Ha sokat altatom hason a babát az segít ha kicsit
kötöttebb a csípője?
Figyelt kérdés
Tegnap mondta az 1 hós státuszon a doktornő,h. Kicsit kötött (eddig vagy 4 orvos vizsgálta egyik sem mondta) és,h. amíg nem megyünk csípőszűrésre tornáztassam, fürdés előtt néhány lábkörzéssel. Ézt én nem akarom mert üvölt közben pedig amúgy soha nem sír. Ráadásul azt sem tudom jól csinálom-e. Nem elég ha egész éjjel hason van + ha lehet nappal is?
2012. febr. 22. 09:15
1/8 anonim válasza:
Egyrészt a tornásztatást nem azért csináljuk, mert a baba szereti, hanem mert jót tesz neki! Ha amúgy soha nem sír, napi 10 percet kibírsz.
Mi Dévény-tornára járunk, ott azt mondták, a hason alvás a legjobb.
2012. febr. 22. 09:51
2/8 A kérdező kommentje:
Nem az zavar,h. sír szegény hanem,h. szenved meg lehet nem is jól csinálom. Egyszer megmutatta,h. kell de nem tudom,h. az a lényeg,h. erősen nyomjam le a lábát vagy azt nem szabad vagy ha igen milyen erősen stb...így még nagyobb bajt csinálhatok mint amilyen van ha van. Nekem az is fura,h. a múlt héten egy másik doki vizsgálta, Ő azt mondta rendben van csak egy kicsit csámpás de azt majd kinövi. A mi dokinénink szerint meg kicsit kötött. Hát hogy van ez? Csípőszürésen meg majd laza lesz? Mondjuk ezt már ismerem mert van egy nagyobb gyerekem és őt is ahányan vizsgálták annyi féle baja volt.
2012. febr. 22. 11:17
3/8 anonim válasza:
Hogy miért mondanak mást az orvosok? Erre én is nagyon kíváncsi vagyok! :-) Nálunk 1. gyerek, a családban utoljára öcsém volt baba 20 éve.... Anyukám vidéken él, hozzá lemegyünk néha a babával 1 hétre. Persze mikor máskor gyulladt volna be a lányom körme, mint ott :-) A helyi gyerekorvos szerint gyulladáscsökkentővel kell kenni. Mikor hazajöttünk, az itteni orvos kórházba küldött minket - mondjuk feleslegesen, ott is csak bekenték neki :-)
Nekem az ortopédián mondták, hogy menni kell gyógytornára szintén kötött izmok miatt. Ha az ortopédián is ezt mondják, akkor szerintem vidd el. Amúgy a nekem durvának tűnő dolgokat én sem csináltam meg itthon, de azért minden nap tornásztattam.
Jó babázást :-)
2012. febr. 22. 14:44
4/8 A kérdező kommentje:
Persze, akkor elviszem. Ott uh is lesz és azért az már biztosabb.Ha azt javasolják akkor tornáztatom nincs mese. Köszönöm a válaszod!
2012. febr. 22. 16:18
5/8 ZsZs27 válasza:
Olyankor hason a legjobb altatni. De érdekes ez a dolog. Ikerlányaim: 1-re orvosok azt mondták, laza a csípője, ortopéd orvos szerint rendben. 2-re rendben a csípője, ortopéd szerint kötött. Nem igazán értettem, legalább az egyik lánynál egyetérthettek volna. De talán jobb lenne, ha a tornáztatással megvárnád a szakorvos véleményét. Egyrészt, mert lehet te is így jársz, hogy szerinte rendben, másrészt ha nem jól csinálod, nem biztos hogy bármit is elérsz vele. Ott meg megmutatják mit kell csinálni. A dupla pelust viszont javasolni fogják ha tényleg kötött. Azt talán megpróbálhatod.
2012. febr. 22. 20:01
6/8 anonim válasza:
Sokat kell hason lenie de,akkor ha fent van és mozog közben akkor használ.Nekünk is kicsit volt köttöt a csipönk.2től-3 hÓnapos korunkig kengyelt hordtunk non stop.Én hasra tenni sajnáltam mert sirt ezért let kengye a vége.Sokat ted hasra ha fent van.
2012. febr. 22. 20:18
7/8 anonim válasza:
Ortopédiára gyeekorvostól kell beutaló.nálunk ultrahangal nézték meg az nem téved szerintem.dupla pelus jó ötlet.
2012. febr. 22. 20:23
8/8 A kérdező kommentje:
Ma voltunk csípőszűrésen, volt kézi és volt uh vizsgálat is. Azt mondta az ortopéd orvos, hogy tökéletes a csípője, nincs semmilyen teendő. Viszont Ő is nehezen boldogult vele de azt mondta, hogy az izom feszes nem a csípő mert a lábfejét is eléggé feszítette. Ennyi a különbség a szakorvos és a háziorvos között. Nem tornáztattam bevallom és dupla pelust sem adtam rá (pedig az szimpatikus volt) de gondoltam lesz ami lesz, ne szaladjunk előre. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!