Hány hónapos korig baba a baba?
A kislányom 17 hónapos, de nekem még mindig baba, kisbabám.
Nekem a hivatalos kisded annyira nem jön a számra.
Mi a következő fokozat? :)
A következő fokozat a kisgyerek. Hogy hivatalosan mikortól? Fogalmam sincs. De én a 2éves fiamat már nem tudom babának hívni. Ránézek, és már olyan nagyfiús. Nem egy baba, aki minden percben az én segítségemre van szorulva. Már egy önálló kis emberke. Ahogy nagyapám mondaná: kisember. :)
Nekem azóta nem baba, mióta elkezdett önállósodni. (egyedül járni, enni, inni...) De persze attól még mindigis az én kicsikém marad, mégha lesz egy tőle kisebb tesója is!
Az én lányom 13 hónapos, de nekem sem baba már. Nekem azóta nem az, hogy elindult. :)
De nagyon érdekes, mert mondani még szoktam neki néha, mert ő még magát babának hívja. :)
Én azt mondanám, hogy nem hónapokban kell mérni, hanem fejlettség szerint.
Két azonos napon született, körülbelül azonos körülmények között nevelt kicsik esetében 2. születésnapjukon hihetetlen, hogy az egyikük még baba, a másik pedig már kisgyerek. De tényleg....megdöbbentő.
Az egyikük félelmetes milyen szinten kommunikál, érdeklődik, eszik, iszik, wc-zik stb. A másikuk pedig az a tipikus baba még. Hümmög és nem beszél, nézelődik csak, etetni kell, csőrösből iszik, és pelenkás.
Egy kisebb méretű, de ügyes kicsi is lehet már kisgyerek kategória, ahogy egy nagyobbacska lustácska kicsi is lehet még baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!