Holnap megyünk a 2 hos babammal vedőoltasra amit a ket combjaba fog kapni. Ti hogy nyugtattatok meg szuri utan es mit csinaltatok hogy ne lazasodjon be?
Sírni, nagyon sír, de kb. 10 perc alatt megnyugodott.
Otthon semmi nem volt, ugyanolyan volt, mint szokott. Nem lázasodott be!
A kisfiam szerencsére gyorsan megnyugodott, felvettem az ölembe, elkezdtem ringatni és abba is hagyta a sírást.
Én nem adnék be előre semmilyen lázcsillapítót, csak ha már eléri a 38,5 fokot. A láz nem betegség, ezt ne feledjük el.
A kúpot régi rossz szokás szerint, azért adják be előtte, hogy ne fájjon neki az oltás, de a szúrást így is úgyis érzi. Hiába veszel be algopirint mielött elvágok a kezed, szerintem akkor is érzed. Amúgy meg ha mégis belázasodna, csak akkor kell lázcsillapítót adni. Én fölöslegesen meg pláne nem nyugtatóznám (mert a Germicid C-ben az is van). A mi orvosunk ezt nem is írja fel, csak az antipiretikus kúpot (Suppositorium antipyreticum pro infante).
Amúgy az én fiam egyik oltásnál sem sírt, de ő mindig csak egyet kapott (nem kapott még Prevenart).
Viszont vérvételnél, branülbekötésnél nagyon szokott sírni, persze az tovább is tart, és durvábban fogják le. Ilyenkor utána felveszem, ringatom, de függőleges helyzetben, mert azt szereti, ill. mivel neki van cumija azt is odaadom, aztán vagy kiköpi vagy nem.
Szerintem ha nagyon nyugtalan lesz és még cicizik, akkor az a legegyszerűbb ha mellre teszed, attól biztos megnyugszik. Lázcsillapítót csak akkor adjál, ha tényleg lázas lesz. A lábát pedig otthon nyugodtan beborogathatod neki (de 1 óra legalább teljen el az oltás után)
Mi szerdán megyünk a 3hónaposra!:)
Én is aggódtam az elsőnél aztán kicsi lányom nagyon édes volt amikor beszúrták a tűt felsírt és amint megkapta mindkettőt elkezdet mosolyogni nem is kellett nyugtatni.Én egy fél Nurofen kúpot adtam neki mert éjjelre felment 38,2-re a láza és vizes borogatást tettem a két combjára meg szét masszíroztam neki kicsit.
Az én kislányom csak egy oltást kapott (a prevenart majd egy éves kora után adatom be neki), és bár nagyon sírt oltás után, sőt utána egész este baromira nyűgös volt (gondolom vagy fájt neki az oltás helye vagy kicsit rosszabb volt a közérzete tőle), picit az étvágya is romlott kb. 2 napig... de ennyi, láza sem lett, ezért én nem adnék neki be megelőzésként kúpot csak ha belázasodik!
Mi holnap megyünk a 3 hónapos védőoltásra...
Ne aggódj, lehet nem lesz semmi...
A kisfiam sírt, de az öltöztetésnél már csendben volt. Picit megringattam és ennyi. Láza meg szerintem nem is volt (nem is mértem), de talán egy picit nyügösebb volt aznap, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!