Mit szóltok ehhez a hozzátáplálási táblázathoz?
2 hetes kortól: citromlé, alma, narancslé
1 hónapos kortól: Őszibarack, paradicsomlé
2,5 hónapos kortól: Őszibarack, paradicsom, banán, megy, ribizli, szőlőlé, körte
2,5 hónapos kortól: naponta 1szer főzelék: burgonya, sárgarépa, paraj, sóska, saláta, zöldbab, sütötök
4,5 hónapos kortól: napinta 2szer főzalék: kelkáposzta, cukorborsó, karfiol, karalábé, tök, cékla, spárga
4 hónapos kortól: sajt, túró
5,5 hónapos kortól: tojássárgája
6 hónapos kortól: máj
7 hónapos kortól: hús
A hígított tehéntej adása mesterségesen táplált csecsemőknek: kéthónapos korig: feles tejhígítás, azon túl kétharmados tej, végül kb. 8-10 hónapos korban színtej. Egyharmados tejhígítás használni tilos, ez még a legkisebb csecsemőnek sem elegendő táplálék.
A táblázatot az alábbi könyvből írtam: Zoltán Zsofia, Lovass Pál, Kovács Árpád: Szülők kézikönyve 1982.
Ez egy borzasztó régi könyv!!
Én biztos hogy nem kezdenék el SEMMIT a könyv szerint. Sem a babának nem jó, sem neked!
Persze ez az én véleményem. Mert, ha nem is lesz allergiás attól még fájhat a hasa, szinte mindegyiktől amit írtál, legalábbis abban a korban.
Szerintem keress egy frissebb könyvet a hozzátáplálásra! Sőt, ha nevelésbeli könyvet is ebből a korból keresel.. hát...
De ez az én véleményem, biztos lesznek, akiknek más a véleményük erről.
Sziasztok!
Nem azért írtam a kérdést, mert így szeretnék hozzátáplálni. Csak kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok.
(Szerintem akik most ide írnak, e szerint kaptak enni kisorukban.)
Én nem. Anyu két hónapos korunkig tudott szoptatni engem és tesóimat, utána 4 hónapos korunkig tápszert kapunk és csak akkor kezdet hozzátáplálni, de nem ilyen "drasztikusan".
Ő is mondta, az első babámnál, hogy korábban vezettet be dolgokat, mint én, de azért figyelt dolgokra. Szerencsére nem akaratoskodott, tiszteletben tartotta/ tartja az elvem, és ha rá is bízom unokáját, nem hogy az ételt, de a nevelésemet is követi. (Ugyanez anyósomra nem mondható el, ezért sem bízom rá.)
Amúgy lehet, hogy egy újabb 20 év múlva, megint hasonló elven lesz a tudomány, és mielőbbi hozzátáplálás lesz a "jó".
Első vagyok.
Szia!
Sajnálom anyukád, nem lehet könnyű. Szinte semmit sem ehet. Elképzelhető, hogy a korai tehéntej miatt van. én sem adok a babámnak egy éves korig tehéntejet.
Ez a könyv nekem is megvan. :)
Sok okos dolog van benne, de ez a rész pont nem az (a mai hozzátáplálási trend szerint). Bele sem merek gondolni, h mit adtak nekem (5 hetes koromtól tápszert kaptam)! Az anyukám néha belekezd a "te már ennyi idősen ... ettél" c. szövegbe, de mindig finoman leállítom. Szerencsére nem erőszakoskodik. :)
1971-be születtem és az anyukám 4 hónaposan párizsit adoot, zsemlének a belével összenyomva, amit elnyammogtam, rá feles tejet:-))
És az hogy szinte senkinek nem volt teje, mimden baba tápszert kapott, az akkor rossz propaganda miatt volt.
Szegény anyukák nem tudták mit kell csinálni, hogy legyen tej és nem segítettek nekik a szoptatásban, illetve rögtön felírtak tápszert, illetve ilyen és ehhez hasonló könyvek sokasásával találkoztak, persze, hogy nem szoptattak.
(Viszont ennek ellenére felnőtünk és nem lett semmi bajunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!