Megfordíthatom az autósülését menetiránnyal megegyezőre?
Még háttal van benne, de már szegény eléggé "nyomorog" így. 8 hónapos, mászik, feláll, mindent csinál, de még önmagától nem ül. Dönthető az ülés.
Igazából azért van bennem egy kis félsz, mert a kis nyakuk azért csak nem olyan erős még. Nekem volt egy koccanásom, ahol ÁLLÓ helyben jöttek belém hátulról, kb. harminccal, és hát megrándult a nyakam, meghúzódott a gerincem mentén végig. Szóval ezért is halogatom ezt, viszont mostmár nagyon kényelmetlen neki menetiránynak háttal.
Szia. Sokan majd biztos az írják Neked, hogy nyugodtan fordítsd meg, de Én nem ajánlom még. A mi babánk 11 hónapos, de még hátrafelé utazik. ő is már mászik, feláll és már ül is kb. másfél hónapja. Az autósülésben szépen behúzza a lábát és szerintem nem kényelmetlen Neki. Mindig nézelődik, alig akar elaludni a kocsiban, pedig látom rajta, hogy álmos
Én pont azért halogatom ezt a megfordítást, amit Te is leírtál. A nyakuk még nem elég erős és tényleg akár egy koccanáskor is lehet bajuk.
Miből gondolod, hogy "nyomorog"?
Én sem fordítanám meg. Kossuth rádióban hallottam egy riport műsort gyerekülésekről. Abban azt mondták hogy nagyon sok baleset jobban is végződhetne, ha a szülők nem fordítanák meg a gyerekülést olyan hamar. Persze ez szerintem nem feltétlen a szülő hibája, mert a boltban azt mondják hogy ha ül vagy ha már 9-10 kilós akkor már lehet.
Azt tanácsolták hogy az ideális ha 2 éves kor előtt nem fordítod meg. Állítólag lehet már olyan ülést kapni, amiben elfér egy két éves is hátrafelé, csak kb 120000 forint. Ha valaki megteheti, megéri.
Szóval szerintem fő a biztonság, inkább nyomorogjon egy kicsit, de ne hogy megsérüljön a kis nyaka, gerince.
dehogy fordíthatod meg, ne viccelj! azért mert nagy a babád, nem lesz erősebb az izomzata, egyébként már ülne ha erről lenne szó.
na de az van, hogy a babák nyaka még nem elég erős, majd a stabil üléssel fog megerősödni (önállóan felüléstől 2-3 hónap). ha menetiránnyal megegyezően ülteted és hátulról mondjuk 50nel belétek koccannak akkor a g amit a baba kap nem bírja el a nyaka, elszakadnak az idegek, csigolyák.
de teljesen jól érzed te is. ha megnézed egy baba boltban az üléseket, minden másodikre ez van írva: 9kgtól ÉS 1 éves kortól...
inkább nyomorogjon...
amúgy fogd meg a lábát és tedd fel az ülésre neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!