Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hetek óta nem alszunk egy...

Hetek óta nem alszunk egy éves babámmal! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Lassan egy hónapja tart már ez az állapot, és mivel nincsenek jobb éjszakák, így a fogzást kizárom.

Letesszük este, el is alszik. Olyan éjfél körül megébred, megitatom, alszik tovább, bár fel-felsír sokszor. Olyan 2-3 körül felébred, és onnantól megy a nyűglődés 1-2 órán keresztül. Nem lehet eljönni mellőle, mert akkor sír. Feláll, felül, forgolódik, de ha lefektetem, elkezd sírni. Többször volt már, hogy az 1-2 órás vergődés után egyszercsak elkezdett éhesen sírni, akkor meg is kellett etetni.

Utána nagy nehezen ha visszaalszik, akkor is felsír sokszor, nyűglődik, dobálja magát.

Reggel meg max. 6-fél 7-ig alszik, pedig előtte simán 7-fél 8 körül volt az ébredés.

Ráadásul ebben a remek időszakban még az apja sem jó neki, csak én. Nem szeparációs szorongás, mert nem engedi, hogy melléfeküdjek, vagy hogy simogassam.

Mi lehet a baj? Már kezdek nagyon kimerülni, és ő is.

2012. febr. 28. 14:20
 1/6 Adelita ***** válasza:

Szia!

Szerintem több dolog lehet egyszerre. Pl. elindult már? Lehet, hogy azon dolgozik a kis agya alvás közben és ezért nem megy az alvás. Aztán lehet fogzás is. Lehet, hogy egy hónap sok időnek tűnik, de nálunk olyan lassan jött ki minden fog... Szoptatod még? A kisfiam hirtelen nagyon rosszul aludt jó 1-2 hónapig, amikor abbahagyta a szopit, valószínű megviselte. Igaz, ő akkor napközben is a kezemben akart lógni végig. Attól, hogy nem igényli, hogy melléfeküdj, csak azt, hogy ott legyél, ez simán lehet szerintem szeparációs szorongás, főleg, hogy más nem jó neki, csak Te...Kitartás!!

2012. febr. 28. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Az egy éves babádnak valószínűleg anya hiánya van.Érdekli,hogy éjjel is ott vagy-e nem tüntél-e el.Tudom ez így szívszaggató,de vigyázz!Ha nem látsz indokot arra,hogy kivizsgáltasd;tehát nem látod betegnek és a napjai is ugyan úgy telnek jó hangulatban, az étvágya megfelelő,akkor csak táncba vitte anyát.Nagyon nehéz lesz leszokatni róla nálunk sajnos egy időre felcserélte a lányom a napszakokat,de már rég túl vagyunk rajta.

Ha egészségileg minden rendben van én azt tanácsolom ne rohangálj be hozzá vagy ne kelj fel.Már megtudod külömböztetni a hisztit, nyafogást, fájdalmat.Ha csak nyafi meg hiszti ne törődj vele.Húzós lesz,de majd rájön,hogy nincs miért felébredni.

2012. febr. 28. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is szeparációs szorongás... meg igen is lehet a foga is csak nehezen jön ki!

Próbáld meg magatok mellé venni ha nincs más megoldás

2012. febr. 28. 14:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Egész nap fáradt, sokat dörzsöli a szemét. A délutáni alvás után 1 órával már kezdi is újra. De este meg nehezen alszik el.

Már jár, 10 hónaposan indult el, szóval az sem lehet.

Nem szopik, tápszeres baba.

Étvágya nem nagyon van, inkább iszik. Próbáltam, hogy nem adok annyit inni, mert hátha azért nem eszik, de így sem volt jó. Ugyanúgy nem evett.

Az a baj, hogy ha nem megyek be, akkor felkel, pakol, és még jobban felébred.

Nem tudom magunk közé venni, mert ha valaki fekszik mellette, azt hiszi, hogy játék van... :(

2012. febr. 28. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Mióta nem eszik a gyermeked?

Vagy mindig is nehezen fogadta el az ételt?

Mert,ha csak nemrég óta utasítja el az ételt érdemes lenne belekukucskálni a szájába.Szájpenész esetleg kezdődő afta..Igen fájdalmas tud lenni sőt lázzal is járhat.Bár az aftát nem lehet nem észre venni,de a szájpenész az meg tud bújni.Elég egy ici pici hólyagocska a száj belsejében bárhol.

2012. febr. 29. 09:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Kb. 3 hete nem eszik rendesen. De közben voltunk egy éves státuszon, ott nem látott semmit a doki. Mondta is, hogy még csak a foga sem jön. :(
2012. febr. 29. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!