Akinek később forgott-mászott-ült a babája, mikor történtek ezek? és később is kezdett járni?
Tényleg nyugi :)
Két lusta fiam van, 3 éves és 16 hónapos. Mindketten 6 hónaposan kezdtek forogni, egyik sem kúszott, viszont innentől nagyon felgyorsultak a dolgok. 9 hónaposan mindkettő mászott, a kicsi ahogy mászni kezdett két nap múlva felállt, 10 hónaposan kapaszkodva bútorok mentés araszolgattak. Viszont önállóan járni a nagy 15 hónaposan a kicsi 14 hónaposan kezdett. Nagyon sokáig másztak :)A kicsit már megállítani sem lehet, úgy fut, forog előre-hátra. cseppet sem ügyetlenebb, mint a vele egykorúak akik 11-12 hónaposan indultak el.
Alányom sem volt egy izgága..
Ő 6 hósan fordult oda-vissza,
7-11 hó kúszás
9 hó felállás
11-14 hó mászás
14 hó önálló járás.
Mit értesz későbbi járás alatt? Az én lányom a nagykönyv szerint csinálta végig a mozgásokat, járni 15 hónapos kora előtt két nappal kezdett. Sokaknak ez már későinek számít. 18 hónapos koráig van ideje, hogy elinduljon.
Egyébként tudtad, hogy a mászás mennyire jó hatással van a baba fejlődő agyára? Nagyon is jó, ha sokat mászik és emiatt később kezd el járni.
A lányom elmúlt 6 hónapos, mire mindkét irányba normálisan tudott forogni. Aggódtam is miatta. Ehhez képest 8 hónaposan 2 nap különbséggel felült és felállt, rá 1 hétre már kapaszkodva lépegetett, aztán pár nap múlva mászni is elkezdett. Nem egészen 1 hónap alatt.
Most 10 hónapos, nem sok hiányzik az önálló járáshoz. Inkább csak a bátorság. :D
Szerintem ne aggódj. Attól, hogy egy dolgot esetleg kicsit később csinál, nem jelenti azt, hogy a többivel is csúszik.
A kisfiam:
6 hónaposan forgott
7 hónaposan kúszott
9 hónaposan felállt
9 és fél hónaposan ült
10 hónaposan oldalazva lépkedett
10 és fél hónaposan mászott
12 hónaposan kis ideig kapaszkodás nélkül is megállt
és most 14 hónaposan kezd egyedül elindulni, már minden nap többször 6-10 lépést lép, majd leül és mászva közlekedik tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!