Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka akinek...

Van itt olyan anyuka akinek tornáztatnia kellett a babáját?

Figyelt kérdés
Milyen módszerrel tornáztatok? Naponta mennyit? Fájt a babának? Sírt? Ti hogy viseltétek? Hogy próbáltátok utánna megvigasztalni?
2012. febr. 23. 16:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Kislányomnak laza volt csipője és azt javasolta a gyerekorvos is és az ortopédus is, hogy tornáztassam minden pelenkázásnál. Feltoltam a lábait a hasához és körkörösen mozgattam őket, kifelé hajlitgattam, ilyenek. Szerintem kérd meg a gyerekorvost, hogy mutassa meg hogyan kell, ezt igy elég nehéz elmagyarázni, látni kell és úgy könnyű lesz neked is. Egyébként nem fájt neki a torna, csak néha nem engedte, de picit erőltettem, aztán rájött, hogy nem rossz ez, főleg ha játékosan tornáztunk.
2012. febr. 23. 16:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajnos én nagyon jól tudom hogyan kell, múlt hét óta tornázunk naponta háromszor. Csak nagyon rosszul viseli, végigüvölti az egészet. Ma már vele sírtam én is. Esetleg valaki hasonló helyzetben? Vagy aki már túl van rajta milyen a kapcsolata a gyerekével? Én nagyon félek, hogy megtöröm a bizalmát. Eddig nem hagytam sosem sírni, nem vagyok a híve
2012. febr. 23. 16:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, nekem sem sírt. Volt, hogy nyűgös volt, nem akarta, de el tudtam terelni a figyelmét, énekeltem, arcokat vágtam, a körköröst mi is csináltuk, akkor a kör végén megpuszilgattam a talpát.

Én mondjuk sokáig nem csináltam, csak amíg megmaradt, inkább nem napi háromszor, hanem négy-ötször, de kevesebbet.

2012. febr. 23. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is volt torna mindkettő lányomnál Úgy tudom, csípőtorna minden babánál szükséges). Ha lehet egy jó tanácsom, hüvelykujjaddal masszírozd a belső combját (széttáráskor ami feszül, na azt kell lazább állapotban kicsit masszírozni). Ellazul az ínszalag, könnyebb és fájdalommentesebb a torna utána. Minden torna elején masszírozással kell kezdeni. Egy gyógymasszőr ajánlotta és mutatta. Nekünk második lányomnál még sarlóláb is volt, azt is tornáztattuk. Emiatt kerültünk szakemberhez. Remélem, segítettem! Üdv
2012. febr. 23. 16:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én is a bemelegítő masszírozást javaslom,gyógytornász javasolta.Nekünk veleszületett lábprobléma van.Nem sírt egyébként.Minden pelenkázáskor kellett tornázni.Sőt nem tudom mi a problémátok,a heim pálba van egy gyógykenőcs ami segít ellazulni,bemelegíteni.Az ottani gyógyszertárban lehet kapni.
2012. febr. 23. 17:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem is kellett tornáztatni, de nem sokáig. Nem fájt neki, nem sírt, csak akkor, ha nyűgös, fáradt volt.

De szerintem nálatok sem azért sír, mert annyira rossz neki, hanem mert te "bemagyarázod" neki hogy ez mennyire rossz és fájdalmas. És feszült vagy, ami ráragad a babára. Csináld játékosan a dolgot: énekelj neki közben, cirógasd, puszilgasd, grimaszolj, beszélj, csikizd stb. Legyen vidám dolog, és akkor ő is jobban viseli. "Ma már vele sírtam én is." - ezt pl. ne csináld semmiképp! A kicsi látja, érzi rajtad, hogy szomorú, feszült vagy, és ettől ő is az lesz. Úgyhogy csak vidáman!

2012. febr. 23. 18:32
 7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatásokat, 3és fél hónapos, múlt héten kezdtünk tornázni, a nyaki izmai meg a hátizmaival van gond. Amit most tornázunk az nem fájdalmas állítólag,csak bizonyos pozíciókban kell őt tartanom naponta 3-szor 20percen keresztül. Sajnos van olyan póz is ahol háttal van nekem, és így nem lát, ezt végigsírja, de olyan keservesen, a szivem szakad meg érte, utánna is vigasztalhatatlan, egy órán keresztül szipogott a kezemben, cict se kért, mintha haragudna rám. Még a gyógytornász is azt mondta, hogy úgy néz ki mint aki megsértődött
2012. febr. 23. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogja szokni ne aggódj,és igaza van a válaszolónak ne mutasd neki hogy mennyire sajnálod stb.És ha tükör elé állnál akkor amikor nem láthat másképp?De megszokja,olyan ez mint az orrszívó meg az orrcsepp,nekem azért ordított,aztán már nem.
2012. febr. 23. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom, mennyire vagy tévéellenes, de volt, hogy benyomtam neki ilyenkor a Halász Juditot, akkor minden problémája megoldódott.
2012. febr. 23. 20:33
 10/10 A kérdező kommentje:
az utolso ketto valszolonak nagyon koszonom, remek otletek, jelenleg mar annyira kivagyok, hogy eszembe se jutottak ilyen egyszeru otletek
2012. febr. 24. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!