Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tippek, hogyan lehetne etetni,...

Tippek, hogyan lehetne etetni, ha nem hajlandó? 1éves

Figyelt kérdés

A reggeli harmad zsömléjét se ette. Két falat után jelezte, hogy ő jóllakott, nem nyitotta a száját, nem nyúlt a kajáért, szabadlábra helyeztem. Térült fordult két lekváros zsemlebelet még bekapott, utána inkább elbújt a ruhaszárító alá, hogy ne etessem...

4hanygatöknyi zsemledarabbal vígan elrohangál(pedig csak bele, hogy ne kelljen rágjon 4foggal). És ez mindennel így van. Komolyan a hajam tépem... ti ilyenkor mit csináltok, sajna a napra még nem tudom tenni, hogy fotoszintetizáljon...

2012. febr. 24. 10:08
 1/7 anonim ***** válasza:

engem sose izgatott. nem eszik, nem eszik. reggelire 2-2,5 deci kakaót iszik, 10óraira esetleg egy pinguit hajlandó megenni, ha azt nem adok, akkor nem eszik... viszont ebédre már jól bezabál :)

2,5 éves, 1-2 éves kora között 3 falat almát evett délelőtt. ebédre, vacsira eszik rendesen?

2012. febr. 24. 10:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Én sem szoktam erőltetni (szintén 1 éves) bár szerencsére jó evő, de van amikor vele is "elszalad" a ló és nem akar enni. Majd eszik a következő étkezésnél. Most pl. a (banános) tejbegríznek a felét sem ette meg, nem aggódom majd megeszi az ebédet. Éhen biztos nem marad :-))))
2012. febr. 24. 10:17
 3/7 anonim ***** válasza:
A szakemberek nagy része is azt mondja, hogy nem kell erőltetni, éhen halni nem fog, annyit eszik, amennyire szüksége van. Minél jobban erőltetik az evést, annál inkább ellenáll, mert úgy érzi, hogy egy kényszer az evés. Tudom, hogy nagy türelem kell, de tényleg ne idegesítsd magad, nem érdemes.
2012. febr. 24. 10:19
 4/7 A kérdező kommentje:

Csak azon aggódok, hogy annyira keveseket eszik, ezt még csipegetésnek se nevezném...

4-5falatot ha eszik már boldog vagyok.

Inkább szopizik, de ez már nem elég, vagy igen? De így mi lesz a szilárd kajával?

2012. febr. 24. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Ugyanez van nálunk is. Pár napja csak úgy reggelizik, ha az enyémből adok. A szokásos 240 tápszer helyett iszik ha 100-at. Én csinálok magamnak szendvicset meg melléteszem az övét (tejallergiás, ezért másikat kap), és akkor kunyerál. Abszolút az etetőszékben eszünk híve voltam, de feladtam az elveim, mert nem bírom már, hogy fényevő a gyerek.

Tízóraira kevesebbet adok, így rendesen ebédel főtt ételt. Este megint kezdődik elölről, vagy eszik vagy nem.

2012. febr. 24. 10:24
 6/7 A kérdező kommentje:
Az enyémből se kunyerál. Az evőeszközzel játszik, akkor eszik egy kicsivel többet, de azon túl:( Ha hagyom egyedül enni, akkor csak maszatol:((((( és nem eszik.
2012. febr. 24. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:

1,5 éves koráig csak szopott. Enni semmit nem volt hajlandó.

Akkor elválasztottam.

Most 3 éves. Nagyon jó étvágyú gyerek.

2012. febr. 24. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!