Anyatejes babánál hozzátáplálás?
3-4 naponta ajánlott újat adni, hogy ha az egyiktől allergiás, hasmenéses vagy dugulásos lenne, ki tudd nyomozni az okát. Közben a "régi" beváltak, amiket már kapott mehetnek folyamatosan.
Hogy szoptatás előtt, után vagy két szopi között adod-e neki az ételt, attól is függ, meddig akarsz szoptatni.
Ha előtte szoptatod, amikor még éhes, akkor valószínűbben fog tovább szopizni. Ha utána szoptatod, akkor valószínűbb, hogy hamarabb fogtok kiváltani egy-egy szopit. Én két szopi között adtam neki az ételt, mert igény szerint szoptattam, az étkezést viszont időponthoz kötöttem. De így is, úgy is belejöttök majd, és kialakul valami ritmus - baba jelezni fog :)
Étkezéshez már igényelni fogja a folyadékot is, ami vagy a szopi vagy lehet víz vagy egyszerűen készítheted folyósabbra a püréket.
Ha úgy látod, hogy szépen megy be minden, jó étvágyú és már megeszik egy-fél kisebb cumisüvegnyit, lehet egy újabb étkezést/kóstoltatást is beiktatni.
egyfélét 3 napig kóstoltass.
elég, ha ezeket variálod, de 6 hósan még ezek jók: krumpli, répa, cékla.
a napi 2x-i hozzátáplálással én 7 hóig vártam. kiváltani étkezést csak 8-9 hósan kezdtem. de ebben nincsenek kőbe vésett szabályok.
anyatej még 1 éves koráig fő tápanyag forrás (főleg fehérje), tehát nem érdemes még leépíteni.
Hali!
A ha a szoptatás ELŐTT adod az új ételeket akkor ELVÁLASZTOD lassan de biztosan a babát mivel a mellett kevesebb inger éri és csökken a tejed, míg ha szoptatás UTÁN adod az új ételt akkor HOZZÁTÁPLÁLSZ azaz kiegészíted az anyatejet.
Ebben az esetben sokáig megmarad a tejed. Nekünk 33 hónapos korig sikerült. EZ AZ EGÉSZBEN A LÉNYEG. HA PL:VISSZA KELL MENNED DOLGOZNI AKKOR AZ ELSŐ , HA RÁÉRSZ ÉS TUDSZ OTTHON LENNI MÉG, AKKOR A MÁSODIK A JAVASOLT.
Off utolsónak: Szerintem, hogy jó evő lesz-e a gyerek, az inkább személyiségfüggő.
Pl. ismerősöm 3 gyermekét ugyanúgy kezdte hozzátáplálni, az első teljesen válogatós, rossz étvágyú, a másodiktól úgy kell elvenni a kanalat, hogy a többiekét ne egye meg, a harmadik meg újra válogatós lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!