Miért bunkó a legtöbb ember ha megtudják, hogy jön a 3. vagy többedik gyerek?
Rokon, ismerős egyaránt beletartozik, aki belelát a totál a családi életbe, anyagi helyzetbe is és mégis bunkózik de minimum rosszallását fejezi ki.
Több gyerekes anyukák mit tapasztaltok?
Dedurva lehet, amikor csak a kedvezmény miatt vállal valaki 3. gyereket.
Első gyerek:Anyu én miért születtem ?- Hát mert apuval úgy éreztük, szeretnénk téged. Második gyerek: Anyu én miért lettem? - Hát mert nagyon jó volt kismamának lenni, tesód is egy álom és tudtuk, hogy Te is ilyen tündér leszel és majd jól kijöttök, meg jó dolog egy tesó stb. harmadik: Anyu én miért születtem?-Mert kellett a dupla segély vazze!
:S
Sztem mindegy, hogy 1-2-3 gyereked van, a lényeg, hogy Ti tartsátok el és nem az állam.
Kedves Ikres anyuka: Lehet panaszkodni, h a nagycsaládosoknak "kicsivel jobb a helyzete", mert kedvezményt kapnak az étkeztetésben, meg öröklik egyik ruhát a másik gyerekről. Talán ha a Te családod is úgy gondolkodott volna, h legyen ennek a gyereknek testvére, Ti is kapnátok rokonoktól. Nehogymár azt sajnáld, hogy az egyik gyerekem mit örököl meg a másiktól. Te még nem hallottál arról, h a gyerekek használják is a ruhákat?
Nekem van ikertesóm és képzeld így is kaptunk rokonoktól ruhát, pedig mi Csak 2en voltunk.
Egy ikerpár anyuka 3 gyerekkel
Szóval levonva a következtetést arra jutottam, hogy sokan azt hiszik a juttatások miatt vállal valaki 2-nél több gyereket.
Van ilyen is, ismerek én is ilyet, de nem lennék a helyében. Nem kell őket irigyelni, mert kb az a kategória akinek annyi pénz nincs, hogy gyalog hazamenjen, de dolgozni nem fog soha. És most nehogy valaki a kisebbséggel jöjjön...
Szóval azért írt ide pár anyuka aki azt hiszem nem a juttatási alapokat számolgatta, mikor belevágott a nagy családba és mégis lehurrogják az embert... ááá ki érti ezt?!
Erre mondhatjuk, hogy ez Magyarország 2012-ban?!
A ruhaöröklésről annyit, hogy én a barátnőmmel is szoktam cserélgetni, mert a családunkba nincs kisgyrekes, csak mi.
De szoktam venni újat, turisat, vaterásat...stb... ahogy alakul.
Szép napot mindenkinek!
Én írtam a családi adókedvezményt. Már ne haragudj kérdező, de ha a párom 99 ezer ft-al többet kap 3 gyereknél, akkor ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nem azért vállal az ember 3-at, hogy ezeket kapja, de ha vállal, akkor utánanéz és igen is számít.
Mint ahogy nagyon sokan azért vállalnak két gyereket 2 év körül, hogy munka nélkül ugyanannyi gyedet kapjunk/kapjanak.
Ez miért szégyen?
Ettől még szeretnénk több gyereket, de gazdasági racionalitást is figyelembe veszem.
És igen, a párom fizetéséből igénybe lehet venni.
24 vagyok.
De, ha valaki úgy szül gyereket, hogy nem dolgozott, azaz csak gyest kap, az milyen felelőtlen, a semmire szül.
Kicsit az az érzésem, hogy te már túlérzékeny vagy a témára.
Szard le, hogy kinek mi a véleménye! Kit érdekel!
Örülj, hogy nagy, boldog családod van! A többi nem számít.
Én is szeretnék 3-at, ugyanezeket kapom, mint te, de én igen, mérlegelem a jelenlegi juttatási rendszert is és a max gyed lehetőségét.
De gyereket azért szeretnék, mert imádom őket, elképzelni sem tudom az életem nélkülük és egyre jobban ezt érzem, hogy még egyet, csak még egyet!
Szia!
Ne törődj vele, mit mondanak mások!
Ti tudjátok, hogy el tudjátok-e tartani a családot vagy nem.
Mi sajnos csak egy gyerkőcöt mertünk bevállalni...
(Nekem 2, férjemnek 3 tesója van, tehát mindketten tudjuk, milyen a nagy család. Sajnos mi nem tudunk több gyerkőcöt vállalni a rút anyagiak miatt...)
Kedves 24es!
Azért, mert én csak gyest kapok felelőtlen lennék?! Miért is?! Mert nem várom el, hogy az állam tarsa el őt, és ezt megteszem saját magam?! Arról még nem hallottál, h ebben az országban sok embert nem jelentenek be?! Attól még dolgozhattam, és nem a semmire szültem, hanem a saját anyagi keretemre. A 3.-at sem az államnak fogom szülni. Minket se az adózás sem a gyed nem érint, mégis tisztességesen fel tudom majd nevelni mind a 3 gyerekemet, úgy, hogy nem várom el az államtól, hogy ezt megtegye helyettem.
Szóval kicsit elkéne gondolkodnod azokon amiket írsz.
24-es vagyok.
Igaz, kimaradt, hogy itt a fórumon szólják le, aki csak gyest kap.
Nem én.
Bocsánat.
megint 24.
De tényleg. Ha gyesre szül: felelőtlen, tanulatlan, mivan, ha a férjed lelép
Ha 2 gyereked van: hogy a fenébe bírsz vele, én eggyel sem bírok. ha egyneműek, az is baj
Ha 1 gyereked van: önző vagy
Ha 3: állam pénzén élősködő senkiházi
Csinálhatunk bármit, itt mindig lesz valakinek valami baja.
Tényleg ne foglalkozz más véleményével. Csináld úgy, ahogy nektek jó.
Kedves 24! Te valamit félre értettél. Nem az az első szempont szerintem, hogy juttatás, hanme az, hogy szeretnénk nagy családot. (Nálunk legalábbis ez így van/volt.) Egyébként nálunk is nehezebb ez a gyedes időszak, így nem mondom, hogy nem jön jól ha kapunk valamit pluszba.
Örülök, hogy a te férjed igénybe tudja venni a 99 eft/hó kedvezményt, de sok család nem tudja ezt érvényesíttetni, mivel nincs hozzá bejelentett adóalapja, szóval ez egy viszonylag ritka eset.
Szerintem ha kiírsz egy ilyen kérdést, hogy hány több gyerekes kapja meg a 33e/hó/gyerek kedvezményt nem fognak tolongani.
Másik félre értés végett mi is csak akkor fogjuk tudni igénybe venni, ha én vissza megyek dolgozni, bár addigra lehet ez nem is fog létezni.
A szégyen pedig az, hogy más pénztárcájában turkálva kiabáljuk rá a másikra, hogy neked ez jár, nekem meg semmi.
Ahogy a többiek írták. Ha gyeses vagy az a baj, ha 2 éven belül szülsz az a baj, ha egy gyereked van az a baj...
Nem kell ez felesleges... és köszi az eddigi válaszokat.
Ezek szerint mindenki megkapja a magáét a több gyerek miatt nem csak én :):)
Ja és igen valószínű most valóban túlérzékeny vagyok erre a témára, mert a férjem 300 km melózik és csak 2 hetente esik haza egy hétvégére, így minen rám magad. Ettől nagyon el vagyok fáradva + terhesség + tanulok és még az emberek rosszindulatát legyűrni is elég gáz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!