Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fogja megérteni végre,...

Mikor fogja megérteni végre, mikor mit szabad és mit nem?

Figyelt kérdés

16 hónapos lesz a lányom. Most hogy itt a jóidő, bicajjal járunk a boltba, viszont vidék,itt csak műanyag kosár van,nincs kocsi, amibe bele lehetne ültetni.

Olyan kis ügyes,okos,tudja mit szabad. Na de mihelyst belépünk a boltba,mint egy kis dilibogyó,bepörög, és rohangálna,pakolászna mindent,persze ha engednem. Ha megfogom a kezét kezdődik a hiszti,és úgy néznek rám az emberek,mintha olyasmit csinálna ami egyedüli

Ügyesen hozzá fog szokni,hogy anya kezét fogni kell??

Ha az utcán sétálunk,ott már nem engedi el..

2012. febr. 28. 12:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Érteni most is érti, csak nem akarja :))

Majd 5-6 évesen már tud uralkodni magán. Addig meg fokozatosan egyre jobb lesz.

2012. febr. 28. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Mert tudja hogy te félsz a histitöl és ezt használja is a célja eléréséhez. az utcán tudja hogy nincs mese ha hisztizik is fogod a kezét, de a boltban ahogy írod is félsz mit szolnak az emberek.

nekem párszor hisztizett a boltban most már nem teszi, vagy nagyon ritkán. nem kell fognia a kezmet, mondom neki mit tegyen a kosárba. ha megfog valamit pl egy sampont akkor mehet vele egy kört majd megkeressük együtt hova is kell vissza rakni. de minden dolgot amit venni akarok ö rakhat a kosárba majd adogathatja mikor a pénztárhoz állunk.

de ez nem 1 nap alatt alakult ki hanem sok sok földön fetrengés által. azt az üzletet szeretem ahol van kis gyerekeknek való kocsi és azt tologatja, vagy az autós beülös kocsit.

2012. febr. 28. 12:52
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Alkati kérdés is.A lányom sosem hisztizett a boltban is mindig szófogadó volt.A kisfiammal félek vásárolni menni.Pedig sacc/kb.egyformán bánok-bántam velük.Majd valóban olyan 4,5 évesen fog érdeklődni a dolgok után szépen csendben.

2012. febr. 28. 12:54
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem félek én az emberek reakciójától,mert már barátnőmnél kitapasztalva, az idősebbek elfelejtették,hogy nekik is volt gyerekük is bizony van ám hiszti.

És nem is várom a lányomtól,hogy mint egy kis tündér,csendben bújjon meg mögöttem.

Csak kíváncsi lettem volna,hogy kinél mikor sikerült azt elérni,hogy tudja,anya kezét fogni kell. Persze ő is segít pakolni,amit tud.

De mivel eddig babakocsivla jártunk,gondolom az újdonság ereje nagy. Remélem egyszer belerázódunk:)

2012. febr. 28. 12:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Enyém is 16 hónapos, mi is most kezdtünk babakocsi nélkül vásárolni és az enyém is pakolászna, pedig az utcán szépen fogja a kezem:)

Szerintem elmúlik az újdonság varázsa, aztán nem lesznek ilyen dilibogyók:)

Mondjuk nekem az is egy "harc" volt,mire megtanulta, hogy fogja a kezem az utcán.Úgy gondolom ha kitartó vagyok,akkor a boltba sem lesz gond egy kis idő múlva.

2012. febr. 28. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de megkérdezhetem tőletek, mikor tanulta meg azt, hogy az utcán fogni kell a kezed? Fiam nagyon nem akarja, igaz még csak 1 éves, de már nagyon várom, hogy a boltig babakocsi nélkül tudjunk menni.
2012. febr. 28. 13:33
 7/11 Bence_ ***** válasza:

Pár hét után le fog szokni róla. De addig a bolt új, tele érdekes, pakolható,cipelhető dolgokkal. Sőt olyan is van amit nem szabad.

Amit lehet pakoljon ő, amit cipelhet az cipelje.Így szabadnak fogja érezni magát és ha néha szólsz, hogy "ezt ne" akkor az nem lesz neki akkora áldozat. Keres majd olyat amivel foglalkozhat.

Nagyobbik gyerek a hűtőpultban lévő pl ömlesztett sajtból épít vonatot. 2x eltolja ide , majd oda és a végén vissza tesszük a helyére.

2012. febr. 28. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Rajzolj egy papírra pár dolgot amit veni akarsz, pl. sajtot, almát, virslit, a bejáratnál add oda neki, hogy keresse meg, mi hol van. Esetleg neki kelljen vezetni téged, mondd hogy segítsen megtalálni... Hátha kézenfogja a "butus" anyut, aki nem találja meg mi hol van és meg kell neki mutatni.
2012. márc. 2. 13:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem tetszik neki a sok szines dolog. Ezért is gyártják ilyenekre, hogy mindent meg kelljen venni a szulonek. Eddig csak 1x voltam a lányommal a Tescoban. Mindent, amit meglátott ham-nyam, ham-nyam, ham-nyam.
2012. márc. 2. 14:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Én nem vittem csak akkor boltba, ha babakocsival mentünk, vagy be tudtam ültetni az ottani kocsiba. Most már 3 évesen, kézenfogva, okosan, szépen vásárolunk együtt. De fél évvel ezelőtt még nem vállaltam volna be, ugyanis egyszer próbálkoztam, s míg fizettem a pénztárnál, ő kirohant az utcára. Nem tudtam, a gyerek után fussak, a pénzemet várjam, s közben a kosarat, kaját hová tegyem, stb. Pfú, kemény volt! Persze a gyerek után rohantam...
2012. márc. 2. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!