Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most őszintén: csak nekem van...

Most őszintén: csak nekem van elegem néha a hónapok óta tartó lemondásokból, vagy nem vegyok egyedül (terhességtől kezdve a szoptatási időszak alatt)?

Figyelt kérdés

Sokan annyira idealizálják a terhesség-babázás-szoptatás kérdéskört....

De nem annyira fenékig tejfel szerintem.

Épp a második babámmal vayok otthon.Terhesség alatt a másállapot miatt, most meg a szoptatás miatt kényszerülök lemondani dolgokról,amiket szeretek.

Programok,ételek,és sok-sok apró dolog, amiket nem lehet kategorizálni.

Épp most is besokalltam.

A babámnak szinte mindentől fáj a hasa, alig van pár fajta étel,amit ehetek.

Igen,tudom,én vállaltam és tudtam,hogy mire vállalkozok,persze.Imádom a gyerekeimet!!!!!

De nyugtassatok meg, hogy néha más is besokal ettől a sok-sok lemondástól....csak egyszerűen mondjuk nem beszélünk róla másoknak...

Ha kérdezik,mi újság, nyilván nem ezzel kezdek,hogy már megint nem tudtam egy jót vacsorázni...stb..

Tucatjával tudnám sorolni a dolgokat amikt imádok csinálni vagy enni,de a teresség vagy a szoptatás miatt nem lehet(ett).

2012. febr. 23. 09:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen hasznos tanácsom van: fejj le 2 napra elegendő tejet, és egy péntek estére rántsd össze a barátnőidet, és menjetek el szórakozni. Ha van mivel, apa is meg tudja etetni a picit, és nem kell aggódnod, ha eszel vagy iszol, ha másnapra is van elég tejed. Nekem a harmadik volt 6 hetes, amikor besokalltam. 3 napig voltam másnapos, mivel 7 éve nem ittam egy kortyot sem, de megérte. Azóta kussolok :DDD Jövőre megint bulit tervezek :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2012. febr. 23. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

jah, hát ismerős ez az érzés..

egy nőnek megváltozik az élete..még a ruhatára is..szerintem..bezzeg a férfiaknak...semmi..

meg az volt a kedvencem,mikor nyáron azt se tudta milyem felsőt vegyek fel..a melltartóbetétem mellé..

2012. febr. 23. 12:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a teherbe esésem elejétől,mostanáig 3 dologra vágytam. Egy farmerre,egy hason alvásra,és egy whisky-colára. Most 8 hónapos a kislányom,és mostanra mindent kipipáltam! :)))) Ezek a hormonok,nagyon szenyó kis dögök, de imádom a lányomat. :)))
2012. febr. 23. 12:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem a terhességet végig kellett volna feküdnöm, de persze nem tehettem. Első baba. Most 3 hetes, nagyon kimerült vagyok. A párom SEMMIBEN nem segít, nem is segített sosem, szerintem nekem ezért "van elegem" úgy mindenből... Nagyon fárasztó, de ő ezt nem tudja elképzelni sem, mert 1 napig sem csinálta... Mindig azt mondja, hogy cseréljünk.. Messze nincs nehéz munkája, sokkal nehezebb itthon babázni, háztartást vezetni..
2012. febr. 23. 12:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a baba érdeke alapvetően az, hogy egy nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka legyen mellette. Most biztos meg fognak kövezni, de szerintem ha ennek az az ára, hogy viszonylag korán szándékosan abbahagyod a szoptatást, akkor meggondolandó hogy ezt válaszd esetleg. Egy kiborult, besokallt, ideges, ingerült kismama, aki utálja az egészet, szerintem egy fok után már rosszabbat tesz a gyereknek és a családnak mint a tápszer.
2012. febr. 23. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

13.vagyok!

Bevallom,terhességem előtt cigiztem. Amint megtudtam,h kismama vagyok, letettem a cigit. Majd 2 közeli családtagom halt meg, anyukám elvesztette a munkahelyét,apukámat én vittem mentő helyett kórházba,mert majdnem meghalt...és még sorolhatnám. Mellette 12 éves korom óta migrénem van,ami a terhesség alatt sem szűnt meg. Számtalanszor fetrengtem az ágyban,és azon aggódtam,h melyikkel ártok jobban a gyerekemnek,ha veszek be gyógyszert,vagy ha szenvedek tovább,és így ő is...Nagyon sokat vívódtam,nem tudtam levezetni a feszültséget. Azt hittem,majd a szülés mindent megváltoztat,és csak a boldogság marad! Amikor hazajöttünk a kórházból,aznap éjjel migrénem volt,a férjem tette a mellemre a babát, én meg sírtam a görcsöktől. Majd begyulladt a mellem, 40 fokos lázam lett,azt hittem megdöglök. A migrénemre továbbra sem ehettem gyógyszert a szopi miatt,de az állandó idegeskedés miatt a 4. hónapra elapadt a tejem. A férjem rengeteget segített és segít,valamint az anyukám,de meg kell hogy mondjam,alig vártam,h abbahagyjam a szoptatást,de amikor bekövetkezett,kudarcként éltem meg. Amikor eljött az idő, megittam egy-két jeges italt,ami szinte vérré vált bennem. De nem éreztem ezeket a dolgokat lemondásnak,egyszerűen csak nem volt lehetőségem levezetni a feszültséget. Nem ihatsz,nem cigizhetsz,nem mehetsz el futni, nem tombolhatsz, persze a hormonok megesznek, nem szexelsz stb. Hát,hogy a fenébe ne lennénk feszültek. Attól,h megszültük életünk értelmét,még nekünk is vannak szükségleteink,és ahhoz,h kiegyensúlyozottak,türelmesek legyünk a környezetünkkel,bizony sok szeretetre van szükségünk és pihenésre. Én egy farmerra,egy hason alvásra, és egy whiskyre vágytam...már jól vagyok. :)

2012. febr. 23. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!