Két utolsónak: Jobban utána kellene nézzetek, hogy a tehéntej miért is káros, felnőtt számára is. Ilyen kisgyereknek adni nem helyes. A tápszer ugyanaz a kategória egyébként,hiszen tehéntejből van,csak valamennyire "csecsemőbarátabbá" teszik, ha lehet ezt mondani, de ez sem jó. De aki napi háromszor ad tejet a gyerekének ilyen pici korban, azt valószínűleg nem lehet meggyőzni. Az nem jó válasz, hogy minden rendben van vele.
Az enyém erre ez: MÉG......
Két dolog:
1. igen, a régi kisbabák nagy része még él 90 vagy 100 éve is már. Egy része. A másik része már meghalt réges-rég, vagy épp már 40 évesen 60-nak nézett ki.
2. a modernizálódó világ következtében már nem olyanok sem az élelmiszerek, sem más ételek italok, mint öreganyáink korában. Amit te tejnek hiszel és a babádnak adsz, az még soha nem látott tehenet, de lehet hogy gyomirtószert már igen, mert esetleg amellett tárolták a közért raktárában. Férjem kereskedelemben dolgozik, egyik multiban, és azt mondta inkább ne kérdezzem hogyan és mikkel együtt szállítják az élelmiszereket.
A tejital is mesterséges, oké, de arról mivel babáknak készült, biztosan tudom, nem fog kárt okozni, hiszen a nagy tápszergyártó cégek NEM ENGEDHETIK meg maguknak. Nem így a tejgyártó üzemek, akik a fehér lötyikét töltik uht dobozokba.
Sógornőm 25 évesen lett nagyon rosszul húsételtől. Kivizsgálták, vérvétel, bélvizsgálat, gyomor, minden ami kell. Kiderült, a gyomra már nem bírja az állati eredetű tápanyagot, ja, halat még ehet, hetente egyszer. A doki, aki az egyik vizsgálatot csinálta, egyből ezt kérdezte: "Már kisbaba korában is tehéntejet kapott, igaz?" A sógornőm anyukája lelkesen bólogatott. Mire a doki: "Kár volt....."
Hát ennyit erről.
Még egyszer mondom, mi itt leírhatunk bármit, úgysem hiteles. Aki tehéntejet ad a gyerekének az nézzen utána hiteles forrásokból (rengeteg van a neten és a könyvtárban is, de lehet kérdezni kutatókat akár) saját maga. Én utánanéztem. A tápszercégek max azt használják ki, hogy a tehéntej káros, ezért kínálják az övéket, hogy az jobb. DE NEM JOBB, csak ellenőrzöttebb és valamelyest kivonnak belőle dolgokat. én is csak azért vagyok kénytelen még egy ideig adni, mert nem fogadott el más italt, és annyi vizet nem tudok belediktálni. Ettől még idegen fehérje marad, de a kisebbik rossz, és ideiglenes állapot. Már a helyettesítésen dolgozom.
Amikor még a témát indítottam én sem voltam mindennel tisztában, nem is török pálcát senki felett. A tejiparnak ugyanúgy meg vannak az érdekei, mint a tápszercégeknek.
Egy bizonyos fajta tudás birtokában (a témát illetően) mindannyian elfordulnátok a tejtől.
A régi időkben, ha nem volt tej, kénytelenek voltak valamit adni a csecsemőnek, aztán vagy megbirkózott vele vagy nem, de ezzel kész is volt, nem volt a nagy tejivás éveken át, meg joghurt, puding, tejcsoki, tejpép stb. ajánlása, azután már azt ették, amit a felnőtt.
Aztán itt volt a különböző járványok terjedése, még a pasztörizálás előtt (ez meg már ugye halott tej) egyéb káros anyagokkal.
Nem kívánok senkit meggyőzni, mindenki belátása szerint cselekszik majd, nem kétséges a gyermekének legjobbat akarva.
Akinek kedves az élete, tényleg nézzen utána, érdekes dolgokra fog bukkanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!