Akinek 2 év körüli volt a gyermeke, amikor a tesó született, válaszolnátok? Testvérkocsi, testvérfellépő, vagy a picinek hordozókendő?
23 hónap.
Volt fellépőnk, közepesen jött be. Eleinte hordoztam+sportban toltam a nagyot, de ezt nem bírtam.
Volt kismotorozás (ha időre kellett menni, nem túl hatékony)
NAgy és masszív volt a babakocsink (mózeses), én sokszor beleültettem e végébe a nagyot is, ha sietni kellett, de adódtak hisztis pillanatok, amikor az ordító gyereket keresztbe fektettem a mózesen és úgy toltam őket (jól megnéztek minket ilyenkor :o), de ez annyira megtetszett neki, hogy sokszor oda kéredzkedett akkor is, amikor kutya baja nem volt.
Budapesten lakunk, BKVzni nem tudtam velük, csak ami bejárható volt, arra mentünk.
Amikor másfél lett a pici, vettünk egy autót (a családi autónkat, mert addig nem volt), mert oviba máshogy nem tudtam vinni a nagyot. Azóta mobilok vagyunk, bárhova elmegyek velük.
17 hónap korkülönbség, Budapest
én is magamra kötöttem néha a kicsit, a nagy baromi lusta volt sétálni, aztán amikor már nem bírtam, akkor a kicsi be a babakocsiba és a babakocsi hálós tárolójába a beült a nagy ( ő találta ki és nagyon élvezte), így csak a csomagoknak kellett a bevásárlásnál másik helyet találnom. A babakocsink szerencsére jól bírta, de én is csak a környéket tudtam bejárni velük, bkv-ra nem merészkedtem.
nagyváros, 22 hó a korkülönbség
sétáknál nagynak motor, kicsi babakocsiban aludt addig
bolt: nagy sétált, kicsi babakocsiban
nagybevásárlás: férjem kocsival lista alapján, vagy mikor már nagyobb volt a kicsi, hétvégi program volt egy teszkózás
védőnő, orvos: ha tesóm, vagy valamelyik nagyszülő, illetve dédi ráért, akkor vagy két gyerekkel segítséggel, vagy amelyiket kellett vittem, a másikkal otthon maradtak.
messzebb levő orvosi vizsgálatok: férjemmel kocsival
Mivel mi az ötödiken lakunk, és lift nincs, eleinte a kicsit a bébihordozóban hordtam le, hogy ha a nagy miatt meg kell állni, vagy bármi miatt, le tudtam tenni, kb. három és hathónapos kora közt áttértem a kengurura, majd azután kézbe. Még most is kézbe van (16 hós) de felfele már gyakorol jönni.
Ha sok mindent veszek, vagy nagyobb dolgot, pl pelus, azt lent hagyom a tárolóban és a férjem felhozza ha jön.
Most mondjuk izgi mert csak hetente kétszer jár haza (vidéken van) így nekem kell a két gyerekkel kiviteleznem a szemét levitelt, bevásárlást, de bele lehet jönni.
21 hónap lesza külömbség, nálunk is nagy téma. anyós szerint tök felesleges testvérkocsi.
fellépöt tuti veszek, de nagy félemem mi van ha egy pillanatra nem figyelek és meglép a gyerek.
na meg most írja itt valaki hogy amikor elkezd hisztizni. habár ritkán teszi, de akkor beteszem a babakocsiba. de így nehezbb lesz az egész.
mi tömeg nem közlekedünk, habár most készülünk költözni és ha város szélére jutunk akkor kelleni fog, mert akkor én sem autozok állandóan. most messze a villamos, busz,(20 perc gyalog) inkább autozunk.
orvoshoz ilyen helyre szerintem nem gond testvérfellépözni. láttam anyukáknak akik feltudják a testvérfellépöt kötni a babkocis mögé ha nem kell, vagy is buszra is feltudod tenni.
18 hónap korkülönbség, vidéki kisváros
Én attól tartottam, hogy a testvérfellépőt nem fogjuk használni, mert ha a nagyobbik elfárad, leülni akar majd és nem állni. Ezért a vaterán vettünk egy olcsó testvérbabakocsit. Könnyen kezelhető, összecsukható, és bár egy kicsit fakó, azért erre a néhány hónapra tökéletes. Mikor megvettük, a lakásban volt egy pár napig, és a nagyobbik fiam tologatta, ismerkedett vele, nagyon tetszett neki.
Azért írom, hogy egy pár hónapra, mert nyáron biztosan előkerül majd a kismotor, és akkor a kisebbik fiamat az egyszemélyes babakocsiban tudom majd tolni.
Mindenhova gyalog járunk, de mivel összecsukható a babakocsi, az autó csomagtartójába is befér.
23 hó különbség, vidéki nagyváros
A nagy 16 hónapos kora óta gyalog közlekedik, ill. van babakocsi és kenguru. Ezeket fogom variálni. A nagy motorozni még nem tud, nyáron fog belenőni a motorba, amink van. Addig nagy gyalog-pici kenguruban vagy kocsiban. Igazából ez csak elmélet még, mert eddig még nem mertem elindulni a kettővel egyedül, anyósom vigyáz az egyikre, míg a másikkal a városban járunk. A kenguru praktikusabb lenne, csak az a baj, hogy tél van, sok rajtam a ruha és kényelmetlen magamra kötni a picit, szóval ezzel még várok tavaszig.
Megvettem a testvérkocsit, most 2 hónapos a kicsi, 20 a nagy.Mivel minden messze van (nekem gyalog kb fél óra),a védőnő,a bolt, így szükségem van rá,mindenhova gyalog megyünk. Falun lakunk, nagyvároshoz közel.
Ha ráérek, a nagy sétál, de ha időre megyünk,akkor beültetem és tolom. Sajnos pont elkezdődött a dackorszak, nekem is egyszerűbb egy nagyobb hisztinél berakni a kocsiba.
Én nagyon szeretem, nyárig biztos nyúzzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!