Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek a gyermeke nem evett meg napi fél liter tápszert?

Figyelt kérdés
Sajnos a gyerekem nem issza a tápszert, tejpépet adok neki reggel-este, de még így sem jön ki a napi 500ml. A védőnő szerint ez kevés...de mit tehetnék, ha nem eszik többet??? Tömni nem tömhetem! Szerintetek lesz vmi baja?? Ill. a sok tejpéppel sem károsítom a szervezetét?? Köszönöm a választ előre is!
2012. febr. 14. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem egy kortyot sem ivott fél éves kora óta addig szopizott de úgy döntött az sem kell neki.Most 15 hós és azóta sem iszik tápszert.
2012. febr. 14. 19:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja és tejpépet kapott reggelire és vacsira is.
2012. febr. 14. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyi idős a babád,de az én lányom mióta hozzátáplálunk soha nem itta meg a fél litert!Most 17 hónapos és egészséges!
2012. febr. 14. 19:32
 4/8 A kérdező kommentje:
8hónapos! Köszönöm a válaszotokat, megnyugtattatok! Már teljesen kivoltam! A védőnő szerint keverjem a főzelékébe is a tápot, de mióta így teszek, az egyébként szuperül evő babám nem eszik semmit:((((
2012. febr. 14. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Lányom 8 hónapos korától nem ivott meg "elegendő" mennyiséget, bár előtte sem volt egy nagy tápszer-rajongó, 10 hónaposan teljesen elhagyta a tápszert és a tejpépeket soha nem ette meg. Innentől pótoltam joghurttal, túróval és sajttal, ezeket megette, de mást nem. Ezekből soha nem jött ki a fél liternyi...

Mindent megeszik, jó étvágyú, de a tejes dolgokat nem issza. Most sem szereti, amúgy 16 hónapos.

Amikor én kérdeztem erről a dokit, akkor csak annyit mondott, hogy ha változatosan táplálom, akkor nem lesz baj, ha nincs meg a fél liter, mivel ez csak egy irányszám, nem minden baba működik egyformán, így nem mindegyiknek ennyi az igénye.

Ha már 8 hó körül van a babád, akkor te is bevezethetsz neki egyes tejtermékeket (sajt, túró, natúr joghurt).

Vagy esetleg a zöldségeket dúsíthatod neki tápszerrel, vehetsz babajoghurtokat, és ez is valamennyi tejalapú étkezés lenne.

Amúgy meg ne aggódj, nem minden baba hajlandó megenni fél liternyi tejalapú táplálékot.

2012. febr. 14. 19:37
 6/8 anonim ***** válasza:

A lányom 7 hónapos korától már csak napi 210 ml tápszert ivott, aztán 8 hónaposan azt is elhagyta.

10 hónaposan próbáltam egy 10 hónapos kortól adható tápszert, azt most annyira szereti, hogy reggel 200 ml-t, este 250 ml-t megiszik belőle.

2012. febr. 14. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz nyugodj meg.Adj neki tejpépet,sajtot,túrót,joghurtot amennyit elfogad,de baja nem lesz ha nem lesz meg a fél liter/nap.
2012. febr. 14. 20:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Kb 6 hónapos kora óta nem eszi meg a napi fél litert az én lányom sem. 10,5 hónapos, Jó ha 300ml tápszert iszik mostmár, viszont kap tejpépet, joghurtot, túrót, sajtot.

Nem kell a védőnőnek mindenről tudnia. :)

2012. febr. 14. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!