ilyen nagy babának már csak reggel és este kell a tejcsi. Napközben egyen szilárd étel.
Hát nem fog. Annyi tejet kap, amennyit csak kíván. Az ő kedvükért nem fogom elválasztani a lányom. Most 7 hós és már uzsonnát kiváltottuk, de ezt is ő akarta így. A napokban kezdtem el neki a tízóraira is pépet adni. De ott még bőven szopik is. Sőt még csirkemellet nem is adtam neki. Még csak gyümölcsöt, zöldséget, gabonát eszik.
6 hónapos koráig elég csak az anyatej, de el lehet kezdeni gyümölcsöket adni neki. Szerintem nem kell még hús neki.
Nem értem miért szólnak bele mindenbe a védőnők. Hál'istennek az enyém normális. Nyugi, jól csinálod, add a gyümit, hús nem kell még.
A védőnő nem hatóság, és tök mindegy, mi az amiről hallani sem akar. Ha nagyon pattog, akkor írásban le is lehet mondani.
Amúgy meg jól csinálod, nem 6 éves gyerekről van szó.
Ha kell, hivatkozz arra, hogy beszéltél gyerekorvossal, és ő így ajánlotta.
A védőnők többségét el kéne zárni a gyerekek közeléből, akkora ökörségeket mondanak. Komolyan, nincs még egy olyan munka a világon, ahol nemhogy büntetik a bődületes ökörséget, hanem még a fizetést is felveheti érte... Bármi más munkakörből tizede ennyi hibáért rég kirúgnának bárkit, mint amit a védőnők többsége elkövet...
Azt adj a babádnak, amit kér. Ha látod, hogy kóstolna, kinézi a szádból a kaját, akkor adj neki, de még nagyon sokáig a legtökéletesebb táplálék számára az anyatej!
A lányom olyan szopibajnok volt, hogy egyévesen kezdett el valamelyest is értékelhető mennyiséget enni bármilyen kajából. Átlagon felüli gyorsasággal fejlődött mind fizikálisan, mind értelmileg. (Ezt nem én mondom róla, hanem szakemberek). A fiam meg már öt és fél hónaposan kinézte a számból a főzeléket. Neki így jóval korábban adtam mindenfélét.
Mindkét gyerekem remekül fejlett, makkegészséges. Egy baba pontosan tudja, mire van szüksége. Ha a tiéd még szívesen szopizik és nem akar különösebben enni, nem gond, majd eszik később. Úgyis látod rajta, mikor szeretne mást is kapni és akkor adni fogsz neki.
A védőnőt meg ne engedd be. Én se nagyon tárgyalok vele, szerencsére ez a mostani nem is erőlteti, nem szeret dolgozni, így akihez nem muszáj, nem megy.
szerintem ez a "néha" meg "párszor" nagyon rossz dolog.
úgy és annyit szoptatod amennyit akarod, nem akarok beleszólni, csak egy ekkora babának nagyon fontos a rendszeresség. szerintem minden nap kínáld meg gyümölccsel, különben sem lehet néha kóstoltatni, mert a fokozatosság a lényeg, tehát csak úgy megy ha minden nap csinálod.
egyébként azért mondhatta a védőnő mert kutatások szerint 6 hónapos korra ürül ki a szervezetből sok vitamin, ásványi anyag, többek között a vas is, amit anyatejjel nem tudsz megadni és hozzátáplálás nélkül meg gondokat okozhat. pl. étvágytalanság, aluszékonyság, vérszegénység. persze nem törvényszerű. de hallottam már olyanról, hogy 7-8 hónapos babákat akik nem nagyon akartak szilárd ételeket enni, elküldték vérvételre
Csodálkozom rajta, mert nálunk 6 hós kortól mondta a hozzá táplálást és ugye az egy lassú folyamat.
Ja és az Én gyerkőcöm ráadásul tápszeres volt, mégis 6 hónapot mondott a védőnő.
Állítólag a kaja allergiák esélye lecsökken, ha az ember megvárja ezt a kort.
Így is lett, mivel már előbb próbáltam a leveket és a gyümit, de hasmenést kapott, viszont az ajánlott kortól már érdekes hogy nem.
Ha ez így van, akkor most kezdted ugye és így nyilván nem zöldséggel és pláne husival kezdi az ember.
Örülnének neki hogy van tejed és szoptatod a babódat!
Egyébként ha nem lett volna, akkor azért cseszegetett volna a védőnő.
Amúgy mindegyik mást mond, ami megint csak röhejes, hiszen ez egy szakma, aminek kéne legyenek szabályai, főleg ilyen fontos témában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!