1 éves baba nem integet, nem tapsol. Baj lenne?
Igazából semmi "különlegeset" nem csinál.
Nem mutogatja a testrészeit, nem mond semmit csak, hogy mamama, nemnemnem.
Én értelmes, figyelmes, jópofa babának látom, aki már jó egy hónapja gyönyörűen sétál, előtte 3 hónapot mászott.
Huncutkodik, elbúj, a nemet érti, abbahagyja, ha rászólok.
De ezeken kívül semmi egyebet nem csinál.
Ez gond lehet?
Épp 1 éves.
Az én fiam sem csinált semmi ilyet 1 éveset, csak ha kedve tartotta aztán egyzer csak olyan 13-14 hónaposan elkezdett integetni, puszit osztogatni, megmutatni mije hol van, kit hogy hívnak a családba(mi mondtuk a nevet, ő rá mutatott, nem csak apa, anya, mama, hanem a rendes nevünket)
Amúgy a mai napig nem beszél, de mindent megért.
Minden gyerek más!!
22 hónapos kisfiú anyukája
Odahozza, amit kérek pl. cipőjét, könyvét.
Könyvet lapoz.
Szerintem a mozgása nagyon szépen fejlődik, gugol, hónapok óta fel-le mászik az ágyra.
Kacag, jókedvű, folyton sétál, leül játszik, pakol ki-be,
tornyot rombol, mindent bekap, amit talál, ügyesen két ujjal felcsippenti. Testvérével imád játszani, folyton megy utána.
Csakhát nem utánoz, így nem tapsol, nem dob puszit, nem integet ésnemigen mond érthető szavakat.
Végre egy anyuka, aki nem a szupergyorsan fejlődő gyerekérők ír ki valami átlátszó álkérdést! :)
Az én kisfiam is ilyen volt, 15 hónaposan kezdett integetni, tapsolni nem tudom, mikor, a testrészeit 18 hónaposan kezdte mutogatni. Az ismeretségi körben az összes ilyen korú gyerek hasonlóan fejlődik, nem éreztem magunkat lemaradva.
Ne az itteni übergyerekekhez hasonlítsd a babádat, hiszen Te is látod, hogy okos, aranyos, és sok olyan gyere van, aki egyszerűen csak nem szereti produkálni magát.
Szerintem sincs miért aggódnod. Nem egyformán fejlődnek a gyerekek.
Nálunk meg pont fordítva van, az én lányom már hónapok óta integet és tapsol, viszont még mindig nem jár önállóan, csak kapaszkodva lépeget, pedig ő 13 hónapos múlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!