16 hónaposnak adtok még tejpépet?
Tejpépet kb 10 hós kora óta nem hajlandó megenni, úgyhogy azt kiiktattuk. Az enyém mondjuk a kenyeret pont szereti, bár a héját csak mostanában kezdtem adni neki, korábban csak a puha belsejét ette vajjal, sajttal, sonkával. Neki már 10 foga kinn van, alsó rágók is, és most jönnek a felsők. Ez nagyon sokat számít ám!
6 foggal még én sem vártam tőle, hogy mindent egyen és megrágjon, úgyhogy mikor azzal jöttek, hogy ennyi idősen már ezt azt amazt kéne ennie, akkor mindig azt válaszoltam, hogy nem a naptár érdekel, hanem hogy a kicsinek mi a jó. Szóval még bőven 1 éves kora után is turmixoltam, pépesítettem, mert egyrészt, ha nem tudja megrágni jól a dolgokat, nagyobb a fulladás veszélye, és az emésztésnek sem használ.
Még most is csak barátkozik a darabos dolgokkal, mert még oda kell figyelnie a rágásra, és sokszor hamarabb elunja, mint hogy jóllakna.
Nálunk pl a húsok nem mennek egyáltalán, főzelékek, zöldségek sem a kedvencei, de gyümölcsöket és tejtermékeket, kenyérféléket nagyon szereti. Én azt mondom mindig, hogy egyen olyat a baba, amivel elboldogul és szívesen eszi, és ezeket igyekszem variálni minél jobban, időnként belecsempészni 1-2 kevésbé kedvencet is.
A rágásra meg fokozatosan próbáltam szoktatni, mikor ugye már egyáltalán volt mivel rágnia, először puha zöldség, gyümölcs falatkákkal, aztán már kekszet is ropogtat azóta.
Persze almát vagy pl nyers répát még nem mertem adni...
Szóval csak nyugi, majd mindennek eljön az ideje, sok sikert!
Tejpépet már nem kapott, tejbegrízt kakaóval, fahéjjal. Lányom sem igazán szerette a kenyeret, de pl. bundáskenyérként megette! Megmondom őszintén, sokat sütöm, nálunk van hogy a reggeli süti, azokat 9-10 hónapos kora óta imádja! Csokoládé rolád, rigójancsi, fekete erdő, somlói, gesztenye kocka, piskóta tekercs, méteres. Tojás liszt cukor van benne, puding, teavajjal, vagy tejszín. Puha, könnyen megette fogatlanul is, nem készítem édesen, csak mint egy bolti puding vagy joghurt. Inkább ezt adom neki, mint a joghurtot, tej szeletet. Ebédre a burgonyát imádja, krumPlipüré, de van benne karciol, vagy brokkoli, és hal, kis teavajjal tejföllel kikeverve, pici vegetáriánus teszek a főző vízbe.
Ezt még barátnőm is imádja:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!