SOS! Mitől változott meg a széklete? Probiotikum árthatott neki?
A probiotikumnak nem szabad ártania, már ha valóban tisztességes probiotikumot kaptatok - én ebben nem vagyok biztos, nem vagyok nagy véleménnyel a Pro-Kidről.
Egyébként a dokid nem egészen normális, hiszen anyatejes baba bélrendszeréből - hacsak nem kapott mondjuk antibiotikumot - nem hiányzik a probiotikum, mert gyakorlatilag csak az van benne. Én inkább arra gondolnék, hogy nálad van valami gond - te ettél olyasmit, ami nem tett jót a picinek, esetleg van benned valami baci, vírus, ami téged nem tudott ledönteni, de a kicsit megviseli. Csak szoptasd tovább, mert ha valami baci, pláne, ha téged is támadott, akkor az anyatej tele van ellenanyaggal, így nem lesz komolyabb baja a babókának.
Amíg a pici nem beteg, van étvágya, nyugodt, a bőre is szép, addig nagy baja nincs. Ne félj, ez a zöld széklet dolog - már amivel felkerested a dokit - nem egyedi eset, akár normálisnak is mondható, anyatejes babánál is előfordul, nem kell vele semmit tenni, el fog múlni.
Szia! A fiam 7 hetes volt, amikor kórházba kerültünk, mivel vénásan kapott antibiotikumot így akkor el is kezdték adni neki a probiotikumot, ő is ProKidet kapott. Amikor hazamentünk tovább kellett adni és én ugyanazt vettem meg amit a kórházban is kapott, és otthon láttam én is hogy 3 hós kortól ajánlott. Amúgy az antibiotikum, amit még otthon szájon át adnom kellett, az meg 6 hónapos kortól volt (Cedax baby), úgyhogy erről ennyit. Amúgy baja nem tőle, a széklete rendezödött. 5 féle baktériumtörzs van benne, azt nem tudom mennyire jó, de jobb mint a Normaflore, az biztos.
Amúgy ő akkor már csak nagyon kevés anyatejet szopizott, tápszert kapott mellette (Beba, abban meg bifidus van elvileg). Viszont szerintem egy teljesen anyatejes babának, aki nem szed antibiotikumot, teljesen felesleges a probiotikum, mert az anyatejes táplálás tökéletesen kialakítja a bélflórát, ill. később amikor mindent a szájába vesz, az még rásegít egy kicsit.
Én vissza vinném a dokihoz és kicsikarnék egy székletmintát.
Ugyanis a büdös, nyálkás, habos széklet bakteriális fertőzés jele lehet, sőt általában az is. És ritkán gyógyul csak úgy meg magától.
Nem feltétlenül veled lehet a baj, egyszerűen lehet hogy bejutott valami baci a szervezetébe. Nem lehetünk mindig résen. A fiam 5 hónapos volt mikor nyálkás és zöld széklettel dokihoz mentünk, probiotikumot kapott (normaflort), nem jött helyre, 1 hét múlva székletminta, az bacira negatív lett, valami vírust nyelt be valahonnan, 1 hónapig szenvedtünk vele, és igenis kellett a probiotikum, kórházban is javasolták, mert az anyatej nem tud mindent helyre hozni. Nem kell azonnal nem normálisnak titulálni egy orvost!
Ismerősünk kisfia 3 hónaposan baromfitól származó bacit nyelt be, ők kórházban is voltak.
Figyeld addig, hogy nincs egy vér a székletébe, és én mindenképp visszavinném ahhoz a dokihoz!
Tejtermékekkel hogy állsz?
Próbálj ki 3-4 nap teljesen tejtermékmentes diétát, és nézd meg, van-e változás.
(De semmit nem ehetsz, ami nyomokban is tartalmazhat tejszármazékot, tehát vigyázat felvágottakkal, margarinnak, kiflivel, pékárukkal stb!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!