Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy Hiperaktív a hat...

Lehet, hogy Hiperaktív a hat hónapos a kisbabánk?

Figyelt kérdés
Egyetlen másodpercre nem lehet ott hagyni sehol,ami nem zárt vagy kiságy,mert abban a szent másodperc töredékében a szoba másik felében találom.Tisztába is alig tudom tenni,mert azonnal a hasára fordul és kapaszkodik is valamibe vagy izeg-mozog, keze-lába jár. Ilyenkor hogyan óvjam meg a bajtól?
2012. febr. 28. 23:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

egy ekkora babára nem lehet azt mondani hogy hiperaktív (még ha esetleg az is lesz, ennyi idős korban nem diagnosztizálnak ilyet)

szerintem teljesen természetesen viselkedik a babád, az enyém is ilyen volt

hogy óvd meg? úgy hogy állandóan ott vagy vele, vagy vki más a családból, ha meg pl wc-re mész, fürdesz, esetleg házimunka, akkor berakod a kiságyba vagy a járókába

2012. febr. 28. 23:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy hiperaktív, csak normális. :)

Engem mindig is az ijesztett meg, ha egy gyerek elvolt a sarokban, magában órákig. :)))

Jön még a futkosás! az még durvább lesz. ;-P

2012. febr. 28. 23:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy nem jól fogalmaztam, talán túlságosan mozgékony. Olyan gyorsan történnek a dolgok,amit csinál,hogy követni is alig tudom.
2012. febr. 28. 23:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez inkább gyanújel lehet,és erre a kérdésedre még nagyon sokáig nem fogsz választ kapni.Nézz utána a többi tünetnek is,pl. rossz alvó,nehezen alszik el,nem köthető le a figyelme semmivel,rosszul eszik stb..Bár ezek 6 hónapos korban még nehezen megállapíthatóak.

Tapasztalatból mondom ezeket,mivel én is gyanakszom/gyanakodtam a fiamra,2 éves múlt.

2012. febr. 28. 23:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem ettől nem lesz hiperaktív bár még nem lehet megmondani.Kisfiam 10 hónapos,már nagyon korán forgott,mindent nagyon korán csinált,nagyon aktív baba,5 hónaposan kúszik na azóta nincs megállás,6 hónaposan felállt,mászik,7 hónaposan már ült,lépeget a bútorok mellett,8 hónapos kora óta,tolja a játékokat tárgyakat és úgy megy,illetve támasz nélkül álldogál,9 hónapos kora óta ahova tud felmászik,onnan le,ha nem fáradt egy másodpercre sincs nyugton,ha ül is mozog a kis lába,nekem erre azt mondta a doki és a védőnő hogy teljesen egészséges,igaz ha utazunk valahova,vagy várunk a rendelőben nagyon türelmes.Ő is kicsi kora óta folyton hason volt.Nagyon mozgékony.Mi vettünk neki egy babakarámot,ugye az olyan járók aminek nincs alja,nagy a mozgás tér és ha nem tudunk mellette lenni,mert főzök,vagy valami házimunkát végzek beleteszem és abba aztán mozoghat mégis védve van.Nem könnyű utána rohangálni,a nyomában lenni,de én örülök,hogy nem olyan akit letesznek és ott marad,mert hidd el az az egészséges ha egy kisgyerek,aktív és érdeklődő.Anyukám óvónő,és mondta hogy ettől nem lesz egy baba hiperaktív és azt inkább óvodás korban lehet megállapítani.Mondjuk az én kisfiam képes lefoglalni magát bármivel akár 15-30 percre is,de gondolom ahogy nő majd a babád meglátod,hogy ő is meg tud egy kicsit állni.Szerintem ne aggódj.
2012. febr. 29. 08:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia

teljesen normális. Hiperaktivitást 5-6 éves kor között lehet kimondani. Vida Ági is ír erről a könyvében, szerintem olvasd el, érdemes

2012. febr. 29. 09:28
 7/9 A kérdező kommentje:
A dr-nő is azt mondta,hogy teljesen normális dolog, jobban kell az ilyen babákra figyelni,mert ahogyan ők mondják 24-órás és több emberes az ilyen baba!Azt értem ezalatt,hogy minden nagyon érdekli, mint egy 6 hós babát!
2012. febr. 29. 09:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem hiperaktív, egyszerűen csak mozgékony. Előbb-utóbb hozzá lehet szokni, az én 1 éves fiam is ilyen. Néha abban is elfáradok, hogy nézem, amit csinál :) 6 hónaposan már mászott, felült és felállt. 9 hónapos korától jár önállóan, most már szalad mindenfelé. De nem hiszem, hogy hiperaktív lenne, mert nála a mozgékonyságon kívül más tünet nincs. Jól alszik, elfoglalja magát játékokkal, nem sírós. Nálatok sincs semmi gond, nyugi :)
2012. febr. 29. 10:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést már én is feltettem...kaptam is fejmosást:))26.-án volt 6 hónapos a fiam,szinte ugyan az amit leírtál..2 hete elkezdett kúszni azóta nincs megállás,ma nem sok híja volt,hogy a ruhaszárítót nem borította magára.Minden érdekli ami nem neki való..vezeték,a papucsom,gázkonvektor lukai/nem működik/.Az evészet egy művészet vele,nagyon cselesnek kell lennem,ha nem akarom,hogy kiverje a kanalat a kezemből.Én már elfogadtam,hogy ilyen és nem aggódom..:) Már aktívan kutyázik is,kíváncsi vagyok mikor kezd el mászni!Kitartás!:)
2012. febr. 29. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!