Adtok babátokra bukósisakot amikor mögöttetek utazik a biciklis ülésben?
Baleset akár az alatt a 5-10 perc alatt is történhet, amíg a boltig elmegy az ember. Bukósisak nélkül mi védi meg kis fejét, egy esetleges esésnél???
Ezzel a logikával azért mert az arab országokban nem kötelező a kocsiban a gyerekülés mi vagyunk az örültek hogy még törés teszteket is böngészünk, mielőtt megvesszük azt a bizonyos biztonsági ülést.
Bármikor eleshet az ember, nem kell hozzá nagy forgalom!! Senki nem úgy ül fel a bicajra, hogy na ma el fogok esni, ma veszek fel sisakot, másnap meg: nem, ma nem fogok elesni, sisak nélkül megyek.
Régebben munkába is bicajjal jártam. Bukósisak, bicajos kesztyű, nadrág, fényvisszaverő csíkok, Láthatósági cuccok. Este hazafelé akkorát estem, mit egy ház, pedig forgalom sem volt, és csak egy aprócskát hibáztam, nem figyeltem oda, lementem a padkára pont ott, ahol 10 cm-s a szintkülönbség. A térdemről ugyan lement a máz, de, a fejemet bár bevertem az aszfaltba, meg sem éreztem a sisak miatt. A tenyeremről nem ment le a máz, mert megvédte a kesztyű, pedig csúsztam vagy 10 métert, a combom is ép maradt, bár azt tényleg megütöttem, de a súrlódástól megóvta a nadrág. Ha nincsenek rajtam ezek a cuccok, hát elég csúnyán néztem volna ki, az tuti. Arról nem is beszélve, ha beverem a fejem, lehet, hogy a következő autó átment volna rajtam, mielőtt észhez térek.
Rengeteget bicajoztam abban az időben, tényleg nem a rutin hiányzott. Mindig van egy gödör, egy pici úthiba, amin el lehet esni, bármilyen rövid is a távolság!! Szóval én egyáltalán nem tartom túlzónak az óvatosságot.
Az pedig rohadtul nem érdekelt, hogy itt falun, ahol lakom, vagy a kisvárosban, ahová dolgozni jártam, esetleg megszól valaki, és ez a jövőben sem fog érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!