Van a környezetedben aki bölcsőhalál miatt veszítette el babáját? Mikor, mennyi idősen?
Nálunk szerencsére nem történt meg a baj, de azt kell mondjam, az ún. bölcsőhalál nem csak alvás közben fordulhat elő. Az én kisfiam teljesen egészségesen jött a világra, a kórházban sem mondták, hogy bármi baj lenne, aztán amikor 3 naposan hazahoztuk, mégis történt egy furcsa eset. Az ágyamon ültem, az ölemben volt a kisfiam, kifelé fordítva, anyukám felé (félig fekvő, félig ülő helyzetben, tehát az arcát én nem láttam), és anyukám egyszer csak szólt, hogy már kékül a feje, nem vesz levegőt. Pedig ébren volt. Rögtön magam felé fordítottam, erre már ismét lélegzett. Egyszerűen elfelejtett levegőt venni. Ezek után semmi ehhez hasonló nem történt, a kisfiam már 19 hónapos, teljesen egészséges, de ez elég ilyesztő volt.
De a felsorolt kockázati tényezőkből egyik sem állt fenn. Nem dohányoztam terhesen, sőt, a lakásban sem dohányzott senki, nem hason feküdt a fiam, ébren is volt, fiatalkorú sem voltam (bár fiatal voltam, 20 éves, de szerintem nem mondható, hogy 20 évesen fizikailag, biológiailag alkalmatlan lettem volna kihordani és megszülni egy babát), és rendszeresen jártam terhesgondozásra.
Amúgy ugyan ez volt öcsémmel is annak idején, anyukám mesélte, bár igaz, hogy annak idején a hason fektetés volt a trend, de a többi kockázati tényező nála sem állt fenn.
Én is olvastam arról az enzimről amit a 10. válaszoló írt. És ugyanott még azt is írták, hogy a kisfiúknak eleve kevesebb van ebből az enzimből tehát rájuk még jobban érdemes odafigyelni.
Én a környezetemben hallottam egy 5 hós babáról úgy fél éve de eléggé pletyka szinten szóval nem tudom igaz-e. Véleményem szerint érdemesebb bérelni egy fél évre légzésfigyelőt mint megvenni ha valaki annyira aggódik de azért ez nagyon ritka dolog ám! Mi 3,5 hósak vagyunk és nincs pedig akartunk eleinte de most már nem fogunk venni.
Bocsánat az oFF miatt,de most teljesen beparáztam.:(
Ha ilyesmiről hallok,vagy szimplán csak olvasok rögtön rossz kedvem lesz és csupa hülyeség jut eszembe!Jaj,de buta vagyok! :( Remélem valóban ritkaság és egyikünk sem fog találkozni ezzel a jelenséggel.Jó éjt!
Szomszédunk kislánya 2 hetesen.. hason feküdt. Az én lányom a kórházban 2 napos volt, mikor nem vett levegőt (talán félrenyelt, hátán feküdt) teljesen lila lett, párom rohant a nővérért, a hátát megütögette és akkor vett levegőt. Még szerencse, hogy a kórházban történt..
Egy általános iskolai osztálytársam húga is, őt nem tudom mekkora volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!