Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főzöl olyan ételt babádnak,...

Főzöl olyan ételt babádnak, amit te magad nem szeretsz/nem eszel meg?

Figyelt kérdés
Gondolok például a sóskára vagy a spenótra. Én nem szeretem a sóskát és még sosem főztem, de szeretném ha a babám megkóstolná és ha neki ízlik, akkor fogok főzni.
2012. febr. 21. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Attól mert te vagy az anyja, nem te döntöd el, mit szeret és mit nem. Ha elég korán nem szoktatod hozzá minden általában előforduló ételhez a gyerkőcnek lesz rossz. Gondold majd el, elmegy táborba és nem is ismeri az ételeket, amit majd adnak. Nem hinném, hogy majd csak jó kedvéből megkóstolja. Engem úgy neveltek, hogy mindenből legalább 5 kanál. Ha valahol idegen helyen kell ennem, nincs olyan ÁLTALÁNOS étel, amit nem ennék meg. Azért emeltem ki, mert ahogy egy előttem szóló írta, nyilván a kagyló, csiga stb. azért nem a magyar konyha része. De a spenót és sóska igen gyakran szerepel menzán. Sokáig nem ettem a spenótot, csak 5 kanálig. A párom imádja, havonta 1x legalább van, én úgy eszem meg, hogy főzök ki magamnak egy kis tésztát(penne, csavart) és arra kanalazom a spenótot, majd reszelek rá sajtot.
2012. febr. 29. 15:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen: cukorborsó (ez az amit a legjobban utálok az összes étel közül), cékla, spenót.

Amúgy szerintem fontos hogy ismerjen meg minden ételt. Én 6 éves voltam, első nap az iskolában a menzán valami zöld főzeléket kaptunk, azt hittem sóska (mert csak azt ismertem), csak gondoltam biztos hígabb és zöldebb, mint ahogy anyám csinálja (mert ő sok tejföllel csinálja), szörnyű íze volt, és kiderült hogy spenót. Szóval első nap az iskolában nem ettem egy kanál ebédnél többet és utána még 4ig ott ültem a napköziben.

Amúgy nem ismertem se a brokkolit, se a karfiolt, pedig imádom, iskoláskoromban barátnőméknél ettem elöször ilyet. Csodálom hogy sajtot kaptam, mert anyám azt sem szereti, pedig nagy tejivó.

2012. febr. 29. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!