Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is mondtak hogy sok...

Másnak is mondtak hogy sok fehérjét eszik gyermeke? mi hátránya lehet belőlle?

Figyelt kérdés
9 hónapos a babám,a dok azt mondja hogy tápszert már csak napi 3x 200ml szabadna ennie.Viszont a babócám igy eszik:reggel 6 kor tápi 150 ml,9 kor reggeli gyümölcs,,erre is iszik tápszert egy keveset kb 120 mlt.ebéd fél 1 -1 kor főzelék 80 ml erre is iszik tápszert kb 150-200 mlt.du 4-5 kor főzi +tápi vagy tejpép + tápi.este fürdés után 150ml tápi.9 hós a baba 9300gramm és 77 cm.3560grammal 56 cm el született.

2012. febr. 22. 09:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Minek adsz neki tápszert az étkezések után? annyit kéne ennie amennyi elég neki.
2012. febr. 22. 09:53
 2/15 A kérdező kommentje:
mert nem eszik még elég főzeléket,akkor ne egyen semmit?
2012. febr. 22. 10:11
 3/15 anonim ***** válasza:
46%
Nézd, ha 9 hósan több, mint 9 kg, nyugodt lehetsz, az enyém most töltötte az 1 évet és alig 7 kiló 30 deka, de engem már nem is "b..ogat" a dokink, mert tudja, hogy genetikaliag ilyen a babóm, semmiféle belső szervi baja nincs, egészséges amúgy, mint a makk, semmire nem allergiás - 8 hótól iszik-eszik tejet + tápszert is kap, mégse képes hízni, csak pár dekát, max. egy fél kilót/hó.Nálunk a kajálása így néz ki:reggel 210ml Humana Baby Fit tápszer, vagy ha később kel: főtt rizs + gyümölcs vagy joghurt (kb.fél doboz); tízórai ilyenkor kimarad, mert végigalussza; ebéd: főzelék, minden másnap hússal, de gyakran kap a saját ebédünkből is levest, pörköltet, ezeket ezerszer szívesebben megeszi, mint a főzelékeit; uzsonna: szintén főzelék, de ha nem kell neki, akkor kicsi cukrot teszek bele és így amolyan csemegének hat, előbb megeszi, vacsora 210 tápszer, de nem mindig fogy el.Láthatod, az én babám fehérje bombákat eszik, mégse hízik, gyors az anyagcseréje, hamar lemozogja, de minden gyerek más, más babán valszeg rajta marad mindez, bár az enyémen is meglátszana, de nem.2330 grammal született, 52 centi volt, most kb.80 centi.Amilyen hosszú, el is oszlik rajta még az a 7 kilója is.Egyébként nehéz körülmények között született, komplikációk adódtak a szülésnél + nehezen ment mindigis a táplálása, főleg, mióta nem szopik.De a kérdésedre válaszolva: szerintem is túl sok tápszert eszik a babád, pl. a reggeli tápszerét is kiválthatnád vmi mással, ebédre én nem adnék a helyedben, inkább vmi babapiskótás gyümölcsöt adnék neki, vacsorára meg mondjuk tejpépet csak, amit uzsonnára adsz jelenleg neki.Szerintem nem fehérjét eszik sokat, hanem tápszert, ez rengeteg, amit írsz, lehet, hogy nem is éhes, hanem szomjas.Az enyém is szokott olyat csinálni régen, hogy tea helyett tápszert ivott - persze, neki jobb is lett volna ugyebár, mert a tápszer kalóriadús, csak egyúttal ez kiváltott pl.nála egy ebédet, ami azért nem mindegy, hiszen inkább főtt kaja, mint tápszer, a te babádnak jó étvágya van, hogy főzelék után még "bírja" a tápszert.
2012. febr. 22. 10:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

hát tényleg nagyon sok tápit eszik. ahogy olvasom, gyakorlatilag egyetlen étkezést se váltottatok ki.

azt írod, egy kevés tápit iszik, 120ml.-t. azért a 120 ml a reggeli tápi utáni reggeli utáni tápinak valljuk be, rengeteg :D

nem próbáltad meg, hogy teát adsz neki tápi helyett? nem lehet, hogy szomjas?

ördögi kör, mert ha mindig "megtömöd" akkor sose lesz annyira éhes, hogy következő etetéskor megegyen egy teljes adagot, viszont utána le fog csúszni a tápi.

egy 4-5 hónapos babának még arra van szüksége, hogy minden etetéskor ugyan annyit egyen. ezzel szemben egy 9 hónaposnak nem, neki már úgy kéne ennie mint ahogy mi eszünk.

3 fő étkezés, reggeli, ebéd, vacsora és 2 köztes étkezés ami tulajdonképpen csak nasi :)

szerintem már itt el van rontva, hogy nincs 10órai, uzsira tejpépet kap ami nagyon nehéz, vacsit szintén nem kap. írod, hogy uzsira főzeléket is szokott kapni. 9 hónaposnak már inkább ne :)

valahogy így próbáld csinálni:

reggeli tápi, majd kis kenyér falatok

10kor gyümölcs, vagy frissen facsart gyümölcslé, esetleg keksszel dúsíthatod, de azt se kéen :)

ebéd főzelék, majd egy joghurt

uzsonna krémtúró és egy háztartási keksz mondjuk.

vacsora főzelék, majd tápszer.

2012. febr. 22. 10:53
 5/15 anonim ***** válasza:
azért nem eszik elég főzeléket,mert tudja, hogy úgyis kap tápot utána.Akkor minek strapálja magát?
2012. febr. 22. 11:30
 6/15 anonim ***** válasza:
2.válaszoló vagyok, szerintem kéne egy határt húznod, hogy tudatosan leszoktatod a tápszerről egyszer és mindenkorra - én is most ezt próbálom, pedig az enyém ugyebár nehezen hízik, de mert még mindig kívánja időről időre a tápszert, néha adok neki, de csak kis adagot, az meghozza az étvágyát, utána jöhet a gyümölcs, de nálunk a főtt rizs a nyerő, köretnek is mindig ezt eszi, ha pörköltes nap van pl.De mert a te babád kimondottan jó evő és normálisan gyarapszik, én azonkívül, hogy leszoktatom a tápszerről és helyette bevezetek egy-két olyan kaját, amit ti is esztek, nem túloznám el a dolgokat, nem állítgatnám neki össze az étrendjét ennyire tudatosan, mint te, hogy pl.x ml főzelék - én nem számolom, pedig kéne, ha a kis pár decis tányérkáját kiüríti napjában legalább 2x, az már fél siker, pedig hangsúlyozom, ő egy kimondottan nehezen gyarapodó és nehezen is táplálható gyerek, mégse viszem túlzásba a tudatosságot, mert mikor ezt tettem, még annyit se evett, mint jelenleg, mert érezte azt a bizonyos "muszáj"-effektust, a gyerekek megérzik, és dacolnak vele, szerintem a te babód is azért nem eszik több főzeléket, hanem eszi a tápszerét.Akárcsak az enyém, de én 7 hónaposan már "leneveltem" róla és házias kajákat adtam neki, mert legalább lett étvágya.A tied szépen fejlődik az eredményei alapján, ved egy kicsit lazábbra a figurát és spontán etesd, amit és amikor megkíván, kivéve: tápszer.Azzal az állítással viszont nem értek egyet, hogy úgy kellene ennie, mint nekünk.9 hónaposan még nem!Én az egy évesemet se tudom mindig rábírni a 3xi étkezésre, igaz, én örülök, ha egyáltalán hajlandó enni....
2012. febr. 22. 11:56
 7/15 anonim ***** válasza:

Nekem 6és fél hónapos a lányom az étkezése így néz ki:

reggeli:210ml tápszer

ebéd:200g főzelék

uzsonna:200ml tejberizspép vagy tejpép+gyümölcspüré (30g)

vacsora:210-230ml tápszer.

Ő már 4 hónapos kora óta csak 4*hajlandó enni.Most 9kg.(4050g-al született)

Az a baj,hogy nálatok egyetlen étkezés sincs még kiváltva,próbáld meg esetleg,hogy a tízórai után csak vízzel kínálod meg,és akkor valószínű,hogy ebédre már több főzeléket eszik meg.

2012. febr. 22. 14:13
 8/15 A kérdező kommentje:
de mi baja lehet a túl sok fehérjétől?
2012. febr. 23. 08:58
 9/15 anonim ***** válasza:

2 probléma van ezzel

az egyik a túl sok fehérje (ezzel túl sok foszfor) bevitel (ketózist okoz,előszobája lehet a cukorbetegségnek, károsítja a hasnyálmirigyet)

a másik,hogy nem váltottál ki egy étkezést se. Az történik amit a gyerek akar és egyre inlkább az fog történni. És nem fogod tudni rászoktatni a rendes táplálkozásra

2012. febr. 23. 09:06
 10/15 anonim ***** válasza:
Ez rengeteg tápszer! Miért kínálod tápszerrel minden étkezés után?
2012. febr. 23. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!