Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő után forgott...

Mennyi idő után forgott mindkét irányban?

Figyelt kérdés
Lányom csak a jobb oldalra fordul hátról hasra. Ha bal oldalra teszek dolgokat akkor is jobbra fordul, s onnan lépeget a kezeivel az adott játékhoz. Már 1 hónapja fordult meg először, s akármennyit gyakoroljuk a másik oldalt, utána akkor is csak jobbra megy. Meddig nem probléma ez?
2012. febr. 26. 06:28
 1/6 anonim ***** válasza:

:) ez pont jó. általában az átlagosan fejölödö gyerekek 4 hósan hátról hasra és 5 hósan hasról hátra fordulnak.

kb 6 hós korukig kell forogniuk megtanulni, de szerintem 7 hós korig nincs ezzel baj.

az agynak más tevéknységet kell véeznie a hasról hátra forduláshoz. lányod találékony amire szükség van ebben a korban, így tuti pár hét és megtezsi.

7 hósan kezdenek el mászni addigra tuti rájön a forgásra is.

szerintem lányom is ígycsinálta, de 5 hósan még is megfordult. nekik mint egy isteni sugallat jön az agyból hogy most csináld az x dolgot és megteszi.

2012. febr. 26. 06:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Az jó. akkor ő egy mintababa:)
2012. febr. 26. 07:00
 3/6 anonim ***** válasza:
A kislányom 32. hétre született. Pont 6 hónapos volt, amikor hátról hasra fordul a bal irányba, és 1 hétre rá a másik irányban is. Hasról hátra azt előbb csinálta. De szerintem ez minden babánál változó. Mindent csinálnak, ami éppen jó nekik.
2012. febr. 26. 08:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk ugyanez volt, 5 hónaposan forgott hasra, de mindig csak a jobb oldalára. Beszéltem egy gyógytornásszal, azt mondta, semmi gond, csak a bal oldaláról érjék akkor ingerek minél többet, tehát a baloldalára üljek mellé, onnan beszéljek, nyújtsak neki tárgyakat. Hiába :(

Aztán 6 hónapos státuszon még semmi :(

Majd ahogy hazajöttünk a tanácsadásról, azóta forgott mindkét irányba :DD

Rá egy hétre kúszott. Majd ezután két hét és mászott. Tehát még nem volt 7 hónapos, mikor mászott. Most 8 hónapos lesz és mindig térden állva játszik (nem kapaszkodva!:), az asztalról leveszi magának a teát és iszik (csőrösből). Ja és minden gond nélkül feláll. Ezt persze csak kapaszkodva.

Szóval nyugi! Behozza ő majd. Én sem nyugodtam, míg meg nem kérdeztem egy gyógytornászt, biztos te is megnyugodnál, ha egy szakember nézné meg a gyereket és elmondaná, hogy nyuugi :)

2012. febr. 26. 10:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, el fogom vinni én is. Köszi a válaszokat, mert azért az megnyugtató, hogy másnál is van ilyen
2012. febr. 26. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
AZ én lányom pont 4 hós volt mikor a hátáról a hasára fordult, és 5 hós volt mikor hasról a hátára. most 6 hós és már gurul! Minden érdekli így egész nap gurul fel és alá a lakásba
2012. febr. 26. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!