Ha kisbabátok kezd taknyosodni mit szoktatok neki adni? Van
valami jó prktika, hogy ne essen bele egy nagy
"taknyosságba"?
én mindig tengervizes orrsprayt használok az jo és kiméletes is,annyiszor lehet használni amennyiszer csak szügség van rá.
2012. márc. 1. 12:25
2/12 A kérdező kommentje:
És ezt csak most simán spricceljem aaz orrába? Nem kell kiszívni?
Spricceld az orrába, várj pár percet, és szívd ki. De én elvinném inkább orvoshoz.
2012. márc. 1. 12:42
4/12 A kérdező kommentje:
Értem, de a lényeg az volna, hogy ne kelljen szívni, mert az nálunk borzalmas, de tényleg:-( Még nem vészes csak szipogni kezdett, reméltem, hogy valaki tud valami tippet. Orvoshoz nem viszem (még) hisz nincs baja:)
pedig nagyon fontos lenne szívni az orrát! Nekem 2 gyerekem van, mind a kettő utálta, ordítottak közben, a nagy már fújja az orrát, de a kicsinek (10,5 hós) természetes, hogy szívom. A naggyal megjártuk az ügyeleteket, a náthából többször középfül-gyulladása lett, egyszer perforálódott, magától átszakadt a dobhártyája, pedig akkor is rendesen szívtuk, csak neki érzékenyebb volt a füle. Most a kicsit is a lábam közé fogom a földön, a két kezét oldalra, ráteszem a lábam, a feje pedig a combom között, és pillanatokon belül leszívom neki, mert így nem kell szegénykémmel küzdeni is, meg szívni is. Durván hangzik, de gyorsan megvan és alaposan ki is van szívva a takony. Brutális mennyiség tud kijönni. Előtte spriccelek neki én is tengervizest, szívás, utána Nasivin napi 3X. 2 perc múlva nem fogja már érdekelni, hogy mi történt vele és jó érzés lesz neki utána, nyugodtabban is tud aludni. Szerintem szívjad!!!
2012. márc. 1. 13:02
C-vitamin sokk!Ilyenkor én elkezdem neki adni a Cebiont kb.2X-3X adagban.Pár nap és odébb is áll a nátha.
2012. márc. 1. 13:04
Én is cebion C vitamint csepegtettem ilyenkor az ennivalóba/innivalóba, a lényeg, hogy mind megegye,megigya azt, amibe csöpögtetsz!Mi sokszor nem estünk bele a betegségbe így.
Viszont ha már folyik az orra,akkor orrspray és szívd ki!Most még rövidebb ideig kell, mintha már nagyon náthás lenne.Lehet harcoskodik ellene de inkább most mint később.
Amit még tudok ajánlani, hogy az orrszi-porszinak van orrtisztító folyadéka,gyógyszertárban lehet kapni és lényegesen olcsóbb mint a sterimare és társai, csak azért,mert nem tengervíz, hanem sima sós víz van benne.
Nem kell kidobni, mert nem jár le hamar és után tölthetős, szóval ha elfogy, te is tudsz otthon készíteni sós vizes oldatot bele.Nekünk nagyon bejött.
2012. márc. 1. 13:25
Az orrszívást csináld így: ülj le a földre, lábadat tedd szét, a lábad közé fektesd a babát, a feje legyen a combjaid között, a lábaid alá tedd be a kezeit, így nem tud kapálózni és szépen le tudod szívni. Muszáj, hogy a szövődményeket elkerüljétek. Nekem nagyon bejött egy orrcsepp, a doki írja fel, úgy keverik ki a gyógyszertárban, 2-3 hétig lehet használni. Nekem egész orrcsepp készletem van itthon, de még ez a legjobb szerintem. Írass calcimusc-ot és abból is adhatsz naponta fél ampullával neki, nekem mindig van itthon. A barátnőm a Sinupret cseppeket adja a lányának, bár ezt nem tudom mikortól lehet adni, amint észleli a bajt, adja neki és nem hatalmasodik el a nátha rajta. Legközelebb én is kipróbálom. Oscilococcinum és Schüssler só is jó lehet.
2012. márc. 1. 14:50
Orrszívás! én ennyit csinálok,ha taknyos. Ha köhög,és csúnyán,ami nem akar múlni,akkor adok Neki ambroxolt. Egyébként csak orrszívás van. Az enyém is hadakozik,már 2 hónaposan is kész türelem-játék volt kiszívni az orrát,így olyan pozíciót találtam,hogy tudjam az egyik kezemmel fogni a kezeit,a fejét pedig kicsit tudja csak oldalra fordítani.
Jobbulást a Fiadnak!
Üdv:3 lányos
2012. márc. 1. 15:36
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezekszerint nincs megúszás:(
Kapja a c vitamint, de érdekes most meg nem taknyos, nem szipog. Lehet, hogy jön a foga, és amiatt tör rá néha ez a szipogás.
További kérdések: